Valorant Champions

Valorant Champions е в списъка с eSports турнири, които ценят феновете на eSports. Той също така е сред най-популярните турнири на сцената за залагания на eSports, съперничавайки с имената на домакините в жанра шутър от първо лице (FPS). Това обобщение обхваща всички основни подробности, които феновете на тази видео игра и ентусиастите на електронните спортове трябва да знаят за Valorant Champions, от самата игра, популярността на шампионите сред играчите и, което е важно, как да залагат на нея.

Относно Valorant

Относно Valorant

Доблест е видео игра шутър от първо лице за компютри (Microsoft Windows). Въпреки че разработката на играта започна още през 2014 г., чак на 2 юни 2020 г. тя беше официално пусната.

Разработена и публикувана от Riot Games, същата мощ на видеоигрите зад League of Legends (LoL), Valorant се изкачи нагоре, за да се превърне в любимец сред феновете на игрите стрелци от първо лице, съперничещи на Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) и франчайзът Call of Duty (COD). След излизането си през 2020 г., той мигновено се превърна в хит. Почти две години по-късно популярността на Valorant е свидетел на експоненциален растеж.

Доблест в числа

Според статистиката, Valorant поддържа приблизително 12 милиона активни играчи месечно през 2021 г., а през 2022 г. броят продължава да расте. Имаше около 16 милиона активни играчи месечно през 2022 г., което означава около 1,5 милиона играчи дневно. Тези числа са доказателство, че Valorant наистина е революционен. Няколко причини могат да се дължат на популярността на Valorant.

Първият е изборът на Riot Games на Unreal Engine 4, който предоставя плавно игрово изживяване с отлична графика и звук за потапящо изживяване в играта.

Второто е, че Valorant е безплатна видеоигра, което означава, че феновете на FPS игрите могат да влязат в действието, без да харчат нито стотинка.

И накрая, Riot Games също направи играта по-голяма, като постоянно добавя ново съдържание, включително нови герои (агенти), карти, функции, режими на игра и други компоненти.

Доблестен геймплей и цели

Действието се развива в близко бъдеще, Valorant е тактическа игра със стрелба, която изправя два отбора в тактическа битка 5 на 5, която изисква индивидуални умения и работа в екип. Целта на играта зависи от режима на игра. Valorant има седем режима на игра: без рейтинг, състезателен, Deathmatch, Spike Rush, Escalation, Replication и Snowball Fight.

Относно Valorant
Доблестни шампиони

Доблестни шампиони

Въпреки че има няколко Valorant турнира и състезания, Valorant Champions е най-големият и най-престижният турнир. Шампионите се организират и домакинстват от Riot Games и привличат награден фонд от $1 000 000, разпределен на всички отбори въз основа на класирането. За разлика от типичните онлайн турнири за eSport, Valorant Champions е офлайн турнир.

Досега имаше само един Valorant Champions, събитието 2021, което се проведе от 1 до 12 декември в Германия. Състезанието привлече 16 топ отбора по електронни спортове със списък на Valorant. Някои от големите отбори, които участваха в събитието, включват Gambit Esports, Sentinels, Екип Envy, KRÜ Esports, Облак 9, Team Liquid, Acend, Тайна на екипа, и Fnatic, между другото.

Точно като самата игра, Valorant Champions е голям. Зрителите на Champions 2021 достигнаха своя връх на финалите, когато събитието привлече 1 089 068 зрители, докато средната зрителска аудитория на турнира беше 469 083. Интересното е, че общият брой гледани часове е бил невероятните 46 048 311.

График

Квалификациите за Шампионите на Valorant зависят от представянето на отделните отбори по Valorant eSports в класирането на точките в съответните региони. Що се отнася до формата на турнира, той започва с групови фази, преди да се премине към плейофите.

От всички индикации Valorant Champions ще се провежда ежегодно, тъй като 2022 Valorant Champions е в ход. Вторият шампионат по Valorant eSport е насрочен за септември 2022 г. Квалификациите вече са в ход.

Доблестни шампиони
Защо Valorant Champions е популярен?

Защо Valorant Champions е популярен?

Залагане на най-добрите eSports турнири стана популярен днес. Като едно от най-големите събития за електронни спортове, Valorant Champions е популярен сред играчите. Няколко причини обясняват защо тази игра е сред най-популярните eSport турнири, на които залагащите залагат.

Първо е фактът, че Valorant Champions е една от най-значимите eSport лиги за Valorant. Турнирът е най-състезателният и привлича най-големия награден фонд във Valorant eSports. Предвид конкурентоспособността, ентусиастите на Valorant залагания винаги го очакват.

Другата причина Valorant Champions да е популярен е, че има много мачове за залагане, от квалификациите до финалите. Например, 2022 Valorant Champions стартира през януари 2022 г. и ще приключи през септември.

Има и много онлайн сайтове за залагания с пазари за залагания Valorant. Въпреки че това е сравнително нова игра, много букмейкъри се възползват от пазарите за залагания на Valorant Champions, за да се погрижат за големия брой фенове на Valorant залагания.

Valorant залагането също е лесно. Като FPS игра, залагането на него е подобно на залагането на такива като Call of Duty и Counter-Strike: Global Offensive.

