PUBG Global Championship

Има няколко онлайн турнира за киберспорт, по-големи от PUBG Global Championship. Той приветства най-добрите играчи в безплатната игра Battle Royale. Това заглавие постигна огромен успех на мобилни устройства. Турнирът обаче се играе само на компютър. Това се дължи главно на факта, че PUBG Mobile Club Open (PMCO) вече предлага платформа за мобилни играчи. Корпорацията PUBG организира PGC ежегодно.

Мястото може да варира в зависимост от годината. През 2021 г. се проведе в Инчхон, Южна Корея. Онлайн сайтовете за esport залагания са склонни да се фокусират върху събития, които предлагат голям награден фонд за най-добрите играчи. В случая с PGC това беше огромните $4,340,000. В резултат на това имаше много хазартни пазари за турнира. Професионалисти от цял свят бяха поканени да вземат участие. Китайската делегация участва по-скоро чрез LAN място, отколкото на място в Инчхон.

Формат на събитието

Формат на събитието

Въпреки че е един от бранша най-големите киберспорт турнири, събитието на PUBG едва наскоро установи последователен набор от правила. През 2021 г. беше обявено, че отборите ще решат началното си класиране въз основа на правило за точки. През първата седмица те са разделени на групи от по осем, преди да се състезават в кръгова серия от мачове.

След като бъдат завършени, най-добрите шестнадесет групи трябва да участват в следващия етап, наречен Weekly Survival. Всеки делничен ден се провеждат шестнадесет високооктанови мача. Всеки отбор, който се класира, ще влезе в седмичния финал. Въпреки това, за да постигнат това, те трябва да постигнат печалба за "пилешка вечеря".

По време на етапа на Grand Survival всички топ отбори се състезават в серия от петнадесет мача. Тази фаза вероятно ще получи много внимание от страна на феновете на залаганията на esport турнири. Накрая, след доста сложна верига, световният шампион е коронясан.

Относно PUBG

По време на играта, PUBG играчите трябва да скочат с парашут върху карта на острова. Те могат да се състезават самостоятелно или като част от отбор от четирима. Продължителността на стандартния мач е 30 минути. През това време размерът на картата ще намалее, принуждавайки играча да се изправи срещу врагове. Основната цел е да се биете до смърт, докато не остане един играч или отбор.

Синьото силово поле се придвижва по-навътре и всеки, хванат извън периметъра му, постоянно ще губи здраве. Когато играчите влязат за първи път, те ще бъдат невъоръжени. Те трябва да претърсят сгради за налични оръжия, подобрения и здравни предмети. Намирането на консумативи е ключово умение за успех.

Появяват се малки временни червени зони, в които се хвърлят бомби. Играчите трябва да избягват тези зони поради високото ниво на опасност. Понякога самолет пуска каси със специално оборудване. Местоположенията на сандъците обаче са склонни да привличат и вражески отбори.

Как се печелят мачове

Тъй като това е един от най-големите киберспорт турнири, играчът шампион ще трябва да има високо ниво на умения и стратегия. В тази игра има известен елемент на късмет. Местоположенията на предметите за вземане са произволни. Добрите играчи ще знаят кои доставки да търсят. Това ще зависи от тяхната предварително планирана тактика.

Например, някои отбори ще търсят превозно средство, за да се движат безопасно и бързо из картата. Други играчи ще съхраняват здравни пакети, за да оцелеят във възможно най-много вражески срещи. Разумно е предварително да изберете конкретно оръжие. В първенствата по електронни спортове обикновено се предпочитат оръжия с дълъг обсег, като снайперските пушки. Те позволяват на играчите да унищожават врагове с точност от разстояние. Независимо от конкретната тактика, всички топ играчи трябва да имат бързи рефлекси. По време на срещи 1 срещу 1, най-бързият човек обикновено е победител.

Формат на събитието
Защо PUBG Global Championship е популярен?

Защо PUBG Global Championship е популярен?

Най-добрите киберспорт турнири предлагат редица важни прилики на феновете на залаганията. Играта трябва да е лесна за разбиране. Колкото по-просто е, толкова по-вероятно е играчът да може да предвиди категоричен победител. Правилата за PUBG са ясни. Последният изправен играч печели.

Въпреки това е също така от съществено значение лигите на esport да са забавни за гледане. Ако залагащия се отегчава от мачовете, това ще се отрази негативно на цялостното му хазартно изживяване. В PUBG Global Championship е изпълнен с вълнуващо действие. Престрелките и експлозиите са ключова част от всеки мач. Дори ако човекът направи губещ залог, той все още може да се наслади на зрелището.

