Explore the Best eSports Betting Sites by Country

Тъй като големите пазари приемат спортния хазарт по целия свят, хазартът за електронни спортове остава незаконен в много области. Както електронните спортове, така и спортните залагания са сходни в процеса на залагане и коефициентите. Основната разлика между двете обаче е участието на непълнолетни в esports. Залаганията на електронни спортове традиционно са незаконни в повечето области, отчасти поради младите геймъри, които се тълпят в киберспорт игрите. 

Управителните органи се колебаят да разрешат хазарта във всеки спорт, включващ участие на непълнолетни. Забраните на хазарта в електронни спортове доведоха до незаконни пазари, които често съдържат уреждане на мачове и незаконен хазарт на непълнолетни. Видеоигрите продължават да привличат млади играчи, което кара много общини и правителства на щатите да теглят чертата срещу легализирането на залаганията върху резултатите от електронните спортове.

Гърция
gr flag

Гърция

Esports залаганията се радват на голяма популярност в Гърция. С многото опции, от които да избирате в сайтовете за залагания на електронни спортове в Гърция, залаганията нараснаха драматично. В сравнение с миналите години гръцкият пазар на онлайн спортни залагания се покачва. В Гърция фанатиците на електронните спортове започнаха да залагат на дисциплината, тъй като тя продължаваше да набира популярност.

Покажи повече...
Съединени щати

Esports игрите вече станаха масово в Съединените щати. САЩ са сред най-популярните и доходоносни региони в света по въпросите на електронните спортове. Този „статус“ е вдъхновен от различни фактори, ключов сред които е, че повечето хора са приели конкурентните игри и стрийминг като път за кариера. Matters esports, включително гледаемост и хазарт в Съединените щати, продължават да се издигат до нови висоти.

Покажи повече...
Австрия

Esports залаганията в Австрия станаха масови през последното половин десетилетие. Този бърз растеж се подхранва от нарастващата популярност на eSports игрите в световен мащаб. Като начало, когато пандемията Covid-19 удари света, повечето от редовните спортни събития бяха отменени. 

Покажи повече...
Обединеното кралство

Ентусиастите на електронните спортове използват остроумие и смелост, за да залагат на победителите в екшън залагания на киберспорт в Обединеното кралство. Залагането на електронни спортове в Обединеното кралство (Обединеното кралство) е не само законно; той е много популярен сред спортните фенове. Всъщност някои от най-големите брандове в игралната индустрия се качват на пазара, тъй като залаганията на електронни спортове в Обединеното кралство разширяват обхвата и популярността си. 

Покажи повече...
Румъния

В Румъния онлайн залаганията на електронни спортове са много популярни. В страната работят няколко легални сайта за електронни спортове. Всяка година броят им нараства. Все повече и повече букмейкъри пренасочват своите предпочитания за залагания към интернет. В резултат на това всички основни румънски букмейкъри пуснаха онлайн версия. Те позволяват на потребителите да залагат, дори когато са в движение.

Покажи повече...
Сърбия

През последните пет години индустрията за електронни спортове се разрасна и диверсифицира изключително много. Сега това е глобална индустрия с много милиарди долари. Онлайн залаганията в Сърбия обаче имаха тежък старт в сравнение с други нации. Първата забележителна дейност в залаганията е през 1964 г., когато страната е част от Югославия. Имаше федерален закон, който да прави разлика между класически игри по избор и специални игри по избор. Въпреки някои предизвикателства в началото, индустрията е преодоляна и се разраства впечатляващо.

Покажи повече...
Турция

В Турция залаганията са силно ограничени. Но освен това турците продължават да залагат дискретно онлайн. Онлайн залаганията на електронни спортове привличат все по-голямо внимание през последните години, тъй като индустрията на видео игрите продължава да расте. Коефициентите на разпределение на приходите от игри и залагания на оператори и дилъри се подобряват с въвеждането на нови и уникални игри и дейности за залагания. Играчите трябва да бъдат внимателни и да проучват, за да избегнат сблъсък с агенцията за прилагане на законите за залагания.

Покажи повече...
Легални електронни спортове залагания

Легални електронни спортове залагания

Залагащите могат законно да залагат на залагания на електронни спортове в одобрени спортни залагания в конкретния регион, в който лицето прави залози. Подобно на спорта, електронният спорт има турнири и мачове на високо ниво през цялата година. Безумната популярност подхранва експанзивния растеж на пазара на електронни спортове, който се очаква да надмине пазара на филми по приходи през следващото десетилетие.

Поради тази причина повече залагащи залагат на електронни спортове от всякога. Поради участието на непълнолетни в електронни спортове, държавните и националните правителства проучват начини за предотвратяване на хазарта на непълнолетни, свързан с игрите.

