Overwatch League

Като една от първите професионални лиги за електронни спортове, Overwatch League (известна още като OWL) представлява отбори от цял свят. Blizzard Entertainment стартира лигата през 2018 г. с 12 отбора. След като година по-късно се разшири до 20 отбора, лигата започна стабилно изкачване, подхранвано от популярността на Overwatch, киберспорт игра с 50 милиона играчи през 2018 г.

Заплатите на играчите започват от $50 000 за минимални 1-годишни договорни условия, включително пенсиониране, здравно осигуряване, жилище и места за тренировки за играчи. Отборите разпределиха минимум 50 процента от приходите на играчите под формата на бонуси. През първия сезон шампионите на лигата получиха минимален бонус от 1 милион долара. Според съобщенията, ръководството на Blizzard е разговаряло с Уес Иденс, съсобственик на Milwaukee Bucks, относно управлението на базиран в Чикаго отбор за участие в списък с турнири по електронни спортове. Това споразумение обаче не беше реализирано.

Относно Overwatch

Относно Overwatch

Overwatch навлезе на пазара през 2016 г. като мултиплейър отборен стрелец, който Blizzard Entertainment създаде и публикува. Играта разпределя всеки играч в един от двата отбора. Всеки отбор има шест играчи от списъка с герои или „герои“ на играта. Всеки герой се присъединява към играта с различни способности, които помагат на екипа да завърши целите на картата.

Играчите започват от ниво на одобрение 1, напредвайки до ниво 5. При всяко одобрение нивото на одобрение на играча се влияе. Ако играч не получи допълнителни одобрения, нивото му може да намалее. Наказанията в системата за отчитане на играта също могат да лишат играча от неговите одобрения.

Награди

Играчите могат да получават Кутии за плячка, в зависимост от нивото на одобрение. По-високите нива водят до по-голям брой присъдени кутии за плячка. След като играч извърши подвиг или прояви талант, играта ще отключи почетната значка. Разбивка на всички трофеи е налична в раздела за преглед на кариерата в главното меню. Играчите могат да споделят тези постижения с приятели.
По време на играта играчът получава по-високи нива и отключва опции за персонализиране на звука и външния вид на героя. Персонализирането на героя е достъпно и в главното меню на Hero Gallery.

плячка

Loot Boxes също предлагат опции за персонализиране. Играч отключва кутия на всяко ниво нагоре. Геймърите също получават кредити, които да използват, за да купуват повече опции за персонализиране. Играч получава портретна рамка на всяко 10-то ниво, докато не спечели всички.

Относно Overwatch
общност

общност

Някога жизнената, плодотворна общност на Overwatch намаля през последните години. Въпреки това, с близо 7 милиона играчи на месец през 2022 г., играта е все още жива и привлича участие в световен мащаб в сайтовете за онлайн залагания за електронни спортове. Тъй като повечето играчи са активни в социалните медии, играта все още намалява от 50 милиона през 2018 г. до последните цифри. Въпреки че повечето игри изпитват спад в участието на играчи от година на година, драматичният спад на играчите на Overwatch не вещае добро за бъдещето. Някои експерти определят спада на геймърите в играта с липсата на ново съдържание и актуализации.

В сравнение с участието на геймърите в League of Legends, Fornite и други популярни игри, 6-те милиона играчи на Overwatch са капка в кофата. Тези онлайн игри отчитат стабилен брой играчи, което оставя Overwatch зад разрастващия се пазар на електронни спортове и най-добрите киберспорт турнири.

общност
Защо Overwatch League е популярна?

Защо Overwatch League е популярна?

Все пак OWL остава популярен и най-големите киберспорт турнири предлагат на геймърите възможности да се състезават. Професионални отбори търсят играчи от други лиги, които Blizzard управлява. През 2017 г. Open Division отвори вратата за аматьорските отбори да могат да се състезават в структура, подобна на професионалната лига на големи турнири по киберспорт. Квалифицирани играчи влизат в аматьорския след сезон, поставени за регионални мачове.

Малка награда се дава на играчи, които завършат сезонни игри за отбор преди плейофите. Кредитът може да се използва в дигиталния магазин на Blizzard. Успешните регионални отбори могат да спечелят наградни изплащания. Играчите от Open Division идват от седем региона, включително Южна Америка, Тихия океан, Северна Америка, Корея, Европа, Китай и Австралия.

Успешните играчи и отбори преминават в второстепенна лига, наречена Overwatch Contenders. През 2018 г. Blizzard стартира Contenders за сливане на регионални турнири по начин, който подкрепя Overwatch League. Претендентите са съставени от глобални дивизии, които включват няколко отбора. Всеки отбор може да се състои от любители и професионални играчи. Отборът Contender, ако е свързан с академичната отборна програма на Overwatch League, може да накара двама играчи да подпишат договор за движение напред-назад между отбора на академията и отбора на OWL.

