The Golden League

Златната лига е глобално състезание за електронни спортове, управлявано от Elite Gaming Channel и Lord_Патито. Това е най-високо класираното събитие от Age of Empire (AoE) IV и предлага повече от десет седмици изтощителни действия от някои от най-добрите играчи на Age of Empire. С споделен награден фонд от $125 000, това събитие се счита за един от най-големите AoE франчайзи.

Това събитие, както при повечето eSport турнири, е изцяло онлайн. Златната лига започва с играчи, участващи в два еднодневни квалификационни кръга. Играчите, които се класират за основното събитие, в което участват 64 играчи, играят в три кръга. Осем от най-добрите играчи от всяка група се състезават в кръгова система след всеки кръг. След това най-добрите четири се избират за плейоф през уикенда.

Относно Age of Empires

Относно Age of Empires

Епохата на империите е наградена игра със стратегия в реално време (RTS) с декорирано наследство, обхващащо повече от десетилетие. AoE е особено идентифициран със своя стратегически геймплей, закотвен върху ключови исторически цивилизации. Заглавието е разпространено в исторически времена, от епохата на каменната ера до модерните времена. Още по-добре, сериалът също така улавя някои легендарни същества заедно с древна митология. Въпреки че има какво да се научи от играта, има още какво да се насладите на играта.

Age of Empires излиза за първи път на 15 октомври 1997 г. Оттогава марката AoE е продала над 15 милиона копия, което я прави едно от най-популярните заглавия в RTS жанр. Серията AoE беше сила, с която трябва да се съобразите в компютърните игри през последното десетилетие. Докато някои видеоигри използват някои от механиките на AoE, нито една не съответства на репутацията и положението, свързани с AoE.

геймплей

Целта на играта е да позволи на играчите да развият своята цивилизация от шепа ловци и събирачи, за да образуват обширна империя от желязната епоха. За да си осигури победа в играта, играчът трябва активно да събира ресурси за игра от по-нови сгради и да използва модерни технологии. По същия начин ресурсите трябва да се използват пестеливо, тъй като те обикновено са оскъдни, докато играта се развива.

Трябва да се отбележи, че играта има 12 цивилизации, всяка с уникални атрибути. Докато играта се развива, играчите трябва да преминат през четири етапа. Те включват каменната епоха, оръдията на труда, бронзовата епоха и желязната епоха. Всеки напредък в играта вижда играч да печели нови технологии, оръжия и единици.

Относно Age of Empires
Епоха на развитие на империите

Епоха на развитие на империите

Както бе споменато по-горе, историята на Age of Empire датира от 1997 г., когато Ensemble Studios го пуснаха. През ранните си години играта беше единствена по рода си, съчетавайки перфектна комбинация от Warcraft и цивилизацията. Въпреки че тази игра имаше някои софтуерни гръбчета, те бързо се разрешиха с помощта на пачове.

Епохата на империята II

Age of Empire II, The Age of Kings, беше второто заглавие от поредицата, пуснато през септември 1999 г. Въпреки че тази игра имаше няколко прилики с предшественика си, тя също имаше превъзходни характеристики, поради които спечели множество признания и награди в игровите среди . През годините това заглавие претърпя множество подобрения, включително 4K графика, поддръжка на Xbox Live и изключителни постижения.

Епохата на империята III

През октомври 2003 г. феновете на AoE приветстват Age of Empires III, изградена върху подобрена версия на Age of Mythology и актуализирана графика. Въвеждането на Home Cities като система за поддръжка на играчи в новия свят. Подобно на своите предшественици, AOE III имаше някои ключови разширения, като War Chiefs и Asian Dynasties.

Епохата на империите IV

Age of Empires IV, пуснат през август 2017 г., в момента е най-новата версия от поредицата. Първоначалната версия все още имаше незавършени части, а Age of Empire IV беше официално пусната през октомври 2021 г. Това заглавие също връща играчите в средните векове и включва някои механики и характеристики на по-ранни серии, които бяха премахнати в AoE III.

Епоха на развитие на империите
Защо Златната лига е популярна?

Защо Златната лига е популярна?

Популярността на Златната лига никога не може да бъде поставена под въпрос, тъй като Age of Empires привлича повече от милион играчи всеки месец. Както при повечето eSports събития, естеството на състезанието винаги е било ключова атракция към тази игра през годините. От гледна точка на залагащия, възможността да правите залози в турнири по електронни спортове, за които човек е страстен, носи повече забавление и вълнение.

Универсалната природа на eSport онлайн турнири е още една причина, поради която Златната лига заема видно място в сайтовете за електронни спортове за залагания. Тези игри са отворени за всички и лесни за следване чрез стрийминг платформи са от основно значение за популяризирането на конкуренцията.

