Топ 10 ESportsа Турция за 2022 г.

В Турция залаганията са силно ограничени. Но освен това турците продължават да залагат дискретно онлайн. Онлайн залаганията на електронни спортове привличат все по-голямо внимание през последните години, тъй като индустрията на видео игрите продължава да расте. Коефициентите на разпределение на приходите от игри и залагания на оператори и дилъри се подобряват с въвеждането на нови и уникални игри и дейности за залагания. Играчите трябва да бъдат внимателни и да проучват, за да избегнат сблъсък с агенцията за прилагане на законите за залагания.

Въпреки че залагащите имат достъп до различни пазари за залагания, те нямат достъп до цели пазари за залагания на някои игри. Залагащите може да не могат да залагат на регионални игри, които се провеждат в други страни поради липса на лицензирани доставчици. Дори уебсайтовете, на които е разрешено да работят в Турция, трябва да спазват стриктните правила, а играчите трябва да се справят със същите ограничения, като например ограничени коефициенти за залагане на ограничени игри.

Топ 10 ESportsа Турция за 2022 г.

Потребителите обаче могат да използват популярни VPN услуги, за да заобиколят тези проблеми. Въпреки това, могат да възникнат някои трудности при опит за прехвърляне на средства или теглене от букмейкърите. Препоръчва се изключително внимание при работа с тях. Играчите, които залагат на електронни спортове онлайн, трябва да направят приоритет да търсят букмейкър за електронни спортове, който има много ясни правила за борба с измамите и много криптирания, за да се уверят, че техните транзакции са безопасни и сигурни.

Section icon
История на залаганията на киберспорт в Турция

История на залаганията на киберспорт в Турция

Въпреки че много турци бяха против хазарта, серия от законодателни промени позволиха легализирането на няколко казина и залагания на конни надбягвания. През 1984 г. законодателите одобриха промени в закона, които направиха залаганията на конни надбягвания законни, а казината бяха легализирани през 1990 г.

Промяната в позициите на законодателите продължи само няколко години и през 1996 г. правителството започна да засилва контрола си върху наземните казина. Освен това бяха въведени нови правила, уреждащи изплащането на победителите. Идеята за затваряне на казината беше обсъдена през същата година и след като много хора се съгласиха, идеята беше повдигната отново през 1998 г.

Онлайн залаганията не убягнаха от вниманието на законодателите и подобни дейности бяха забранени през 2006 г. Въпреки това, усилията на правителството да попречи на турците да залагат в интернет не успяха да доведат до желаните резултати. В резултат на това законодателите излязоха с идеята за засилване на контрола върху операциите на такива букмейкъри и увеличаване на наказанията за нарушителите.

Киберспорт в днешно време в Турция

С толкова много букмейкъри за електронни спортове, налични през 2018 г., има много оператори, които отразяват най-големите световни събития за игри. С толкова много възможности за избор, едно от предизвикателствата е да вземете решение за правилния сайт за залагания, на който да се доверите и да оцените залагане на Esports. Докато преглежда доставчик, сред първите неща, които продавачът трябва да търси, е дали имат ефективно разрешение от реномиран регулатор. Когато правите залози за електронни спортове, винаги търсете най-добрите сайтове за електронни спортове в Чехия. Ако букмейкърът обслужва страни, които не са регулирани, потребителите могат да се сблъскат с правни проблеми след залагане и теглене или депозиране на пари.

История на залаганията на киберспорт в Турция
Бъдещето на киберспорт залаганията в Турция

Бъдещето на киберспорт залаганията в Турция

Докато казината и игралните машини са строго забранени в Турция, турското правителство регулира много форми на хазарт, като лотарията, конните надбягвания и онлайн спортни залагания. Лицензионните сделки, издадени от турското правителство, регулират хазарта от разстояние. Тези монополи може да изглеждат популярни, но често са единственият им избор за турски залагащи и спортни залагания.

Сега Турция се опитва да спазва политиките и насоките на ЕС, докато работи, за да стане официален член на ЕС. Това е стъпка в правилната посока за турските фенове на киберспорта. Турското правителство публикува търг през 2019 г. за дейността на пари-мутуел залагания и залагания с фиксирани коефициенти от негово име. Ще отнеме известно време, преди турските играчи да получат повече права и опции за залагане, така че междувременно ще трябва да разчитат на най-добрите електронни спортни книги, дори ако се намират извън Турция.

Турция върви ли в посока на легализация или се отдалечава от нея?

Турция прави крачки към разхлабване на правилата за хазарт. Министърът на финансите каза пред репортери в интервю от януари 2018 г., че турските регулатори ще работят през 2018 г., за да изравнят условията за турските оператори за залагания. Той обаче отказа да направи конкретни предложения за тези подобрения, които трябваше да бъдат направени.

