Cloud9 Esports

Cloud9 е една от най-популярните, големи и най-успешните организации за електронни спортове в света. От 2013 г. базираната в Санта Моника, Калифорния, САЩ организация прави вълни в различни дисциплини в света на електронните спортове. Той е в печеливша серия както в конкуренцията, така и в бизнеса, превръщайки се във втората най-ценна екипировка за електронни спортове през 2020 г.

Раждането на настоящия топ киберспорт отбор започна през 2013 г. Когато Quantic Gaming прекъсна връзките си с всичките си пет играчи на League of Legends (LoL), те заедно сформираха екип, наречен NomNom. Малко след това те го преименуваха на Cloud9. Quantic Gaming отново придоби екипа скоро след това. В друг бърз обрат Джак Етиен и Полин Етиен изкупиха договорите на тези играчи за около 20 000 долара. Това бележи раждането на професионалната организация. Ето защо Джак и Полин се считат за основателите на Cloud9.

Cloud9 Esports
Cloud9 дивизии и играчи

Cloud9 дивизии и играчи

Организацията е имала множество подразделения в индустрията на esport през деветте си години на съществуване. Обикновено влизат и излизат от някои заглавия според нуждите. Тяхното присъствие се усеща в Overwatch и League of Legends, където имат франчайзинг отбори. Други нефранчайзинг екипи оперират под марката Cloud9 включват Call of Duty, Battle Royale, Apex Legends, Fortnite, Halo, Dota 2, Hearthstone, Counter-Strike, Valorant, Smite, World of Warcraft и Teamfight Tactics.

Професионално управляваната организация има куп играчи, които влизат и излизат по всяко време. Те имат академия, за да произвеждат непрекъснато нови таланти. Някои от най-популярните имена в професионалния им списък включват Skadoodle (Тайлър Латъм), N0thing (Джордън Гилбърт), Stewie2k (Джеки Йип), EternaLEnVy (Джаки Мао), autimatic (Тимоти Та) и b0ne7 (Питнър Арманд). Това са топ играчи и ключови печеливши в списък, който включва над 100 играчи и най-популярните екипи за електронни спортове. Компанията плаща над $1,600,000 на играчите годишно.

Растеж и разширяване

Незабавният успех на първото подразделение LoL насърчи Cloud9 да се разшири към други дивизии. През 2014 г. те се присъединиха към Smite esports. Те създадоха девет нови подразделения през 2014 г. Вътрешни проблеми доведоха до разпускането на през 2014 г., но той беше възстановен през 2015 г. Vainglory, водещият тъчскрийн esport на организацията, беше създаден през 2015 г. Организацията стана регистрирана през септември 2016 г., превръщайки се в текущата Cloud9 Esports, Inc.

С този растеж Cloud9 се превърна в известен екип за електронни спортове с над милион фенове, които прекараха кумулативно 15 милиона часа след играчите на екипа. Нетният ефект беше приток на спонсори. През 2017 г. корпорацията се възползва от финансиране от $28 милиона от лица като Алекс Оханян, Хънтър Пенс и Craft Ventures.

В Ракетна лига дивизията е създадена през 2017 г. Riot Games съобщи, че е осигурила слот за LoL Championship Series от Cloud9 за около 10 милиона долара през същата година. Едно голямо партньорство с Red Bull през 2018 г. позволи играчите на Cloud9 да носят фланелки на Red Bull, наред с други споразумения. Те също така получиха 50 милиона долара в друг кръг от финансиране. Те създадоха щаб-квартира от 30 000 кв. фута и тренировъчна база в Лос Анджелис, ход, с който получиха класация за MVP на компанията за електронни спортове от Forbes. Стойността на компанията възлиза на 350 милиона долара през 2020 г.

