RLCS

Шампионската серия на Rocket League, популярно RLCS, е турнир по електронни спортове, включващ някои от най-добрите играчи на Rocket League в света. През годините серията RLCS, която стартира през 2016 г., се издигна до нови висоти. Това състезание винаги е имало пълната подкрепа от общност от играчи и фенове, което е от основно значение за увеличаването на наградните фондове на шампионата, превръщайки Световното първенство RLCS в едно от най-големите състезания на сцената за електронни спортове на Rocket League.

RLCS е основното събитие в екосистемата на Rocket League eSports. Разработчикът на играта, Psyonix, е домакин на този турнир. Серията RCLS се провежда два пъти годишно, като всяко от тези състезания продължава около три месеца. В идеалния случай всяка серия обикновено е смесица от онлайн и офлайн финали.

Общ преглед на шампионската серия на Rocket League

Общ преглед на шампионската серия на Rocket League

От 2016 г., когато започна Шампионската серия на Rocket League, това състезание има изумителни шестима победители. Това е ясен индикатор, че RLCS eSport Championships е едно от най-състезателните събития, което го прави безумно непредсказуемо. Наградният фонд на състезанието също се е увеличил през годините, като победителят от първия сезон взе $75,000, докато последните победители спечелиха приблизително $1,000,000.

RLCS Championship Series се състои от четири региона. Европа и Северна Америка се считат за най-силните и участват във всяко събитие от началото на RLCS. От друга страна, Океания и Южна Америка наскоро бяха добавени към серията през 2017 и 2019 г., съответно.

Световно първенство на ракетната лига

Световните шампиони на Rocket League са отличителният белег на RLCS състезанията. Това събитие включва 12 отбора, с четири отбора от Северна Америка и Европа и два от Океания и Южна Америка.

През годините RLCS: Rocket League World Champions вижда отборите, разделени на четири групи от по три отбора, които се състезават във формат кръгова система. След това първите два отбора от всяка група преминават към фазите на елиминациите. Четвъртфиналите обикновено са най-доброто от пет серии, докато победителите и в двата полуфинала участват в най-доброто от седемте серии.

Общ преглед на шампионската серия на Rocket League
Относно Rocket League

Относно Rocket League

Ракетна лига несъмнено утвърди името си като вълнуващо заглавие за електронни спортове. Също така се счита за труден за овладяване от нови играчи. Rocket League е по същество всичко за играчи, които контролират кола и насочват топка към вратата на противника. Сега, когато колите участват в играта, е лесно да се класифицира Rocket League като класическа състезателна игра, но до голяма степен това е спортна игра с „коли като играчи“

Всеки рунд продължава пет минути, с състезаващи се отбори стремейки се да се надминат един друг. Rocket League може да се играе в соло режим за играчи, които са нови в играта, като се състезават срещу компютъра. Въпреки че играта изглежда донякъде проста, тя изисква значителна практика.

Ракетата може да бъде изобразена като забавен обрат на футбола. Играта вижда, че играчите използват коли с ракетно задвижване, за да отбележат гол. Като такъв, всеки играч трябва да персонализира своето превозно средство, за да се състезава. Играта обикновено се играе в отбори от осем играчи. Играчите могат да избират да участват в режим на единичен или мултиплейър. Въпреки че има режим за един играч, играта позволява максимум четирима играчи на една и съща платформа. Играта също така позволява кросплатформена игра на PlayStation 4. Xbox One, PC и Nintendo Switch.

Защо да играете Rocket League

По същество има много причини, поради които играчите обичат Rocket League. Отличителен атрибут на играта е, че насърчава работата в екип. Освен това овладяването на уменията е жизненоважно, когато се борите с други отбори. Благодарение на своята конкуренция и много професионални играчи, Rocket League става все по-популярна през последните години.

Относно Rocket League
Защо световното първенство на Rocket League е популярно?

Защо световното първенство на Rocket League е популярно?

С безброй Rocket League eSport онлайн турнири продължавайки през цялата година, както големи, така и малки, остава, че RLCS World Championship Series е един от най-популярните eSports турнири сред залагащите. Въпреки това, ето някои причини, поради които RLCS World остава популярен сред играчите, които залагат на големи турнири по киберспорт:

Първо, Световното първенство на RLCS включва най-доброто в света от различни eSport лиги на Rocket League. Повечето играчи днес обичат да правят залози в най-големите турнири по електронни спортове.

Друга причина, поради която Световното първенство на Rocket League се класира сред най-добрите eSports турнири за залагане, е съществуването на регионални шампионати. В идеалния случай, когато играчите могат да следват ключови отбори или играчи за известно време, те са склонни да придобият така необходимото самочувствие, за да правят залози.

Обширно отразяване на Световното първенство RLSC от онлайн сайтове за електронни спортове за залагания също е солидна причина, поради която това състезание е много популярно в кръговете на залаганията. Повечето известни букмейкъри днес отразяват това събитие, предлагайки огромни пазари за залагания.

