Smite World Championship

Когато става въпрос за esport турнири, базирани около играта Smite, SWC се откроява като най-популярния. Провежда се всяка зима в Атланта, Джорджия. Hi-Rez Studios организира събитието. SWC е създаден за първи път през 2015 г. Оттогава се превърна в един от най-големите киберспорт турнири. Онлайн сайтовете за esport залагания предпочитат SWC поради неговия формат. 10 отбора се състезават в етапи на двойни елиминации, преди да започне един финален етап с елиминации. Това дава на играчите много възможности да анализират представянето на всеки играч.

Много събития в областта на киберспорта привличат вниманието на хазартната общност поради високите си наградни фондове. Дори и в най-ниската си стойност той все пак успя да натрупа впечатляващите $785 000. Такива високи награди привлякоха най-добрите Smite екипи от цял свят.

Относно Smite

Относно Smite

През първата година имаше 2,6 милиона долара за грабване. Това го направи третият най-доходоносен награден фонд за електронни спортове за 2015 г. Добре известни състезания като Световното първенство на League of Legends имаха по-ниски награди, въпреки че по това време се смятаха за по-висок профил. Залагащите могат да гледат SWC чрез онлайн потоци и да правят залози на мачовете. Редица букмейкъри отварят пазари, базирани около този турнир.

Smite принадлежи към мултиплейър онлайн бойна арена (MOBA) жанр. От излизането си играта е безплатна за игра. Това е често срещан аспект на много от най-популярните заглавия за електронни спортове. Smite в момента се предлага на няколко различни платформи. Това включва PS4, Xbox One, Nintendo Switch и компютър.

Играчът поема ролята на митологична фигура като бог или богиня. Те участват в отборни бойни мачове. Всеки различен герой ще има уникална способност за използване по време на битката. Екипът трябва да измисли печеливша стратегия, за да надхитри както противниковите играчи, така и NPC миньоните.

Smite esport шампионати като SWC са склонни да се фокусират върху режимите на играч срещу играч. Следователно, залагащите трябва да се запознаят с това как работят тези мачове. Също така е важно да научите за плюсовете и минусите на всеки конкретен бог. Само десетина от тях са достъпни безплатно на месечна база. Възможно е обаче да отключите повече, като харчите валути в играта и изпълнявате предизвикателства.

Професионалните играчи обичат да персонализират своите богове с уникални скинове и емоции. Събития като SWC обаче обикновено ограничават подобренията на производителността, за да направят мачовете възможно най-честни. Важно е да се вземе предвид това, когато правите залог.

Правила на Smite

Преди да залага на esport лиги, комарджият трябва да разбере правилно правилата на играта. Conquest е най-разпространеният режим на игра. Той е подобен на този, който се вижда в Лигата на легендите. Два отбора, съставени от петима играчи, се опитват да унищожат фениксите на противниковия отбор. Има и гигантски воин, наречен Титан, който трябва да бъде свален.

Отборите започват мача в противоположните краища на картата. Преди да влезе в играта, играчът има определено количество злато, което да похарчи за начални елементи. Играчите на Pro Smite мислят тактически кои подобрения ще бъдат от полза за екипа.

За да стигнат от едната страна на картата до другите играчи трябва да пътуват през една от трите ленти. Всеки от тях се защитава от същество Феникс заедно с отбранителни кули. Ако играчите се приближат твърде много до тях, те ще претърпят много щети.

Миньоните са полезни NPC, които помагат на играчите да унищожат враговете. Те имат доста слаба атака, но се размножават редовно. Има четири класа богове: войн, магьосник, ловец, убиец и пазител. Най-добрите отбори ще излезе с печеливша конфигурация на класа, която допълва групата като цяло.

Относно Smite
Защо световното първенство по Smite е популярен?

Защо световното първенство по Smite е популярен?

Има много причини, поради които играчите могат да смятат SWC за един от най-добрите киберспорт турнири. Всеки мач е бърз и вълнуващ. Арт дизайнът на играта е известен с това, че е колоритен и ангажиращ. Когато се извършват атаки, това често води до изблик от нюанси.

Освен естетическата привлекателност има и много тактики, които комарджиите могат да използват. Ако знаят силните/слабите страни на всеки герой на бог, ще бъде по-лесно да предскажат кой отбор ще излезе начело. Списъкът с киберспорт турнири, популярни сред феновете на залаганията, ще се съсредоточи върху тези, които елиминират елемента на случайността колкото е възможно повече. Вместо това игрите ще възнаградят играчите, които познават правилата и анализират представянето на играчите. Това със сигурност е така със Smite.