Продължителността на мачовете е друга причина, поради която толкова много хора се наслаждават на PUBG. В стандартен режим играта ще бъде гарантирано да завърши в рамките на 30 минути. Ако няколко мача се провеждат в бърза последователност, залагащите имат възможност да направят серия от залози. Бързият темп на PUBG мачовете съперничи с този на традиционните спортове като ръгби и футбол. Това е ясно обяснение за нарастването на популярността на електронните спортове като цяло.

Защо PUBG Global Championship е популярен?
Отбори, печеливши PUBG Global Championship

Отбори, печеливши PUBG Global Championship

До края на 2021 PUBG Global Championship, печелившият киберспорт отбор беше NewHappy. Подгласниците бяха Heroic, Virtus.Pro и TSM. Team Liquid получиха специална награда за най-впечатляващ отбор. Трима играчи бяха признати за най-много убийства. Това бяха Jeemzz от Team Liquid, заедно с Pag3 и TeaBone от Heroic. Въпреки че Gen.G Esports не достигна нито едно от първите места, те получиха награда All-PGC.

От списъка с киберспорт турнири има малко, които дават достатъчно признание на повече от един отбор. PGC разбира, че дори тези на пето място все още са забележителни конкуренти. Залагащите са склонни да правят своите залози въз основа на това кой ще получи най-голямата част от наградния фонд. Въпреки това, PGC им дава възможност да правят повече специализирани залози.

По време на едномесечната надпревара 32 отбора стигнаха до финалния етап. На пръв поглед толкова голям брой може да затрудни комарджиите да предскажат категоричен победител. Ако е така, те биха могли вместо това да направят по-специфичен залог. Например, те могат да заложат кой според тях ще има най-голям брой убийства или ще измине най-дългото разстояние на картата.

Отбори, печеливши PUBG Global Championship
Най-големите моменти от PUBG турнир

Най-големите моменти от PUBG турнир

Няма смисъл в онлайн залагания на киберспорт на турнири, ако събитието не е забавно за гледане. Призивът на PGC е, че във всеки мач могат да се случат неочаквани моменти. По време на последното състезание имаше много акценти, от които да избирате.

В един момент южнокорейският играч Салюте пътуваше с джип. Те започнаха да стрелят от враг, който се криеше на хълм. Въпреки че вървяха с висока скорост, Salute успяха да унищожат врага си за броени секунди.

Jeemzz от Норвегия остана на открито без покритие в един мач. Те забелязали група от трима, скупчени около джип. Тази ситуация обикновено има нисък процент на преживяемост. Всеки от враговете лесно би могъл да го унищожи. Въпреки това, Jeemzz просто хвърли серия от гранати от далечно разстояние. Те кацнаха с изненадваща точност и изпратиха и тримата.

Финландският играч Pag3 беше изключителен състезател през по-голямата част от турнира. Най-запомнящият му се момент е, когато е преследван от две превозни средства и ги отвежда челно с автомат и гранати. Това показа, че в тази игра играчите могат да спечелят, ако просто стоят на позицията си и се движат бързо.

Най-големите моменти от PUBG турнир
Къде и как да залагате на PUBG Global Championship

Къде и как да залагате на PUBG Global Championship

Тъй като PUBG е толкова добре познат в общността на електронните спортове, има много уебсайтове на букмейкъри, които предлагат залози за участие в действието. Един добър сайт ще съдържа пазари с най-големите киберспорт турнири. Това ще включва PUBG Global Championship. Важно е да направите малко проучване, за да определите кой букмейкър предлага най-високи коефициенти. Залаганията не трябва да се ограничават само до прогнозиране на печеливш отбор. Има сайтове, които дават по-добри опции и повече индивидуални функции за залагане.

Когато залагате на PUBG Global Championship, е разумно да се възползвате от всякакви оферти за добре дошли. Желателни са и множители за няколко залога. Това се дължи на големия брой мачове, които се провеждат по време на състезанието. Платформите за залагания на живо ще работят добре за хазарт на PGC. Има много променливи, които могат да обърнат масата в полза на отбора. Следователно по-динамичен стил на залагане може да е най-желан.

В началото на едномесечната конкуренция не всички пазари ще се отворят. Вниманието на букмейкърите към PGC ще бъде най-високо през последните етапи. Ако играчите се мъчат да намерят сайтове за хазарт, които да обслужват събитието, те могат просто да изчакат, докато турнирът достигне своя връх.

Къде и как да залагате на PUBG Global Championship