Intel Extreme Masters

Intel Extreme Masters е една от най-големите серии турнири по електронни спортове в света. Това е глобален феномен, който се спонсорира от Intel и се провежда в много различни страни по света. Той е собственост на Electronic Sports League (ESL), базиран в Германия организатор на електронни спортове, който е известен с това, че има множество игрови турнири под колана си.

Идеята за това е замислена през 2006 г., след като ESL осъзнаха потенциала на световно събитие за електронни спортове. Той получи средства от Intel и беше наречен Intel Extreme Masters. Състезанието има малки събития през цялата година, които водят до събитието „Големият финал“, проведено на CeBIT в Хановер, Германия.

Всичко, което трябва да знаете за Intel Extreme Masters

Всичко, което трябва да знаете за Intel Extreme Masters

В началото имаше само турнири за Counterstrike 1.6, но към момента се провеждат турнири за общо 11 игри, две от които са Counter-Strike: Global Offensive и StarCraft II.

Турнирите Intel Extreme Masters се провеждат в градове като Катовице, Торонто, Гуанджоу, Ню Йорк и Дубай. Най-новият турнир на Intel Extreme Masters за Counterstrike: Global Offensive имаше голяма награда от $100 000.

Всичко, което трябва да знаете за Intel Extreme Masters
Всичко за CS:GO

Всичко за CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive, или CS:GO, е един от най-гледаните и играни esport турнири Intel Extreme Masters. През 2020 г. има над 1 милион гледания. CS:GO е безплатна игра със стрелба от първо лице (FPS), пусната през 2012 г.

Оригиналната игра Counter-Strike беше модификация на популярната игра Half-life на Valve. Днес има четири игри от серията CS.

Разработена от Valve и Hidden Path Entertainment, играта включва два отбора, терористи и контратерористи, които се бият един срещу друг в различни режими на игра. Играта все още е изключително популярна в общността на игрите и получава редовни актуализации от Valve.

През 2018 г. Valve представи Battle Royale режим, наречен „Danger Zone“. Има 9 други режими на игра, като най-популярният е "Bomb Defusal". Играта получи няколко награди в индустрията на електронните спортове, включително Game Awards за 2017, 2019 и 2020 г.

Играта е четвъртата игра от серията CS и е достъпна за WIndows, macOS, Xbox 360 и PS3. От пускането си на пазара Valve въведе много нови функции, включително нови карти, оръжия, режими на игра и кожи. Кожите помогнаха за формирането на „виртуална икономика“ в играта, което в крайна сметка доведе до залагане и хазарт в електронните спортове.

CS:GO електронни спортове залагания и турнири

Турнирите по CS:GO с най-големи наградни фондове се наричат Големи първенства. Те започнаха с награден фонд от $250 000 USD и стигнаха до $1 000 000 USD. Intel Extreme Masters проведе един от Counter Strike Majors от 2008 до 2012 г., но беше за CS 1.6.

Преди пускането на CS:GO бъдещето на поредицата в индустрията на електронните спортове беше несигурно поради много играчи по света, които не искаха да играят CS 1.6 в конкурентна среда. Когато CS:GO стартира през 2012 г., той съживи духа на електронните спортове в общността на CS.

Докато първоначалната версия на играта все още имаше своите недостатъци, Valve непрекъснато пускаше кръпки, за да я подобри. Първият CS:GO Major Championship беше финансиран от Valve и се проведе в Швеция на DreamHack Зима 2013г.

Играта обаче имаше справедлив дял от противоречия. Установено е, че много играчи мамят, но те са забранени от „Valve Anti-Cheat (VAC)“ веднага щом бъдат разкрити. Играчи, за които се установи, че мамят на турнири, биват забранени за постоянно и понякога отстранявани от своите отбори.

Когато бяха въведени кожите за оръжие, сайтове за онлайн залагания на електронни спортове са създадени с цел залагане на кожи. Това скоро се превърна в хазарт сред непълнолетни, поради което Valve и сайтовете за хазарт получиха две съдебни дела.

Всичко за CS:GO
Коефициенти за залагане Intel Extreme Masters

Коефициенти за залагане Intel Extreme Masters

Има три вида коефициенти за залагане:

  • Дробни коефициенти
  • Десетични коефициенти
  • Коефициенти на парична линия

Intel Extreme Masters предлага разнообразие от опции за тези, които искат да заложат на своя фаворит или на аутсайдера. Най-често тип коефициенти за залагане които има Intel Extreme Masters са десетични коефициенти и коефициенти за парична линия. Разликата между двете е, че първата се използва в Европа, а втората в Америка.

На турнира IEM Dallas "Looking for Org" се оказа аутсайдера с коефициент 301.00. Team Vitality и Astralis имаха коефициенти от 18.00, което ги направи най-сигурният залог в турнира.

В текущия Intel Extreme Masters сезон XVII, Astralis има коефициенти от 3,82, а Natus Vincere има коефициенти от 1,26.

Шансовете за успех са големи, когато знаете на какви коефициенти да залагате. Залагането на най-вероятния изход и любимия ви отбор може да изглежда като най-добрият вариант, но по-разумното нещо, което трябва да направите, е да заложите на стойност.