Шампионските отбори от Open Division се преместват в Contenders, за да се състезават в първенствата по еспорт. Blizzard се разшири, като добави две дивизии през 2018 г., Южна Америка и Австралия. За да насърчи справедливостта, до 2019 г. Blizzard ограничи броя на играчите, разрешени да се състезават извън региона на отбора, до трима.

Защо Overwatch League е популярна?
Защо този турнир е популярен за залагане?

Защо този турнир е популярен за залагане?

Overwatch приветства нови играчи, както любители, така и професионални. Нивото на трудност на играта я прави странична опция за геймърите на Counter-Strike, които може да търсят промяна или начинаещи, които търсят тръпка. С добре организирани режими, ярки цветове и интересни герои, играта е визуално привлекателна и стимулираща за геймърите. Визуалните анимации и ефекти насочват играчите да им покажат необходимите действия, за да постигнат победа за отбора.

Играчите и феновете на Overwatch не са единствените, които се наслаждават на играта. Опциите за залагане на турнири по електронни спортове са изобилие, тъй като онлайн букмейкърите позволяват на ентусиастите да залагат на резултати, като залагат на резултати от мачове, успех на отбора и индивидуални играчи. Както при повечето електронни спортове, Overwatch е популярен избор за комарджии, които са анализирали отборите и избраните фаворити

Залагания на Overwatch League

Важно е да проучите Overwatch League преди да направите залог. Познаването на играта е от първостепенно значение за поставянето на добър залог. Повечето спортни букмейкъри предлагат изобилие от информация за играта и отборите, което позволява на комарджиите да се запознаят в дълбочина разгледайте избора и шансовете преди да заложите средства. Подробната информация може да включва актуална информация за събития, турнири и шампионати. Новини за промени в играта и актуализации на играчите също са полезни. С жизненоважна информация за коефициенти, мачове и отделни играчи, играчът има добър шанс да направи солиден залог.

Планирането е основен елемент за залагането на киберспорт турнири. За начинаещите, следенето на OWL лигата преди да направят залог може да даде ценна информация за това как работи играта и защо отборите печелят. Например, класирането на играчи и отбори може да предостави ценна информация за залагания. Въпреки това, бъдещите играчи, които са показали успех в аматьорските лиги, също могат да останат конкурентоспособни в OWL. Разглеждането на индивиди и отбори може да помогне на играча да победи коефициентите, когато е време за залагане.

Нещо повече, проучването на букмейкъра гарантира, че играчът има работа с лицензирана, надеждна платформа за залагания. Реномираните букмейкъри предоставят най-добрите коефициенти и актуална информация за турнири и играчи. Информацията е от съществено значение за вземане на информирано решение за залагане. Залагащият трябва да разбере класирането на отбора или играча преди да залага.

Освен това популярните платформи служат като начин за общуване с съмишленици на Overwatch. Като център, спортната залагания го прави по-лесно обсъдете стратегии за залагане с опитни комарджии. Консенсусът за залагания не винаги се получава, но понякога обменът на информация с общността може да повиши стратегията на залагащия.

След като изберете добре ревизирана платформа за спортни залагания, регистрирайте акаунт. Лесно е да направите депозит и да започнете да залагате. Популярните платформи предлагат на комарджиите достъп до международно признати цифрови портфейли, банков превод и опции за депозит в криптовалута.

Защо този турнир е популярен за залагане?
Популярни отбори

Популярни отбори

Отборите на Overwatch са искрата, която подхранва вълнението на феновете за играта. Една от причините играта да е все още жива е динамичната игра на геймърите, които обичат да се състезават. Отделните играчи достигат емблематичен статус в интернет, който произтича от възхищението на феновете и ентусиастите на игрите. От спечелване на OWL мачове до състезание в турнири по целия свят, тези три отбори се открояват като доминиращи световни конкуренти.

Облак 9

Все още се смята за електроцентрала на Overwatch, Облак 9 постоянно се нарежда на върха във всеки турнир. Често класиран като фаворит, отборът не успява да спечели втората позиция в много турнири. Въпреки това Coud9 спечели някои уважавани заглавия, като ONAG Invitational и Agents Rising.

ОТБОРНА ЗАВИСТ/ОТБИРНА ЗАВИСТ

Team Envyus, сега наречен Team Envy, все още се смята за един от най-добрите отбори на Запад. Рекордът на отборите включва завършване на първо място в Operation Breakout, OG Invitational и други големи събития. В първия сезон на OWL лигата видя, че Team Envyus доминира срещу южнокорейските отбори и направи солидна серия срещу други отбори в лигата. Отборът стигна до плейофите за 2019 г. и загуби от Ванкувър Тайтънс.

Неподходящи

Misfits доминират в турнирите, печелейки The Battle и European Atlantic Showdown Qualifier. Тъй като отборът продължава да печели, всеки играч и колективният отбор са най-добрите конкуренти на европейския Outreach на пазара.

Популярни отбори