Залагането на големи eSport турнири стана масово. И тъй като залаганията на електронни спортове са популярни в днешно време, броят на указателите, желаещи да залагат на Golden, се е увеличил. Това търсене от своя страна означава, че сайтовете за залагания полагат много усилия, за да гарантират, че играчите разполагат с „достатъчно“ опции.

Хората обикновено следват своите любими отбори или игри, когато залагате на eSport турнири. Така че това означава, че те могат да анализират и правят информирани залози, вместо да правят необичайни избори. Тъй като все повече хора се обръщат към ерата на империите, броят на събитията и възможностите за залагане и печалба се увеличава.

Защо Златната лига е популярна?
Отборите-победители в Златната лига и най-големите моменти

Отборите-победители в Златната лига и най-големите моменти

Тъй като състезанието AoE Golden League е в ход, все още е рано да се обади кой е най-добрият в състезанието. Десетте седмици изтощителни действия на събитието несъмнено ще доведат до един шампион.

Играчите и феновете на Age of Empires IV се насладиха на рядък спектакъл по време на турнирите. Докато някои по-малко известни играчи успяха да извлекат някои „неочаквани победи“ по време на състезанието, някои от фаворитите на турнира също бяха постоянни.

Тъй като турнирът приключва на 29 май 2022 г., лесно е да се посочат някои обещаващи имена от класацията. Нещо за най-добрите киберспорт турнири е, че най-добрите изпълнители винаги са последователни. Това трябва да бъде водещият принцип за всеки залагащ, който се интересува от залагания в лиги или турнири за електронни спортове.

AoE IV най-големите моменти

IV състезанието на First Age of Empire, Genesis Competition от Elite Gaming Channel, се проведе през 2021 г. В турнирите се видя ветеран AoE играч с голямата награда. Победителят, Ørjan "TheViper" Larsen, дългогодишен шампион на Age of Empires II, излезе победител в първото "S-tier" събитие.

В новото състезание играчи от различни общности се бият. Тъй като Age of Empires IV беше сравнително ново допълнение към списъка с eSports турнири, това състезание привлече големи имена от други заглавия на Age of Empire, Warcraft и StarCraft. Въпреки всички шансове, TheViper, най-украсеният играч на Age of Empires II днес, все пак спечели голямата награда, побеждавайки норвежкия TheMista" Bonidis на финала.

Постижението на TheViper в турнирите беше ключово за установяване на статута му в епохата на Империята IV. Въпреки това, той остава изтъкнат играч на AoE II.

Ключови неща

Най-големите AoE играчи ще бъдат известни до края на състезанието за Златната лига през 2022 г. Състезанията по електронни спортове обаче обикновено са белязани от силна конкуренция поради динамиката на състезанието. Въпреки че победителят заслужава отличията, дори играч, класиран на пето място в състезанието, все още може да бъде забележителен състезател. Залагащите, които залагат на eSport състезания, могат да направят значителни суми, като изместят фокуса си от главната награда.

По време на състезанието играчите са подложени на всякакви опции като Открити бойни полета, Off-Meta Combat, Ексклузивно заключение, Плейофна групова фаза, и на Финална четворка. Като такъв, несъмнено е трудно да се избере категоричен победител в ранните етапи на състезанието.

Отборите-победители в Златната лига и най-големите моменти
Къде и как да залагате на Златната лига?

Къде и как да залагате на Златната лига?

Златната лига е добре познат онлайн турнир по електронни спортове в общността за залагания. Като такива, онлайн сайтовете за електронни спортове за залагания отразяват събитието. Като се има предвид, че сайтовете за залагания не са създадени равни, някои букмейкъри са склонни да отстъпват в някои области, особено в обхвата на пазарите за залагания. В светлината на това залагащите на електронни спортове винаги се съветват да направят някои проучвания, за да определят кой букмейкър предлага най-доброто покритие на пазарите за залагания.

Освен покритието на пазара, други фактори като качество на коефициентите, стимули за залагания, наличност на местни методи на плащане и репутацията на букмейкъра са много важни за информирането на избора на играча.

След като въпросът кой е най-добрият сайт за залагания е решен, играчът трябва да измести фокуса си върху начина, по който залага. Като за начало играчите се съветват да се възползват от офертите на букмейкъра. Поради естеството на eSport шампионатите, играчите трябва да приемат стратегически подход. А това изисква динамичен стил на залагане, който минимизира рисковете и помага при управлението на банкрол. Освен това играчите трябва да се стремят да следват дадените коефициенти онлайн сайтове за електронни спортове за залагания, тъй като те често хвърлят светлина върху вероятните резултати във всеки шампионат или събитие по електронни спортове.

Къде и как да залагате на Златната лига?