Наскоро държавата увеличи данъчната ставка, приложима за хазартните дейности, до 20% от 10%. Това показва, че правителството може да смекчи позицията си, като поддържа високите данъчни ставки. Всяко подобрение трябва да отговаря на държавните разпоредби. В Турция финансовите транзакции са строго регулирани. Независимо дали са законни или незаконни, играчите са задължени да плащат данъци върху всички печалби от залагания. Турция все още не е направила официално изявление за криптовалути като биткойн.

Бъдещето на киберспорт залаганията в Турция
Законни ли са казината в Турция?

Законни ли са казината в Турция?

Хазартът в Турция е строго регулиран. Законодателите се люлеха от една крайност в друга през годините, с периоди, когато беше наложена национална забрана и други, когато някои хазартни дейности бяха разрешени. Гражданите имат право да залагат на спорт съгласно действащото законодателство на страната, което забранява повечето форми на хазарт, стига да използват услугите на държавната платформа за залагания IDDAA. Освен това жителите на страната имат достъп до различни дейности, включително хазартни игри. Числовите игри, лотарията, лотарията или игрите с мигновена печалба са примери.

Турското законодателство за електронните спортове

Важно е да се отбележи, че законодателството на страната за хазарта не прави разлика между офлайн и онлайн хазарт, а по-скоро се концентрира върху дейностите за залагания като цяло. В резултат на това, без значение как залагащите предпочитат да правят своите залози, общата дефиниция за хазарт се прилага по всяко време.
Въпреки строгите ограничения, турският народ не е напълно забранен да участва в хазартни дейности. Някои видове залагания и хазарт не са изрично споменати в законите на страната, но все още се регулират от тях.

Струва си да се отбележи, че законният и незаконният хазарт се регулират отделно. Хазартните игри се уреждат от Указ № 320, който урежда Националната лотарийна администрация. От друга страна, футболът и другите спортове и законите за залагания се отнасят до частта от законодателството, която урежда спортните залагания. Също така е законно да залагате на конни надбягвания самостоятелно, а Законът за конните надбягвания регулира този вид хазарт.

Законни ли са казината в Турция?
Залагания действат в Турция

Залагания действат в Турция

Законите на европейската държава относно данъчното облагане, фондовете и публичните такси, налагани върху хазарта, се използват за наблюдение на хазартните дейности в страната. Други правила, които уреждат как хазартните игри, залаганията на конни надбягвания и спортните залагания включват Закона за електронните комуникации, Закона относно интернет излъчването и борбата с престъпленията, извършени чрез интернет излъчване.

Всички форми на хазарт са незаконни в Турция, с изключение на тези, които са освободени, и няма съществена разлика между офлайн и онлайн залаганията. Струва си да се отбележи, че Турция е първата страна, която преследва оператори, които не само нарушават правилата, като предоставят услуги в цялата страна, но и се насочват към нейните граждани. Вероятно ще бъдат наложени глоби на хора, които нарушават закона, а банкерите и хората, които управляват казина и покер зали, могат да бъдат вкарани в затвора.

Поради строгите и забранителни мерки, въведени през 2007 г., феновете на хазарта в страната бяха ограничени само до един сайт за залагания. Държавната компания за спортни залагания IDDAA в момента е единственият сайт за залагания, на който е разрешено да обслужва граждани на страната. След като Турция забрани недържавния онлайн хазарт, някои оператори нарушиха закона и продължиха да приемат залози от турски граждани.

Важни закони и политики за залагания в Турция

През 2006 г. държавата забрани онлайн хазарта. Освен това той засили тези ограничения през 2013 г., когато Турция стана сред първите нации, насочени към индивидуални комарджии. Съгласно тези правила лице, за което е открито, че използва онлайн услуга за хазарт, различна от държавната фирма за спортни залагания IDDAA, рискува глоба от до три хиляди турски лири (600 долара). Доставчиците, както и финансовите институции, улесняващи тези хазартни дейности, могат да бъдат изправени пред строги наказания, които могат да включват затвор.

Голям европейски букмейкър съобщи, че Турция представлява почти една четвърт от целия му бизнес след влизането в сила на новите политики. Докато страната няма закон срещу това, много известни компании за електронни спортове за залагания в Чехия в други страни продължават да взимат турски комарджии.

Залагания действат в Турция
Любимите игри на турските играчи

Любимите игри на турските играчи

Esports залаганията включват лица, които залагат на резултатите от местни или международни състезания с надеждата да спечелят определена сума пари от доставчиците на залагания. Поради многобройните политики, регулиращи индустрията на онлайн хазарта в Турция, комарджиите понякога имат проблеми с депозирането на средства в своите сметки за залагания в електронни спортове. В повечето случаи, когато се опитвате да извършвате транзакции с уебсайтове, свързани със залагания, популярните методи на плащане, като кредитни карти, банкови преводи и банкови преводи, се отказват.

