The Masters Tour

Masters Tour е един от най-големите киберспортни турнири, базирани около Hearthstone. Тя е организирана от Blizzard, разработчикът на самата игра. Следователно това е най-високопрофилният шампионат за тази титла. Всяка година се провеждат голям брой индивидуални мачове, за да се определи общият победител. Това са лични турнири, които се провеждат пред публика на живо. Обиколката се играе по целия свят в редица места от световна класа. По време на мача от Мастърса през 2019 г. някои мачове се проведоха в Европа, Азия и Северна Америка.

Общо наградните фондове са поне $25 000 на мач. Интересното е, че общността на играчите на Hearthstone може да допринесе за този награден фонд, като закупи онлайн пакети с ограничено издание. Всеки продаден пакет добавя пари към пота, за който шампионите да се борят.

Относно Hearthstone

Относно Hearthstone

Ако някой трябваше да направи a списък на киберспорт турнири фокусирани върху Hearthstone, те биха били изненадани от широката гама от събития. Въпреки това, Masters Tour се откроява със своя мащаб. Участват около 300 играчи. Повечето от тях ще са участвали в квалификационен мач преди това. Ако се справят добре, в крайна сметка ще получат покана за Masters. Впечатляващите парични награди привлякоха най-сръчните играчи на Hearthstone в света.

За да могат играчите да правят добри прогнози за киберспорт турнири, те трябва да знаят достатъчно за играта, която се играе. Ето защо е важно да направите някои основни изследвания на Hearthstone. Той е разработен от компанията Blizzard Entertainment като спин-оф на популярния им World of Warcraft франчайз. Тази онлайн игра на карти беше пусната като безплатна игра. Това помогна за привличането на голям брой играчи.

Първоначално е получил името Heroes of Warcraft поради факта, че принадлежи към вселената на тази емблематична фентъзи серия. Много от същите места, реликви и герои са представени на цифровите колекционерски карти. Подобно на много esport заглавия, той поддържа кросплатформена игра. Това означава, че играчите могат да се предизвикват един друг на устройства с Windows, Mac, iOS и Android.

Екипът зад Hearthstone се фокусира върху избягването на много от често срещаните проблеми в жанра на цифровите карти. Например, опонентите не могат да изпълняват ходове, когато е ред на играча. Залагащите ще трябва да вземат това предвид, когато преди да направят залог. В момента около 100 милиона души се наслаждават на тази игра. Следователно има смисъл Hearthstone да привлече вниманието на общността за онлайн залагания на киберспорт.

Относно Hearthstone
Правила на играта Hearthstone

Правила на играта Hearthstone

Преди да седнете да гледате Hearthstone esport онлайн турнири, е добра идея да изучите основните правила. Стандартният режим на игра е мач един на един. Това може да бъде или случайно, или класирано. Първият е много по-спокоен. Междувременно последното изисква играчите да се състезават в система за класиране.

Играта е походова. Играчите избират герой, който принадлежи към един от десетте уникални класа. Всеки от тях ще има свои собствени специални способности. Това е мястото, където ранната стратегия играе ключова роля. Играчите използват тесте карти, за да се опитат да намалят здравето на опонентите си, докато достигне нула. Играта на карта ще изразходва мана. Цената на мана ще варира от карта до карта. В резултат на това бюджетирането е ключов компонент на Hearthstone.

Типовете карти включват: заклинание, миньон, герой и оръжие. Картите могат да варират по рядкост и са подредени от епични до основни. От време на време Blizzard ще пуска нови разширения. Въпреки това, по време на турнир, тестовете обикновено са по-основни, за да дадат на всеки шампион равни условия. Играчът се отчита по време на своя ход. Това помага за ускоряване на мачовете.

Правила на играта Hearthstone
Защо The Masters Tour е популярен?

Защо The Masters Tour е популярен?

Когато залагате на esport турнири, играчът ще иска да избере esport игра това е забавно за гледане. Hearthstone е добре известен със своите цветни и визуално ангажиращи дизайни на карти. Ако играчът е фен на WoW, това е играта за тях. Това ще им позволи да изследват богатото знание на вселената на Warcraft.

Също така е важно да изберете заглавие, където уменията надхвърлят шанса. По този начин играчът може да вземе информирано решение въз основа на познанията си за играчите. Повечето мачове на Hearthstone включват двама играчи. Това ще означава, че има приличен шанс за избор на потенциален победител.

