LCS Championships

Серията League of Legends Championship, популярна LCS, е лига за електронни спортове от най-високо ниво, която включва играчи на League of Legends (LoL) от САЩ и Канада (Северна Америка). Това събитие на Riot Games е един от 12-те региона в конкурентната екосистема на LoL. Това състезание обикновено се провежда два пъти годишно в два състезателни сплита, провеждани през пролетта и лятото, като десет отбора по франчайз се борят за статута на LCS Champions.

Всички LCS игри се играят на живо в студиата на Riot Games в Лос Анджелис, Калифорния. През 2021 г. Riot Games въведе специално събитие, известно като LCS Lock-In, което се играе точно преди разделянето, за да облекчи отборите и да ги подготви за изживяването на сцената. По време на основното състезание всички точки, събрани в края на всеки сплит, се присъждат въз основа на позицията на играча в състезателната стълбица. Има награден фонд от $400 000 Champions Queue за всеки сплит. Освен това, по-голям награден фонд, повече от $2 000 000, очаква отборите, които се класират за Световното първенство на League of Legends.

Относно League of Legends

Относно League of Legends

Какво е Лигата на легендите? LoL е a мултиплейър онлайн бойна арена (MOBA) игра. Тази видео игра е разработена от Riot Games и беше официално пусната на 27 октомври 2009 г. През годините LoL несъмнено беше най-популярното заглавие в жанра MOBA и в момента оглавява списъка с eSports турнири от този разработчик.

League of Legends може да бъде доста технична, но невероятно задоволителна. Това MOBA игра вижда отбори от петима играчи да играят един срещу друг. Играта започва с всеки отбор от противоположните страни на картата, близо до Nexus . Отборът победител във всеки мач унищожава Nexus на своя противник.

По време на играта всеки отбор преминава през серия от кули, известни като кули, поставени по пътищата към всеки Nexus. Разбира се, основната цел е да се унищожи Nexus на врага. Други основни цели обаче включват унищожаване на вражески структури като кули.

За да се борят и да се справят с врага, играчите също трябва да се пазят изравняване нагоре. Повишаването на нивото изисква опит, натрупан от убиване на миньони и играч на врага. Златото, получено от убиване на миньони, е от съществено значение за закупуването на бонуси по време на играта. Със злато играчите могат да купуват неща като пасивни усилвания на бронята или временни щитове.

Игрови режими

В момента League of Legends има два режима на игра: Classic и ARAM. Като начало класическият режим на игра е до голяма степен отбранителен. Екипът, използващ този режим, се опитва да стигне до Nexus на противника чрез кули и инхибитори с помощта на миньони. От друга страна, режимът ARAM, All Random All Mid, има близки прилики с класическия режим, но действието има тенденция да бъде ограничено до карта с един път.

Относно League of Legends
Шампиони на LoL

Шампиони на LoL

По време на играта всеки играч контролира един шампион. В момента LoL има 159 шампиона, всеки от които с уникални атрибути. В началото на всяка игра или битка всеки играч трябва да избере шампион, който да води битката си. По-специално, изборът на шампион е ограничен до това, което играчът е отключил. Въпреки това на играчите се дава възможност да изпробват един от 14 шампиони, които обикновено се правят безплатни всяка седмица, за да позволят на играчите да ги изпробват, без да ги отключват.

Някои шампионски категории, предлагани от League of Legends, включват:

 • убийци
 • стрелци
 • бойци
 • Магове
 • Танкери
 • поддържа

В повечето случаи всеки шампион притежава три фокусни силни страни, вероятно придобивайки други с напредването на играта. Играчите трябва да проявяват силен интерес към тези качества, особено когато сформират отбор, тъй като е необходимо много повече от събирането на петима играчи.

LoL лиги

League of legends се играе както на армейско, така и на професионално ниво. Някои LoL състезания се организират от разработчиците на играта, Riot Games. Към 2021 г. в целия свят се играха 12 професионални лиги на League of Legends. Тези лиги се класифицират предимно като Tier 1 или професионални лиги, купи на лигата и по-ниски лиги.

Шампиони на LoL
Защо LCS Championships е популярен?

Защо LCS Championships е популярен?

League of Legends е повече от просто a видео игра на много хора. Милиони играчи седят на игрални съоръжения и играят играта денонощно по целия свят. Ежегодно професионалните играчи на LoL се събират за най-добрите eSports турнири.

Залагащите на киберспорт винаги са готови да правят залагания, докато играчите се борят. През последните няколко години се наблюдава покачване на търсенето на електронни спортове залагания. Да бъдеш един от LoL най-големите eSports турнири, LCS Championships е особено привлекателен за залагащите.

Има много причини, поради които залагащите на електронни спортове класират шампионата на LCS eSport сред големите турнири за електронни спортове. Ето някои причини, поради които този шампионат по електронни спортове е много популярен в кръговете на залаганията.

 • Той е силно покрит от сайтовете за електронни спортове за залагания
 • Залаганията на LoL обикновено са строго регулирани
 • LCS първенствата предлагат действия нон-стоп, което прави залагането на eSport турнири изключително интензивни и вълнуващи.

