The International

Списъкът с esport лиги или турнири е дълъг, като The International е един от най-престижните. The International е глобален киберспорт турнир за Dota 2, разработен и хостван от Valve. От първия турнир през 2011 г., The International се провежда всяка година, с изключение на изданието за 2020 г., което беше отменено поради пандемията на коронавирус.

Конкурсът се провежда в края на лятото. Финалите се провеждат в различни градове, включително Сиатъл, Кьолн, Ванкувър, Шанхай, Стокхолм и Букурещ. Първият международен бе спечелен от Natus Vincere, който прибра наградния фонд от $1,600,000. Турнирът се спонсорира от няколко компании и организации, включително Valve, производителите на хардуер ASUS и Acer и марката за дрехи Team Secret. Продължава около десет дни.

Наградният фонд на The International

Наградният фонд на The International

Първото издание на турнира се проведе през 2011 г. с награден фонд от $1,600,000. Това беше увеличено до $2,874,380 през 2013 г. и $40,018,195 през 2021 г., което означава, че стойността му е нараснала над 25 пъти спрямо първоначалната първа награда. Ето обобщение на наградния фонд въз основа на всяка година.

 • 2011: 1,6 милиона долара
 • 2012: 1,6 милиона долара
 • 2013: 2,8 милиона долара
 • 2014: 10,9 милиона долара
 • 2015: 18,4 милиона долара
 • 2016: 20,7 милиона долара
 • 2017: 24,7 милиона долара
 • 2018: 25,8 милиона долара
 • 2019: 34,3 милиона долара
 • 2021: 40,0 милиона долара

Както можете да разберете, наградният фонд нараства стабилно от 2012 г., което означава, че можем спокойно да предположим, че тенденцията ще продължи.

Колко голям е The International?

International се счита за един от най-големите киберспорт турнири в света. Привлича стотици хиляди конкуренти и се гледа от милиони хора онлайн. С награден фонд, достигнал $45,000,000 (издание 2022), The International очевидно не е малък турнир. Всъщност този награден фонд не е джобно пари и никой малък турнир не би имал толкова зашеметяваща сума пари за спечелване.

Друга причина, поради която The International е голям турнир, е, че събира 18 отбора от различни части на света. Турнирът не е само за една държава или континент; това е за света. По отношение на гледаемост The International привлича милиони зрители. Например броят на едновременните зрители на изданието за 2021 г. достигна 2,74 милиона.

Наградният фонд на The International
Относно Dota 2

Относно Dota 2

Dota 2 е онлайн мултиплейър игра разработена от Valve Corporation, същата фирма зад популярната серия от видеоигри, Counter-Strike. Играта използва система за стратегия в реално време (RTS), при която играчите трябва да контролират герой и да се бият срещу други геймъри или компютърно контролирани опоненти. За разлика от много eSports игри с повече от един играч, Dota 2 предоставя само един герой, който всеки играч може да използва. Играта се играе с две различни наличности; магазинът за артикули на Dota 2, който позволява на играчите да купуват различни артикули с валута в играта, и артикулите на Dota 2, които могат да се използват за персонализиране на героите им.

Dota 2 е модификация на Warcraft 3 и е популярен, откакто излезе през 2013 г. Той държи играчите на крака. Целта на играта е да унищожите вражеската база, докато защитавате своята.

Защо Dota 2 е популярна?

Dota 2 има различни функции, които я правят приятна. Някои от тях включват:

 • Лесно е за разбиране, дори и за тези, които не са много запознати с видеоигрите.
 • Той връща спомени от много отдавна, когато във видеоигрите има дракони и други същества, срещу които играчите да се бият.
 • Играчите могат да избират от различни герои с различни способности, които могат да бъдат подобрени.
 • Играта е добра във всеки аспект; геймплеят, графиките и анимациите са гладки. Героите са красиви и можете да намерите нови веднага щом излязат (понякога в рамките на дни или часове след дебюта им). Следователно винаги има нещо ново за игра.
Относно Dota 2
Защо The International е популярен?

Защо The International е популярен?

International несъмнено е един от най-вълнуващите онлайн турнири за киберспорт в света. Той предоставя възможност на залагащите да залагат на своите любим отбор или играч. Но какво всъщност прави този турнир популярен сред играчите?

1. Турнирът събира най-добрите отбори по Dota 2 в света. Всеки от тези отбори има огромен брой фенове, повечето от които също са играчи. Турнир, в който се състезават най-добрите отбори, несъмнено ще привлече милиони залагащи.

