League of Legends World Championship

Esport лиги от турнири станаха толкова популярни в днешно време. Ето защо списъкът с киберспорт турнири днес е дълъг. Но точно на върха е тези eSport шампионати е Световното първенство на League of Legends. Домакин на Riot Games, Световното първенство на League of Legends, известно просто като Световете, е ежегоден професионален турнир, който събира най-добрите отбори на League of Legends (LoL), за да се състезават за титлата в края на всеки сезон.

Това е турнир, който определя най-добрия шампион на League of Legends в света през определена година. В този шампионат отборите се борят за Купата на Summoner's Cup, трофей от 70 паунда (32 килограма) (крайното постижение) и награден фонд от милиони долари. По отношение на гледаемостта този турнир събира огромна публика, като изданието за 2018 г. привлече около 99,6 милиона зрители.

Какво е League of Legends Championship?

Какво е League of Legends Championship?

Първите LoL Worlds се състояха в DreamHack, Швеция, с Екип Fnatic короняса първите шампиони на турнира. От откриването му шест различни отбора са спечелили шампионата, като SKT T1 е единственият отбор, който вдига титлата три пъти (към 2022 г.).

От създаването си през 2011 г. събитието стана свидетел на поредица от трансформации. Тъй като размерът му се разширява, наградният фонд, градовете домакини, участниците и правилата се коригират и променят. Riot Games дори създадоха официално музикално парче за събитие, което да придружава събитието Worlds от 2014 г.

Световното първенство на LoL се състои от три състезателни етапа, включително Play-Ins, Group Stages и Knockouts. Докато етапите Play-In и Group се играят в кръгов формат, етапът на нокаут се играе във формат с единична елиминация, който включва най-добрите серии от пет.

Какво е League of Legends Championship?
Колко голям е Световното първенство на LoL?

Колко голям е Световното първенство на LoL?

На първо място, шампионатът събира creme de la creme на отборите на LoL за заключване на клаксони. С многомилионен награден фонд, който трябва да бъде спечелен, никой не може да посмее да си представи, че турнирът е малък; голям е. Добавете към това стотиците милиони, които се включват, за да гледат турнирните мачове на живо, и имате един от най-големите киберспорт турнири под слънцето. Освен това милиони хора виждат първенството като възможност да правят залози и да печелят пари. Да, ето колко огромно и важно е Световното първенство.

Трофеят

Както споменахме по-горе, вдигането на Summoner's Cup (купата на турнира) е мечтата на всеки участник. Купата е поръчана от собствениците на турнира, Riot Games. Докато Riot Games посочи тегло от 70 паунда, крайният продукт (чашата) тежи по-малко, за да се гарантира, че е лесен за повдигане.

Колко голям е Световното първенство на LoL?
Относно League of Legends

Относно League of Legends

Лигата на легендите, съкратено като LoL, е MOBA компютърна игра, разработена през 2009 г. Може да бъде изтеглена безплатно от уебсайта на играта. Почти всеки може да изтегли и играе играта, благодарение на минималните системни изисквания.

Как се играе League of Legends

LoL мач се състои от два отбора от по петима играчи. Отборите са сини и червени и се състезават на картата Summoner's Rift. Голяма част от действието се развива в основите и в трите ленти, известни като „отдолу, по средата и отгоре“. Джунглата се отнася до всяка област от картата, която не е заета от ленти или бази, и „джунгли“ разчитат на тази област, за да убиват неутрални чудовища за злато и XP.

Играчите могат да подобрят своите шампиони (персонажи), като печелят злато, което се изразходва за ресурси, които ще им позволят да хвърлят по-мощни заклинания и да нанасят повече вреда на опонентите. Печеленето на XP, от друга страна, помага на играчите да се изравнят. Всеки отбор може да призове армия от слуги, за да им помогне да унищожат противниковата база.

Печелиш мача от League of Legends?

Първият отбор, който унищожи Nexus, печели мача. Nexus е структура, разположена в задната част на основата на всяка страна. Едно нещо, което трябва да се отбележи, е, че унищожаването на Nexus не е разходка в парка. Нексусът остава непокътнат, докато и трите му инхибитора или поне една от кулите на базата, остават изправени. Кулите са важни в мач на LoL, защото помагат да се повредят опонентите, като същевременно позволяват на отбора да има правилен контрол над бойното поле. За да разбият кулите, екипите често използват миньони, чийто източник е Nexus.

Относно League of Legends
Защо този турнир е популярен за залагане?

Защо този турнир е популярен за залагане?

Всички знаем, че популярността на залаганията за електронни спортове нараства бързо, по-бързо, отколкото можете да си представите, особено през последните години. Той също така се разширява със скорост, която ще окаже натиск върху други големи турнири по киберспорт. Сега един от най-популярните eSport онлайн турнири за играчи е LoL World Championship. Не много eSports турнири стават свидетели на наплив от играчи като този. И това е по основателни причини, включително следното:

Множество пазари за залагания, от които да избирате

Продължителност на мача Над/По-малко, Отбор за убийство на първия Барон/Дракон, Резултат от мача Над/Под, Отбор за теглене на първа кръв и т.н.