Тази игра също е обичана от хора, които са очаровани от митологията. Героите в Smite идват от редица различни пантеони. Те включват богове от гръцки, нордически, келтски, древноегипетски, китайски и славянски легенди. Ако някой някога е искал да види тези фигури да се бият помежду си, тогава Smite е идеалното заглавие за тях. Възможността да залагате на тези епични битки с богове вероятно ще бъде много привлекателна.

Защо световното първенство по Smite е популярен?
Отборите победители на SWC

Отборите победители на SWC

Когато залагате на esport турнири, винаги е важно да изберете правилния отбор. В Smite трябва да има добър баланс на тези, които нанасят щети и лекуват другари. Ако всеки избере воин от тип танк, тогава опонентите им са по-склонни да използват слабостите си. Вместо това, победителите в SWC са избрали внимателно своите богове.

Големите киберспорт турнири като SWC имат големи суми на линия. Само най-добрите играчи на Smite ще стигнат до финала. Ако даден комарджия не е сигурен кой да подкрепи, има няколко фактора, за които трябва да внимавате. Полезно е да се изчисли общият размер на щетите, които групата може да нанесе. Ако това е по-ниско от техните опоненти, тогава те могат да бъдат победени. Скоростта е друг важен елемент. Тези игри са изключително бързи. Победителите трябва да извършват атаки възможно най-бързо.

Следните отбори са били шампиони на SWC в миналото. Следователно те са тези, които трябва да наблюдавате, ако продължат да участват в турнира в бъдеще:

  • Epsilon Esports
  • NRG Esports
  • eUnited
  • Splyce
  • SK Gaming
  • Питсбърг Найтс
  • Атлантида Левиатан

Най-големите моменти

Тъй като SWC е един от най-вълнуващите онлайн турнири за киберспорт, има смисъл, че е имало широка гама от емблематични моменти от самото му създаване. Например, MLCSt3alth удиви зрителите, когато разкъсаха целия противников отбор TITAN. Тя се открои като една от най-високооктановите битки в историята на Smite.

Когато Epsilon и Cloud 9 се състезаваха един срещу друг, играчът YAMMYN успя да убие четири пъти за броени секунди. Този шведски Smite професионалист направи впечатляващо убийство на Celestial Beam в отделен мач между Luminosity и NRG.

Когато Team Rival се биеше с Eunited, играчът PolarBearMike използваше своите специализирани атаки на бог за голям ефект. В крайна сметка той нанесе смъртоносния удар срещу огнен гигант. Този ход спечели играта на отбора му. В други случаи играчите са създавали запомнящи се моменти благодарение на експертната си защитна стратегия. Това се случи в мач между Dignitas и Сплайс. Капитанът на Splyce успя да се пребори с целия съперник. Справедливо е да се каже, че всяка година от турнира има поне един момент, който в крайна сметка остава в спомените на зрителите.

Отборите победители на SWC
Къде и как да залагате на Smite World Championship

Къде и как да залагате на Smite World Championship

Тъй като този турнир се провежда през зимата, играчите ще трябва да изчакат този сезон на годината, преди букмейкърите да отворят пазарите на SWC. Залагания на esport турнирите станаха много по-лесни през последните години. Това се дължи на факта, че залагането на видеоигри е все по-масово. В сравнително близкото минало комарджиите биха били принудени да търсят нишови букмейкъри за електронни спортове. Сега обаче голям брой традиционни спортни букмейкъри са добавили секции за видеоигри. Тъй като Smite е много популярен, няма да е трудно да намерите възможности за залагане на SWC.

След като лицето е избрало предпочитания от него букмейкър, е време да помислите кой тип залог да направи. Повечето играчи ще се задоволят с прогнозирането на отбора, който ще спечели мач или турнир. Ако играчът иска по-специализиран залог, има няколко опции. Те могат да познаят отбора или играча, който тегли първа кръв. Тъй като сваленията на структурата са голям аспект на играта, човекът може да базира залога си около него. Независимо от вида на залога е важно внимателно да проучите и двата отбора. Това може да стане, като гледате миналите им мачове.

Къде и как да залагате на Smite World Championship