2. The International предлага широка гама от пазари за залагания, от които залагащите да избират. Някои от тях включват:

 • Отбор да спечели The International
 • Играч, който да спечели The International
 • Победител в груповата фаза
 • Победител в плейофите

3. Международният турнир също е много конкурентен. Само най-добрите отбори в света стигат до финалите, което го прави по-вълнуващо за залагащите.

4. Коефициентите за The International tournament са налични във всички онлайн сайтове за esport залагания, стига събитието да е включено. Следователно залагащите не се мъчат да намерят къде да заложат в този турнир.

Защо The International е популярен?
Международните печеливши отбори и най-големите моменти

Международните печеливши отбори и най-големите моменти

Интернационалът е един от тях големи киберспорт турнири които са много конкурентни; надпреварата за наградата е по-твърда, отколкото можете да си представите. От първото издание през 2011 г. само един отбор е успял да стане шампион два пъти. Други победители са признавани само веднъж. Ето победителите и най-значимите моменти в историята на турнира.

Natus Vincere

Това беше първият отбор, който тества титлата The International. Неговата NaVi спечели първото издание през 2011 г. В този финал отборът победи EHOME с 3-1, за да вдигне титлата. В този отбор участваха Puppey (Clement), легендарен играч на Dota 2, който е участвал в турнира повече от всеки друг човек. Други включват XBOCT, Artstyle и Dendi. Да вземеш у дома зашеметяващи 1 милион долара от голямата награда от 1,6 милиона долара е нещо, което екипът никога няма да забрави; ние също няма да го оставим.

И въпреки че отборът не е спечелил титлата втори път, той непрекъснато тормози опонентите си, гарантирайки, че те трябва да бягат за парите си. Фактът, че NaVi стигна до финала през следващата година (2012), говори всичко.

Invictus Gaming

Борбата с титлата от шампионите от първото издание не беше лесна и това може би подчертава колко силен беше този отбор по това време. По време на този финал, Invictus Gaming победи Natus Vincere с 3-1, като взе голямата награда от US$1 милион.

алианс

Това беше най-добрият отбор на турнира за 2013 г. Подобно на Invictus Gaming, алианс бяха дадени на бягане за парите си от не друг, а от Natus Vincere и те бяха първият европейски отбор, който спечели турнира. Те победиха опонентите си с 3-1, а прибирането на награда от $1,4 милиона беше грандиозно. Играчите тук включват Akke, Loda, EGM, AdmiralBulldog и s4. Това трето издание постави The International на глобалната карта по отношение на популярност.

Newbee

След като популярността на турнира нарасна през предходната година, Newbee търсеше короната на фона на силно рекламирано състезание. И докато домакинството на турнира беше във Вашингтон, теренът като гост не застана на пътя на Newbee. В това издание (2014) финалистите бяха изцяло нови, с Newbee от една страна и Vici Gaming от друга. Първият би победил втория с 3-1, вземайки огромните $5,025,029 и потвърждавайки доминацията на Китай в състезанието.

Други победители

2015: Зли гении
2016: Wings Gaming
2017: Team Liquid
2018: OG
2019: OG

Международните печеливши отбори и най-големите моменти
Къде и как да залагате на The International?

Къде и как да залагате на The International?

Международният турнир е глобален турнир и по този начин е един от най-добрите киберспорт турнири, когато става въпрос за залагания. Няма значение откъде залагате на esport турнири; трябва да имате достъп до събитието, стига държавата ви позволява. Да се изберете най-добрия сайт за залагания на The International или други eSport шампионати, ето няколко неща, които трябва да разгледате:

 • Коефициенти, предлагани от сайта: Колкото по-добри са коефициентите, толкова повече можете да спечелите, ако заложите на турнира.
 • Репутацията на сайта: Вижте какъв е техният опит и дали сайтът е лицензиран или не.
 • Залагания на живо: Ако искате да залагате, докато гледате играта на живо, това е фактор, който ще искате да вземете предвид. Освен това някои сайтове ви позволяват да правите залози по време на полувремето.
 • Мобилна съвместимост: Някои сайтове работят само на настолен компютър или лаптоп, така че ще искате да вземете предвид този фактор.
 • Поддръжка на клиенти: Ако някога имате въпроси относно сайта или процеса на залагане, екипът за поддръжка трябва да може да ви помогне ефективно.

Как да залагате на The International

Процедурата за залагане на The International е проста:

Къде и как да залагате на The International?