Cloud9 дивизии и играчи
Най-силните игри на Cloud9

Най-силните игри на Cloud9

Лигата на легендите

Това не е изненадващо, като се има предвид, че раждането на цялата организация е съсредоточено върху тази игра. Именно успехът на това разделение насърчи разширяването и растежа до този момент. След създаването на дивизията през 2013 г., екипът, състоящ се от Balls, Hai, LemonNation, Meteos и Sneaky, вилнее. Те спечелиха 13 поредни игри, за да поставят рекорд на NA LCS Summer Split за 2013 г. и да направят съобщение. Те също имаха безпрецедентен 750-дневен цикъл със същия състав.

Дивизията имаше полуфинал през 2018 г Световно първенство на LoL и подобен пробег в LCS Spring Split 2019. Формата им леко се понижи през 2021 г., но дните им на слава остават огромни.

Ракетна лига

Една от най-забележителните победи на Cloud9 беше Световното първенство на Rocket League Championship Series Season 6. Това беше връхната точка на една звездна година, в която те победиха три световни шампионата.

Overwatch

Отново през 2018 г. те спечелиха Overwatch лига Големите финали. Той се откроява в морето от слава, където имат най-високи отличия в One Nation of Gamers Overwatch Invitational, Alienware Monthly Melee и Overkill. Cloud9 EU беше на полуфиналите на Contenders Europe, докато Cloud9 KongDoo стана трети в сезон 4 на Overwatch APEX.

Най-силните игри на Cloud9
Защо Cloud9 е популярен?

Защо Cloud9 е популярен?

Отборът е широко популярен както сред феновете, така и сред залагащите и има основателни причини защо.

  • Широко разпространена операция: Въпреки че е роден и отгледан в САЩ, Cloud9 се разпространи широко, най-вече в Европа и Азия. Повечето фенове имат достъп до екип на Cloud9, с който могат да се идентифицират. Много играчи означават, че има много състезания, в които участват дивизии Cloud9. Това означава, че букмейкърите имат много пазари, където могат да включват пазари на Cloud9.
  • Отлично управление: Състоянието на организацията нараства стабилно както в конкуренцията, така и в приходите. Способността да привлича финансиране му помага да изгради най-добрата инфраструктура и да привлече най-добрите играчи. Най-добрите играчи определено водят до успех в състезанието и от своя страна привличане на ентусиасти на залагания.
  • Множество дивизии: Cloud9 не се спря само на League of Legends. Те се превърнаха в топ отбор за електронни спортове, като създадоха девет дивизии само за втората си година на работа. Те променят и подобряват всички тези разделения, както и създават нови думи. Създаването на академия означава, че има постоянен приток на нови таланти към тези подразделения. Това участие означава, че винаги има някакво esport действие, където феновете могат да се насладят на Cloud9 екипи в действие.
Защо Cloud9 е популярен?
Награди и резултати на Cloud9

Награди и резултати на Cloud9

Като организация Cloud9 получи няколко награди. Два пъти е класиран на първо и второ място за Esport MVP от Forbes. Той дойде на първо място през 2018 г. и падна на второ място през 2020 г. Освен това получи съвместната награда за финалист за най-добра облачно-базирана търговска среда в наградите TradingTech Insight 2020 USA. Те са признати за топ 1% работно място и много повече, което го прави едно от най-добрите киберспорт отбори.

В състезанието различните дивизии също се представиха забележително добре. 2018 беше страхотна година за тях, тъй като Overwatch, Rocket League и Counter-Strike: Global Offensive спечелиха съответно финалите на Overwatch League, Championship Series Season 6 и Boston ELEAGUE Major.

Hearthstone

Kolento беше огромен за дивизията Hearthstone. След създаването му през Jube 2014, той взе ViaGame House Cup #1 през октомври същата година. През септември той беше коронясан за победител в DreamHack Hearthstone Championship. През 2015 г. той беше шампион на CN vs EU Sn 2. През 2019 г. той спечели StarLadder Hearthstone Ultimate Series Winter.

Super Smash Bros

Mango от Cloud9 победи Mew2King в големите финали, за да спечели дивизията през октомври 2014 г. След дълъг период на по-слабо представяне, Mango спечели наградата Get on My Level през май 2019 г.