Ако човекът има задълбочени познания за играта, той може да реши да вземе по-специализиран залог. Например, те могат да предскажат дали даден играч ще изтегли конкретна карта. Ето защо, хазартът на Hearthstone възнаграждава тези, които знаят колкото е възможно повече за правилата, възможните сценарии и стратегиите на шампионите.

Като цяло Hearthstone ще се хареса на тези, които предпочитат видеоигри, които разчитат на тактика. Залагащият може да прецени какви ходове ще направи всеки играч. Това ще им помогне да подобрят шансовете си да направят печеливш залог.

Защо The Masters Tour е популярен?
Отборите победители от Masters Tour

Отборите победители от Masters Tour

Тъй като това е един от най-големите киберспорт турнири, фокусирани върху Hearthstone, състезателите са висококвалифицирани. Голям брой от най-добре представящите се идват от Европейски съюз. Има обаче и няколко топ отбора, които идват от САЩ, Китай, Япония и Канада.

Esport шампионати като Masters Tour изискват всеки член на екипа да работи заедно като единица. Важно е играчите да търсят групи, които са известни със своята стратегия. Hearthstone е мозъчен тип игра. Това е в контраст с други електронни спортове, които са по-фокусирани върху бързите рефлекси и точността.

Най-добрият Hearthstone екипи ще има умения по математика. Това се дължи на факта, че бюджетирането на мана е ключът към постигането на печалба. Те също така трябва да имат задълбочени познания за всички пакети карти. Това ще им помогне да изберат такива, които им дават предимство пред опонента си.

Следните десет отбора в момента се считат за най-добрите в този турнир:

  • T1
  • Екип обичам много
  • Fogsail Freebooters
  • Екипът на RDU
  • StrifeCro/Коленто
  • Портокал/Freakah
  • яркост
  • Team Pog Champ
  • Invictus Gaming
  • Southsea Swashbucklers
Отборите победители от Masters Tour
Най-големите моменти

Най-големите моменти

Masters Tour се счита от мнозина за един от най-добрите киберспорт турнири. Това се дължи на броя на емблематични моменти, случили се през годините. Например, по време на мач между Kalaxz и WE Stone, последният успя да прекъсне победната серия на първия. Той постигна това, като използва атаки със замразяване на мозъка.

Играчът Badajimpom е добре познат в esport лигите на Hearthstone. В една запомняща се игра той използва своето фирмено тесте, Quest Warrior, за да постигне впечатляваща победа. Той се откроява като един от най-добрите мачове от Tour 2021. Въпреки това, същата година играчът се изправи срещу непобеден претендент, WEYuansu. Този опонент използва пакет карти Brute Demon Hunter за страхотен ефект. Докато беше на въжетата, той извади Triple Brute. Това се оказа твърде мощно за Бададжимпом.

Когато Furyhunter и VKmsbc се предизвикаха един друг, това се оказа една от най-стресиращите игри на Masters Tour. Furyhunter беше изключително близо до отпадането от този полуфинален мач. Въпреки това, след като извади изненадваща карта Kindling Elemental, той си осигури място в големите финали.

Най-големите моменти
Къде и как да залагате на The Masters Tour

Къде и как да залагате на The Masters Tour

Има много онлайн сайтове за залагания на киберспорт там навън. Hearthstone е доста масова видео игра. Следователно няма да е трудно да се намери букмейкър, който да обслужва този тип пазар. Когато залагате на esport турнири, е важно да изберете правилния вид залог. Избирането на категоричен победител обикновено е най-популярно. Това е така, защото повечето мачове ще изправят двама геймъри един срещу друг.

Има изобилие от възможни карти, които играчът може да сложи. Следователно играчът трябва да познава колодите, които предпочита всеки състезател. По този начин те могат да сравняват двете противоположни колоди и да анализират коя има предимство. Също така е разумно да сте информирани за новите актуализации на палубата. Blizzard ги пуска редовно. Ако комарджиите не изследват последните карти, това може да създаде пропуски в познанията им за играта.

Много хора чакат до полуфиналите или финалите, преди да заложат на Masters Tour. Междувременно те могат да гледат по-ранни мачове и да търсят силни играчи. Това е идеалната стратегия за всеки, който иска да прави възможно най-проницателни залози.

Къде и как да залагате на The Masters Tour