Мачовете са кратки

Мачовете на League of Legends обикновено продължават 40 минути. Десет минути могат да се добавят или изваждат в зависимост от няколко фактора, като сложността на мача, стила на игра на отборите, потенциала за натискане и т.н. Това означава, че играчите не трябва да чакат с часове, преди печалбите да могат да ударят своите сметки за следващия залог.

Наличност

Това е друга причина залагащите да обичат Световното първенство на LoL. Въобще ще намерите наличните турнирни коефициенти сайтове за esport залагания. И така, защо да се мъчите да залагате на турнир, чиято наличност е оскъдна?

Защо този турнир е популярен за залагане?
Отборите-победители в Световното първенство на League of Legends и най-големите моменти

Отборите-победители в Световното първенство на League of Legends и най-големите моменти

Fnatic (сезон 1)

По време на първия сезон Световното първенство на LoL все още се развиваше и му липсваше смислена инфраструктура. Следователно Riot Games избраха DreamHack Лято, Швеция, като място на събитието. В това събитие участваха общо осем отбора - три отбора от Европа, три отбора от Северна Америка, един от Филипините и един от Сингапур. Fnatic, шведски отбор, победи опонентите си, побеждавайки Counter Logic Gaming с 2-1, преди да победи Epik Gamer. Fnatic се изправи срещу Against All Authority на големите финали, което направи финалите на сезон първи общоевропейско дело. Щяха да вземат вкъщи 50 000 долара.

Тайпески убийци (сезон 2)

Събитието се проведе в Лос Анджелис, Калифорния, и има награден фонд от $2 000 000, който е четиридесет пъти по-голям от първия награден фонд. След приключването на груповата фаза, TPA се изправи срещу корейския отбор NaJin Sword. Изненадващо, този тайвански отбор постигна лесно NaJin, напредвайки до Големия финал след високооктанова победа с 2-1 над тогавашната най-високо класираната петица в Европа. Тайпе се изправиха срещу Azubu Frost, водещият в Корея, когото те на практика затвориха. Те спечелиха състезанието с 3-1, донасяйки първата по рода си корона от Световно първенство на Тайван.

SK Telecom T1 (сезон 3)

Трети сезон беше първият път в историята на световете, в който серия премина през всичките пет мача. SKT в крайна сметка ще победи NaJin, за да се класира за Големите финали. Въпреки това, мачът срещу Royal Club беше разочарование, тъй като SKT ги разби с 3-0, за да спечели първото първенство на Корея. Тази победа постави началото на доминацията на Корея в шампионата.

Samsung White (сезон 4)

Двубоят между Samsung White и Star Horn Royal Club завърши при 3:0. В този мач губещият успя да спечели само една игра. Това беше първата шампионска победа за Samsung White и втора поредна за Корея. Royal Club, понастоящем известен като Royal Never Give Up, е единственият отбор, който многократно е завършил като подгласници в турнира.

SK Telecom T1 (сезон 5)

SKT се изправи срещу KOO Tigers в големите финали на 2015 г. Това беше първият от трите последователни финала на всички корейски светове. Перфектното световно бягане на SKT беше провалено от KOO Tigers, които успяха да спечелят една игра, но това беше най-доброто, което последният можеше да направи. SKT ще спечели с 3-1, ставайки първият отбор, който печели турнира повече от веднъж.

Отборите-победители в Световното първенство на League of Legends и най-големите моменти
Други победители в Световното първенство на LoL

Други победители в Световното първенство на LoL

  • SK Telecom T1 (сезон 6)
  • Samsung Galaxy (сезон 7)
  • Invictus Gaming (сезон 8)
  • FunPlus Phoenix (сезон 9)
  • DAMWON Gaming (сезон 10)
Други победители в Световното първенство на LoL
Къде и как да залагате на Световното първенство на League of Legends?

Къде и как да залагате на Световното първенство на League of Legends?

Въпреки съществуването на други печеливши и големи киберспорт турнири, Световното първенство на LoL остава един от най-добрите киберспорт турнири за залагащи. Всяко събитие от League of Legends Worlds е глобална сензация, която предизвиква залагания.

Как да залагате на Световното първенство на League of Legends

Има онлайн сайтове за залагания на esport; следователно, трябва да направите правилния избор, когато става въпрос за залагане на esport турнири. Това може да изглежда най-простата стъпка, но може да не е така. Разбира се, вашето онлайн залагане ще бъде застрашено, ако сбъркате на този етап. Ако не сте сигурни откъде да започнете, просто потърсете в Google най-добрите сайтове за електронни спортове за залагания.

След като сте решили за букмейкър, завършете процеса на регистрация, който обикновено включва попълване на онлайн формуляр. Уверете се, че сте предоставили валидна информация, защото по-късно може да бъдете подложени на допълнителна проверка. Някои букмейкъри може да изискват незабавно да качите издадена от правителството идентификация, докато други ще изчакат до първата ви заявка за теглене.

След регистрация направете депозит, като използвате своя любим начин на плащане. След като направите това, сега ще е време да вложите парите си в работа. Изберете мач, пазар на залагания, залог и потвърдете залога си.

Къде и как да залагате на Световното първенство на League of Legends?