В САЩ има някои щати, които позволяват залагания на електронни спортове, като Невада и Ню Джърси. Въпреки това, други щати, като Индиана, приеха закони, които изрично забраняват залаганията на електронни спортове, дори когато спортните залагания са разрешени. Някои залагащи на електронни спортове се обръщат към офшорни залагания с онлайн спортни залагания. За комарджиите е важно да проучат и разберат законите за залагания на електронни спортове, за да избегнат нарушение на местните разпоредби.

Националните и международните закони обикновено са насочени специално към операциите за залагания на електронни спортове, така че законите, ограничаващи отделните играчи, не са толкова ясни. Законността на залаганията на електронни спортове зависи от местните разпоредби, които са в сила, за да регулират индивидуалните залагания на електронни спортове и да защитават милиони непълнолетни, които участват в игри по целия свят.

Легални електронни спортове залагания
Международни хазартни игри за електронни спортове

Международни хазартни игри за електронни спортове

Въпреки това, в Ню Джърси, щатът прие законопроект, който ограничава хазарта на електронни спортове до международни турнири, където играчите са предимно на възраст над 18 години. Тъй като електронните спортове продължават да се разрастват, законите, регулиращи залаганията на играчи, мачове и шампионатни състезания, са сложни. Местните и национални разпоредби регулират възможността на комарджия да има достъп до законни възможности за залагания на земята и онлайн.

Въпреки това, синергията между хазарт и електронни спортове създава търсене и букмейкърите се насочват към играчите на електронни спортове, надявайки се да увеличат приходите по целия свят. Всъщност някои букмейкъри спонсорират отбори за електронни спортове, за да привлекат по-млада публика, което е сценарият, който законодателите се стремят да избягват.

Нации в електронните спортове?

До 2019 г. Китай, Испания, Канада, Нова Зеландия, Япония и Южна Корея бяха домакини на международни турнири по игри. Ню Джърси одобри залаганията за електронни спортове точно навреме за финалния мач на Worlds Cup League of Legends през 2019 г., който включваше повече от 4 милиона зрители. В международен план местните управителни органи оценяват как да подходят към пазара на залагания на електронни спортове.

Някои законодатели са твърдо против разрешаването на достъп на младежите до възможности за залагания чрез електронни спортове. Други вървят по тънка линия, надявайки се да привлекат данъчни приходи от възрастни комарджии и да въведат някои ограничения, за да ограничат участието на младите хора в залаганията на електронни спортове.

Зрителите на Световната купа включваха международна публика. Огромният брой зрители, които се интересуват от електронни спортове, поражда хазарт в електронни спортове. Всъщност букмейкърите са насочени към аудиторията на индустрията за електронни спортове. Предвижда се пазарната стойност на залаганията на електронни спортове да надхвърли 13 милиарда долара до 2025 г.

Повечето правителства оспорват морала на насочването на участниците в електронните спортове, които са исторически по-млади на възраст, за хазарт. Въпреки това, подобно на спортния пазар, хазартните заведения търсят агресивно начини за предлагане на пазара и привличане на нови залагащи. От онлайн реклама до спонсориране на състезания, фирмите за електронни спортове продължават да привличат играчи и да увеличават клиентската база.

Международни хазартни игри за електронни спортове
Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Тъй като популярността на електронните спортове продължава да расте, глобалната публика търси начини да участва чрез игри или хазарт. Ето няколко отговора на често задавани въпроси.

Законен ли е хазартът на киберспорт мачове?

Доскоро залаганията на електронни спортове бяха незаконни на повечето големи пазари. Еспорт хазартът е сравнително нов. Правителствата сега започват да регулират залаганията на електронни спортове, за да защитят младите геймъри, които участват в игра на видеоигри в мачове и турнири по електронни спортове. Въпреки това, някои местни, щатски и национални управителни органи по целия свят разрешават хазарта на електронни спортове под някои форми. Законите варират в зависимост от местоположението на залагащия.

Какви са възрастовите ограничения за eSports за хазарт?

В исторически план е незаконно да се залага на турнири, които се състоят от играчи под 18-годишна възраст. Дори залаганията обикновено са ограничени до комарджии, които са на възраст над 18 или 21 години, в зависимост от разпоредбите в мястото на залагащия. Законите обаче се развиват.

Някои области позволяват известна снизходителност при залаганията на мачове с по-млади участници. Разбира се, има активен нелегален пазар на залагания, който не ограничава залаганията по възраст. За да остане със законовите граници, един комарджия трябва да проучи законите, уреждащи залаганията на електронни спортове в мястото на неговото или нейното пребиваване.

Къде залагащият може законно да залага на електронни спортове?

Местните закони се развиват бързо. Най-добре е да се консултирате с комисията по хазарт в даден район, за да определите кои наземни или онлайн платформи работят законно. Някои общини строго забраняват залаганията на електронни спортове. Въпреки това, има онлайн букмейкъри, които предлагат хазарт по целия свят. Тези възможности за хазарт в цифрови електронни спортове обаче може да не са законни за жителите на райони, които забраняват хазарта в електронни спортове.

Често задавани въпроси