И накрая, продължителността на играта също е друга критична атракция сред играчите. Днес повечето играчи нямат търпението да чакат с часове, преди да могат да бъдат определени техните залози. При нормална игра играта е гарантирано да завърши за 10 минути, с изключение на равенство, когато и двата отбора трябва да играят продължения с внезапна смърт, за да прекъснат равенството.

Защо световното първенство на Rocket League е популярно?
Отбори-победители от Световното първенство на Rocket League и най-големите моменти

Отбори-победители от Световното първенство на Rocket League и най-големите моменти

Печелившите отбори

  • Сезон първи: В първото от многото глобални състезания на Rocket Leagues отбори от Европа и Северна Америка се борят за главната награда. В изтощително състезание iBS излезе победител в първия сезон.
  • Сезон втори: Европейско-американското състезание продължи. Flipside Gaming победи Mock-It на финала, като взе титлата от Сезон 2.
  • Трети сезон: Световното първенство RLCS видя включването на Океания. На фона на няколко исторически момента, Northern Gaming (NG) спечели шампионата.
  • Четвърти сезон: Световно първенство по RLCS в Съединените щати. След монументални три игри на спиращи дъха eSports екшъни, Gale Force Esports спечелиха четвъртия сезон.
  • Пети сезон: първият сезон без директна квалификация в RLCS. На финалите феновете бяха третирани с редки моменти на брилянтна игра на ракетната лига. в крайна сметка, Отбор Dignitas спечели сезон 5 от Световното първенство на RLCS.
  • Шести сезон: Битката за първенство в сезон 6 видя битката на Cloud 9 срещу Team Dignitas. В крайна сметка, Облак 9 беше силата, с която трябваше да се съобразяваме, доминираше и в крайна сметка спечели финалите.

Renault Vitality ан NRG Esports спечелиха съответно седми и осми сезон. Сезон 9, първоначално планиран за февруари до април 2020 г., беше отложен на фона на пандемията COVID 19. Надяваме се, че 2022 г. ще роди нов световен шампион, тъй като това е традиция в това състезание.

Най-големите моменти

Epic Comback на EnVy 2018

EnVyДългоочакваната игра на Tainted Minds несъмнено беше тази, която EnVy смяташе за „разходка“. Въпреки това, Tainted Minds почти затвориха очакванията си и бързо се покачиха с 2-1 в следващата серия, водейки с 3-0 в четвъртия мач. По малко изненадващ начин, с две минути на часовника, EnVy спаднаха в бърза поредица от резултати, за да победят и принудиха пета игра – която спечелиха.

Загубата на G2 от злите гении

G2 Esports е един от най-украсените отбори на Rocket League. Нещата получиха доста неочакван обрат в мача на G2 с Evil Genius през 2018 г. на Световното първенство на RLCS. Тъй като G2 се счита за безопасен залог, Зли гении направи серия от изпълнения, като в крайна сметка нокаутира G2 във вълнуващо състезание. Като първото им състезание, Evil Geniuses подчертаха какво представляват световните шампионати на Rocket League – Изненади!

Победа за продължения на Гейл Форс

Големите финали през 2017 г. се чувстваха донякъде антиклиматични за повечето фенове на електронните спортове на Rocket League. Финалите приветстваха два отбора, Gale Force и Method. Докато Гейл Форс вече се бе отказал срещу Method в серия от седем игри, финалите несъмнено изживяха шума. Играта се сведе до линията, с шест минути добавено време само за гола на Александре "Kaydop" Courant от Gale Force, който им даде победата.

Отбори-победители от Световното първенство на Rocket League и най-големите моменти
Къде и как да залагате на RLCS?

Къде и как да залагате на RLCS?

Залагането на eSport турнири трябва да бъде лесно, но за първи път играчите в eSports може да имат не толкова лесно време да намерят пътя си, когато преглеждат списък с eSports турнири.

Къде да залагате на RLCS

Къде да залагате винаги трябва да бъде основна грижа за всеки фен на RCLS Rocket League. С много платформи за залагания на електронни спортове, покриващи Rocket League, винаги е безопасно да разгледате всички налични опции. Като за начало, най-добрите платформи за залагане на електронни спортове са тези с история на покриване на електронни спортове. Освен това отлична поддръжка на клиенти, конкурентни коефициенти, отзивите на клиенти и методите на плащане трябва да бъдат ключови проблеми при разглеждането на потенциални онлайн сайтове за електронни спортове за залагания.

Как да залагате на RCLS

Винаги има няколко прости пазара за залагания, като например залогът на „абсолютен победител“. Въпреки че са необходими малко усилия, за да ги разберете, са необходими много повече, за да успеете в залаганията на eSport.

Тъй като залаганията на RCLS Rocket League стават масови, поставянето на залози може да бъде сложно, особено за начинаещи. Ето няколко полезни съвета за залагане на Rocket League, които трябва да са полезни за всеки играч на електронни спортове.

  • Направете домашната си работа – следете статистиката на екипа и изследователските екипи
  • Имайте стратегия и продължавайте да я усъвършенствате, за да съответства на вашите предпочитания за игри
  • Управлявайте своята банка
  • Прегърнете отговорния хазарт
Къде и как да залагате на RLCS?