За да финансират успешно, ефективно и достъпно своите акаунти за електронни спортове за залагания, по-голямата част от турските жители вече са принудени да използват електронни портфейли и дори криптовалути. Въз основа на режима, който използвате, за да финансирате акаунта си за залагания в киберспорт, процесът обикновено е лесен и бърз. Играчът обаче трябва да проучи доставчика, който ще има удобен за него режим на плащане.

Разнообразие от опции за залагане

Играчите имат разнообразие от пазари за електронни спортове, от които да избират. За да дадат на потребителите най-много опции за залагания, повечето от популярните букмейкъри за електронни спортове, които предлагат коефициенти за електронни спортове, ще покриват големи състезания по електронни спортове, малки регионални квалификации и понякога малки мачове. За да започне, залагащият трябва да потърси приличен, оторизиран сайт на доставчик, който ще предлага залагания на електронни спортове и по някакъв начин ще приема турски играчи.

Препоръчва се играчите да се регистрират до двама или повече букмейкъри, ако е възможно, за да им се даде възможност да направят сравнение на коефициентите и да осигурят най-добрата възможна стойност, когато направят залог. Има много добри сайтове за залагания на електронни спортове, но 1xBet, ComeOn, Betway и 22Bet са най-добрите. Dota 2 турнири, Call of Duty, CS: GO, FIFA, Heroes of the Storm, Fortnite, League of Legends и StarCraft II са много популярни игри за електронни спортове за турските играчи.

Любимите игри на турските играчи
Начини на плащане в Турция

Начини на плащане в Турция

Сайтове за залагания на Esports, които приемат Jeton и WebMoney от Турция. Jeton е дигитален портфейл, който позволява на потребителите да правят незабавни депозити и тегления, без да се налага да плащат прекомерни такси. Той също така позволява на спортните залагащи да извършват плащания, без да разкриват финансова информация онлайн, което обяснява защо е толкова популярен.

WebMoney е друга опция за плащане, която много турски комарджии предпочитат да използват, когато залагат на електронни спортове през интернет. Обикновено се предлага както за допълване, така и за теглене, което допринася за удобството на този метод на плащане.

Предплатените ваучери стават все по-популярни сред турските комарджии и това не се дължи само на ограничената гама от налични за тях опции. Paysafecard е a задължителен метод на плащане за залагащите на електронни спортове поради различни причини, една от които е скоростта, с която се извършват транзакциите.

Друга причина, поради която любителите на хазарта предпочитат да използват предплатени ваучери на Paysafecard, е високото ниво на сигурност, което предоставят. Имайки това предвид, заслужава да се отбележи, че този метод на плащане не винаги се удвоява като опция за теглене и че максималната сума на депозит обикновено е по-ниска.

Когато залагате онлайн, наличието на безопасни и сигурни опции за плащане е от решаващо значение. Повечето онлайн букмейкъри поддържат тези изпитани и верни методи.

Начини на плащане в Турция
ЧЗВ

ЧЗВ

Забранени ли са залаганията в Турция?

Не, хазартът е разрешен в страната. Въпреки това, всички хазартни дейности са строго регламентирани.

Законно ли е да залагате с помощта на криптовалути в Турция?

Страната все още не е заела позиция по отношение на криптовалутите. В резултат на това много онлайн букмейкъри вече приемат Bitcoin, Ethereum и други популярни криптовалути като начини за залагане.

Има ли много залагания на електронни спортове в Турция?

В страната конкурентният пазар на игри избухна в популярност. Клиентите се тълпят към сайтовете за залагания на електронни спортове поради новооткритата си слава.

Могат ли да се използват кредитни карти за плащане на залагания на киберспорт в Турция?

Възможностите за депозит и теглене за спортни залагащи са много ограничени, а кредитните и дебитните карти не са най-добрият избор за турските комарджии.

Възможно ли е да се залага на електронни спортове в Турция чрез банков превод?

Банковите преводи не са най-добрият вариант за залагащите. Рисковано е да използвате някой от тези методи на плащане поради строгите правила на Агенцията за банково регулиране и надзор (BRSA).

Възможно ли е да се използват международни сайтове за електронни спортове за залагания в Турция?

Плащането и блокирането на IP са два метода, използвани от властите. Това е в съответствие с изискванията на Закона за интернет излъчването и предотвратяването на престъпления, извършени чрез интернет излъчване. От друга страна, играчите могат да използват добре познати VPN приложения, за да заобиколят тези ограничения сами, но ще трябва да поемат риска.

ЧЗВ