Популярността на LoL игрите е феноменална през последните години и има големи шансове Световното първенство на LCS да изиграе неоценима роля. Благодарение на платформи за поточно предаване на живо, сайтове за преглед на игри и задълбочено отразяване от онлайн Сайтове за eSport залагания, този шампионат за електронни спортове ще се издигне до нови висоти през следващите години.

Защо LCS Championships е популярен?
Печелившите отбори от LCS Championships и най-големите моменти

Печелившите отбори от LCS Championships и най-големите моменти

Най-големите моменти

LCS Championships показва някои от най-добрите в света LoL отбори. Както при всяко събитие от най-високо ниво, имаше някои умопомрачителни удари, легендарни моменти и някои страхотни комбо моменти от уомбо (последователност от мощни атаки). В светлината на това, ето един от „най-големите“ моменти, наблюдавани на LCS Championships през последните години.

100 Thieves срещу Evil Geniuses - 2021 LCS Summer Playoffs, Втори кръг, Четвърта игра

Етапът на Lol LCS имаше много тръпки през 2021 г., но никакви в сравнение с плейофите от втория кръг между Зли гении и 100 крадци. Първите 34 минути видяха, че 100 Thieves поведоха удивително в играта, изтласквайки Злия гений до ръба. В състезание, което може да се описва като едно от най-добрите прояви на лични умения, злите гении някак си намират начин да се върнат обратно в играта. Въпреки че 100 Thieves все още пренасяха деня една игра по-късно, изявата на Evil Geniuses беше забележителна. И ако само те бяха вградени в инерцията, нещата можеха да бъдат много по-различни.

Печелившите отбори от LCS Championships и най-големите моменти
Печелившите отбори

Печелившите отбори

LoL е на почти десетилетие. Конкуренцията винаги е била жестока и няма по-голямо постижение в играта от това да държиш трофея от LCS Championship, когато сезонът приключи.

Шампионатът LoL LCS, който преди беше Северноамериканската League of Legends Championship Series, претърпя няколко промени, засягащи наградния фонд, дестинациите на домакините, конкуриращите се отбори и правилата за игри.

Турнирът се проведе за първи път през 2013 г., като първите два сезона бяха домакини на осем отбора на LoL. Откакто във всяко събитие участват десет отбора (от 2015 г. нататък).

Победители в LoL LCS

Шампионатът LoL LCS е разделен на две разделни събития с двоен кръг; пролетния сплит и летния сплит, обхващащи 225 игри. В края на всеки сплит всички отбори се подреждат според процента си на победа. Въпреки това, ето списък с минали победители в LCS.

Победители в пролетния сплит

 • Облак 9 2020 г
 • Team Liquid 2019 г
 • Team Liquid 2018
 • Екип SoloMid 2017
 • Counter Logic Gaming 2016
 • Екип SoloMid 2015
 • Облак 9 2014 г
 • Екип SoloMid 2013

Победители в летния сплит

 • Екип SoloMid 2020
 • Team Liquid 2019
 • Team Liquid 2018
 • Екип SoloMid 2017
 • Екип SoloMid 2016
 • Counter Logic Gaming 2015
 • Екип SoloMid 2014
 • Cloud9 2013

В момента Team Liquid несъмнено е най-успешният отбор в LoL LCS Championships, с четири титли на името си. Като такъв, несъмнено е екипът, който следи за играчите, които залагат на eSport онлайн турнири. Освен това играчите могат да се възползват от високите коефициенти, дадени на аутдогите, тъй като разстройствата са норма в състезанието.

Печелившите отбори
Къде и как да залагате на LCS Championships?

Къде и как да залагате на LCS Championships?

Къде да залагате на LoL LCS Championships

Повечето букмейкъри за електронни спортове се стремят да претендират за LCS Champions, като се има предвид популярността на шампионата. Въпреки че букмейкърите могат да предложат щедри коефициенти, бонусите и промоциите винаги трябва да са на първо място в списъка, когато търсите сайт за онлайн спортни залагания.

Доверието на букмейкъра е жизненоважно при избора на сайт за залагания. Играчите трябва да ограничат своите възможности до лицензирани и регулирани сайтове за залагания. Други съществени съображения включват обхвата и гъвкавостта на опциите за плащане, пазарите на залагания и отзивите от други залагащи.

Как да залагате LCS Championships

LCS Championships предлага безброй възможности на залагащите. Въпреки това, играчите трябва да останат стратегически, когато правят залози. Всеки може да направи залог, но е необходимо много повече, за да правите печеливши залози последователно.

Всеки, който залага на eSport турнири като LCS, винаги трябва да внимава, когато прави залози. Прогнозите на LCS и съветите за залагане са полезни, когато избирате битки. Залагането на големи състезания от такъв мащаб често прави трудно, дори и за опитните залагащи на LoL, да знаят как отборите ще се изправят един срещу друг.

Тъй като повечето отбори правят промени в списъка, играчите трябва винаги да се стремят да бъдат в крак с отборите. Освен това играчите трябва да следят и стила на игра на отбора, което им помага да правят информирани залози.

Къде и как да залагате на LCS Championships?