Overwatch

Освен споменатата по-горе международна слава, отборът, създаден през март 2016 г., спечели няколко турнира с покани в етапите на формиране. След Overkill и Melee, те победиха Team Liquid, за да вземат участие в турнира Agents Rising, първият им голям турнир печеля.

След много успехи през годините си, отборите на Cloud9 не успяха да постигнат голяма слава след 2018 г., въпреки оставащите сили, с които да се съобразяват във всяко състезание, в което участват. Имаха няколко близки пропуска, където завършиха втори или трети. Cloud EU бяха полуфиналисти в Contenders Europe Season One, където бяха победени от Misfits Europe. London Spitfire бяха полуфиналисти три пъти в състезания, присъствали през 2018 г.

Награди и резултати на Cloud9
Най-добрите и популярни играчи на Cloud9

Най-добрите и популярни играчи на Cloud9

Най-добрите и повечето играчи в този раздел може да се различават от това, което се появява в други раздели. Това се дължи на различните използвани показатели. Например, трудно е да се измери популярността на играч на LoL спрямо тази на играч на Dota 2. Печалбите също не могат да бъдат мярка, като се има предвид разликата в турнирните награди и договорите на играчите.

  • Манго (Жозеф Маркес): Mango притежава най-голяма слава за Cloud9, като участва в състезания за меле и носи три заглавия. Той е в дивизията от близо седем години, като винаги запалва феновете и залагащите, когато влезе в действие. Той беше на 11 срещи на върха и имаше най-добрата си досега, когато дойде първи през юли 2021 г.
  • Робърт „Блебър (Робърт Хуанг): Професионалният играч на League of Legends Blaber определено е легенда сред феновете на Cloud9. Той се присъедини към академията C9 през 2017 г. Тогава той не беше титуляр, но впечатляващите академични шоута го видяха като основно място в списъка за сплит през лятото на 2018 г. Той получи постоянна работа през 2020 г. и оттогава впечатли много, като спечели рангите на MVP и беше обявен в All-Pro A-Team.

Други фаворити на феновете в братството Cloud9 включват Jazzyk1ns (JasmieManankil – VALORANT), Hai, Balls, SneakyMeteos и LemonNation.

Най-добрите и популярни играчи на Cloud9
Къде и как да залагате на Cloud9

Къде и как да залагате на Cloud9

Огромният брой дивизии и играчи в Cloud9 означава, че има много състезания за залагане на тях. Най-добрите сайтове за електронни спортове, където можете да намерите игри на Cloud9, на които да залагате, включват bet365, Betway, 1XBet, Vulkanbet и Pinnacle. Това са реномирани сайтове със страхотни уебсайтове и прекрасни коефициенти.

Както всеки друг вид залагания, залаганията на електронни спортове изискват някои основни познания за игрите.

Въпреки това, за начинаещи без такива познания, най-добрият залог за поставяне е категоричният победител в мач или серия. За да получите статистическите данни, които да ви насочват, препоръчително е да следвате Cloud9 и неговите играчи в социалните медии. Освен това, бъдете в крак с новинарските уебсайтове за електронни спортове.

Други залози варират в зависимост от вида на esport. Например, залогът на League of Legends, MOBA игра, ще варира от този на Rocket League, състезателна игра. Изберете една или няколко игри и се запознайте с тях.

За да правите залози, трябва да намерите и да се регистрирате в сайтове за esport залагания. Гореспоменатите сайтове са страхотни. От менюто изберете esports. Изберете или потърсете отбора/играча на Cloud9, на който искате да заложите, и проверете коефициентите. Ако те удовлетворяват, щракнете върху направете залог и потвърдете. След това изчакайте резултата от залога. Можете да следите дейността на отбора, докато чакате резултатите от залаганията си.

Esports залаганията изискват същите мерки за самоконтрол и стратегия като другите спортни залагания. Поемете риск, който можете да си позволите да загубите, имайте фиксиран бюджет за залагания и винаги внимавайте за признаци на пристрастяване.

Къде и как да залагате на Cloud9