Има различни онлайн сайтове за електронни спортове, където можете да търсите най-добрите коефициенти. Няма голяма разлика между стойностите в тези сайтове, но малките разлики могат да се натрупат, за да дадат значителна възвращаемост.

Коефициенти за залагане Intel Extreme Masters
Защо Intel Extreme Masters е популярен турнир за залагане?

Защо Intel Extreme Masters е популярен турнир за залагане?

Всяка година милиони ентусиасти на залагане на игри и видеоигри от цял свят се включват, за да гледат лигите Intel Extreme Masters. Това е високо състезателен турнир който привлича глобална публика.

Каква е причината за популярността му? Той е домакин на турнири за някои от най-големите игри в света. Counter-Strike: Global Offensive и Starcraft II са любими игри за залагане на феновете.

Друга причина, която привлича геймъри и играчи, е големият награден фонд. Intel Extreme Masers Katowice 2022 не беше голям турнир, но имаше награден фонд от $1 милион. $400 000 бяха дадени на най-добрите победители.

Той проведе големи първенства за Counter-Strike и още един Counter-Strike: Global Offensive Major Championship ще се проведе в Рио де Жанейро, Бразилия през 2022 г., първият в историята IEM Major, който ще се проведе през Бразилия.

Intel многократно е казвал, че тяхната цел е да донесат технологиите за игри във всяка част на света. Бразилският мейджър ще бъде 10-ият мейджър на Intel Extreme Master. Това е една от най-старите компании за електронни спортове и ще я намерите във всеки списък с турнири по електронни спортове.

Неговата глобална привлекателност е една от основните причини, поради която е толкова популярна днес.

Защо Intel Extreme Masters е популярен турнир за залагане?
Най-добрите отбори на Intel Extreme Master

Най-добрите отбори на Intel Extreme Master

Астралис и Natus Vincere са редовни участници в турнира. В турнира през 2020 г., който се проведе в Катовице, Natus Vincere спечели първа награда от $250 000, докато Astralis получи 3-та награда от $40 000.

Team WE (World Elite) е друг редовен играч, който е спечелил общо 3 турнира от 2011 г. насам. Отборът е базирана в Китай организация за електронни спортове.

В турнира Intel Extreme Masters за 2017 г., който се проведе в Австралия, SK Gaming взе трофея след четири дни на CS:GO. Отборът се бори срещу Клан FaZe и спечели 3 от 4 мача.

Flash Wolves, или FW, тайвански екип за електронни спортове, създаден през април 2013 г. Първоначалното му име беше „yoe IRONMEN“ и не беше променено на Flash Wolves до август 2013 г. Те се смятат за един от най-добрите отбори в League of Legends и спечели Intel Extreme Masters Season XI World Championship.

Gambit Esports е друга организация за електронни спортове, за която се знае, че е един от най-добрите отбори в League of Legends. Това е руски отбор, който е базиран в Обединеното кралство. Те спечелиха няколко титли в Intel Extreme Masters от 2013 до 2014 г. Те не са обявили никакви планове за участие в бъдещи турнири Intel Extreme Masters.

Най-добрите отбори на Intel Extreme Master
Най-големите моменти на Intel Extreme Masters

Най-големите моменти на Intel Extreme Masters

Би било лоша услуга за индустрията на електронните спортове, ако не споменем първия турнир Intel Extreme Masters, когато отбори от 24 различни държави играха Counter-Strike и World of Warcraft III. Наградният фонд беше 160 000 евро.

Базираният в Полша Team Pentagram и H2K Gaming се бориха за финалната награда и първият спечели €40 000. Това беше ожесточена конкуренция, в която участваха и Fnatic и SK Gaming, два отбора, които щяха да се състезават и в бъдещи турнири.

С всеки сезон Intel Extreme Masters се разширяваше не само по отношение на игрите, но и по държави и градове. Starcraft 2 беше въведен през Сезон V и също така имаше турнири с покани за League of Legends, което развълнува феновете за следващия сезон.

След турнира по покана, Лигата на легендите най-накрая беше представен в Сезон VI. В Сезон XI, за първи път в историята на турнира, финалното събитие се проведе в Катовице в рамките на два уикенда.

Най-големите моменти на Intel Extreme Masters
Къде да залагате и най-добрата стратегия за залагане на IEM

Къде да залагате и най-добрата стратегия за залагане на IEM

Има много различни сайтове за електронни спортове, където можете да залагате на турнири на Intel Extreme Masters. Ето няколко сайта, които можете да използвате:

  • Cyber.bet
  • Betaway Спорт
  • 1xBet
  • 20 Залог

Залагането на електронни спортове е много прост процес. Избирате сайта, който искате да използвате, гледате коефициентите и правите залог на отбора, към който сте, депозирате парите си и след това чакате да видите кой печели.

Най-добрата стратегия, която трябва да следвате, е да анализирате шансовете. Не забравяйте, че колкото по-високи са коефициентите, толкова по-малък е шансът отборът да спечели. Отбор с по-високи коефициенти би дал по-голяма възвращаемост, но би имал малък шанс за победа.

Друго нещо, на което трябва да следите, е историята на отбора. Как се представиха в последните мачове? Това са няколко фактора, които трябва да включите в стратегията си за залагане, за да увеличите шансовете си за печалба.

Къде да залагате и най-добрата стратегия за залагане на IEM