И накрая, почти всички топ отбори, участващи в големите eSport турнири, имат списък на Valorant. Така че сега, когато ентусиастите на електронните спортове залагания имат страст към любимите си отбори, те имат шанс да залагат на тях на световната сцена.

Защо Valorant Champions е популярен?
Печелившите отбори на Valorant Champions и най-големите моменти

Печелившите отбори на Valorant Champions и най-големите моменти

Както споменахме по-рано, има само един Valorant Champions. Въпреки това няма много за покриване по отношение на победителите. Миналогодишното събитие обаче беше наситено с екшън. Ето обобщение на някои от най-големите моменти в турнира.

Групови етапи

В груповата фаза имаше четири групи, всяка с по четири отбора от различни региони. Мачовете от груповата фаза бяха във формат best of three. Ето как тръгна надолу.

  • Група A – Първият мач изправи Acend срещу Vivo Keyd, докато вторият мач от групата беше битка между Team Envy срещу X10 CRIT. Acend успя да победи Vivo Keyd с 2-1, докато Team Envy победи X10 CRIT с 2-0.
  • Група B - Във втората група Sentinels се изправиха срещу FURIA Esports, докато KRÜ Esports и Team Liquid се бориха във втория мач от групата. Team Liquid и Sentinels излязоха като победители, побеждавайки опонентите си с 2-0 и 2-1, съответно.
  • Група C - Gambit Esports се изправи срещу Team Secret, докато Team Vikings играха срещу Crazy Racoon. Gambit Esports победи Team Secret с 2-1. В другия мач Team Vikings свали Crazy Racoon с 2-0.
  • Група D - Vision Strikers поеха FULL SENSE в последната група, докато Fnatic беше срещу Cloud9 Blue. Vision Strikers излязоха победители в първия мач, побеждавайки FULL SENSE с 2-0, докато Fnatic се бореше да победи Cloud9 Blue с 2-1.

Четвърт финали

Четвъртфиналите бяха наситени с екшън, като най-добрите отбори се бореха за място на полуфиналите.

  • Четвъртфинал 1 - Acend се изправи срещу Team Secret и за изненада на мнозина, Acend застреля Team Secret, печелейки мача с 2-0.
  • Четвъртфинал 2 - Вторият четвъртфинал беше Team Liquid срещу Cloud9 Blue. Team Liquid преодоля Cloud9 Blue, побеждавайки го с 2-0.
  • Четвъртфинал 3 - В третия четвъртфинал Gambit Esports се изправи срещу X10 CRIT, където първият успя да спечели мача с 2-1.
  • Четвъртфинал 4 - Последният четвъртфинал беше Fnatic срещу KRÜ Esports и за шок на мнозина, Fnatic беше елиминиран след победа с 2-1.

Полуфинали

Подобно на четвъртините, полуфиналите бяха най-добри от три мача и също бяха наситени с екшън.

  • Полуфинал 1 - Acend се оказа мощен в първия полуфинал, побеждавайки Team Liquid с 2-0. Това беше шокиращо, тъй като всички очакваха, че Team Liquid ще пренесе деня.
  • Полуфинал 2 - Във втория полуфинал Gambit Esports стреляше на всички цилиндри. Това свали KRÜ Esports, печелейки мача с 2-1.

Финали на Valorant Champions 2021

След поредица от мачове, от груповата фаза до финалите, Acend и Gambit Esports се изправиха в най-добрия от пет дуела на финала. След ужасна битка, Acend успя да победи Gambit Esports с резултат 3-2.

Acend си отиде с наградния фонд от $350,000, докато Gambit Esports прибра $150,000. Хубавото е, че всички участващи отбори имаха какво да вземат със себе си.

Печелившите отбори на Valorant Champions и най-големите моменти
Залагане на Valorant Champions

Залагане на Valorant Champions

Онлайн сайтовете за електронни спортове се възползват от потенциала на електронните спортове залагания, включително Valorant залагания. За тези, които залагат на Valorant Champions eSport турнири, по-долу са няколко неща, които трябва да са наясно.

Първо е да знаете кои са най-добрите отбори за залагане. От миналогодишния турнир Акенд, настоящите шампиони, е най-добрият отбор за залагане. Други топ отбори, на които да залагате, включват Gambit Esports, KRÜ Esports, Fnatic, Team Secret, Cloud9 Blue и X10 CRIT.

Следва намирането на най-добрите онлайн сайтове за електронни спортове за залагания с пазарите за залагания Valorant. Тук се уверете, че известен регулаторен орган за залагания лицензира сайта. Букмейкърът също трябва да има екстри като стрийминг на живо, така че играчите да могат да следят действието направо от сайта за залагания.

Трето, не забравяйте да разберете играта и правилата на Valorant. Също така е наложително играчите да разбират различните налични пазари за залагания и какво означават те. Все пак на пазарите играчите трябва да разберат как работят коефициентите на Valorant. Запомнете, както при традиционните залагания, колкото по-високи са коефициентите, толкова по-малки са шансовете залогът да се осъществи и обратно.

Последно, възползвайте се от Бонуси за електронни спортове като бонуси за добре дошли, бонуси за презареждане и връщане на пари, наред с други промоции.

Залагане на Valorant Champions