Honor of Kings World Champion Cup

Световната купа по електронни спортове Honor of Kings привлича таланти от най-високо ниво от цял свят. С участието на изключително популярната видеоигра Honor of Kings от Tencent, онлайн турнирът за електронни спортове демонстрира пазарното доминиране на играта. Започвайки като заглавие, предлагано изключително на китайците, заглавието се разклони до световната аудитория. Honor of Kings вече има 100 милиона геймърска база.

Като шеста серия Champion Cup за титлата, събитието през 2021 г. предложи награден фонд от 50 000 000 CNY. От 2016 г. шампионатният турнир завладя въображението и вълнението на феновете, като запозна най-добрите геймъри в света с плодотворната и разширяваща се база от фенове на заглавието.

Арена на доблестта

Арена на доблестта

Логистичните предизвикателства около пандемията в Китай принудиха служителите да пренасрочят събитието. До август 2021 г. Arena of Valor и Honor of Kings обявиха връх в киберспорта, тъй като и двете сцени се сливат заедно на AWC 2022 в едно събитие за световната купа. Дългоочакваното събитие Arena of Valor през 2022 г. ще обедини и двете фенове на играта. Феновете могат да очакват от разработчика на играта да представи вълнуващи нови актуализации за AoV. Според Tencent Games организаторът очаква балансирана и честна конкуренция.

Като MOBA (мултиплейър онлайн бойна арена) игра, Честта на кралете завладя сърцата на феновете и лигите на електронните спортове по целия свят. Първоначално разработчиците на играта се фокусираха върху достигането до китайското население. След като създаде обширна база от много милиони играчи, създателят на играта адаптира оригиналната игра, наричайки адаптацията "Арена на доблестта." Въпреки че AoV следваше структурата на Honor of Kings, той също намери собствени фенове, достигайки милиони по целия свят. Основната разлика в двете игри е вариацията в героите.

За AoV създателите разработиха герои специално за западния пазар. През 2017 г. Honor of Kings се радваше на повече от 80 милиона активни играчи дневно и 200 милиона активни играчи месечно, катапултирайки заглавието в по-популярната игра в света. През същата година заглавието спечели над 13,4 милиарда долара, което я прави най-касовата игра, достъпна за мобилни устройства в света. До 2020 г. играта се радваше на повече от 200 милиона активни играчи дневно и числата продължават да нарастват.

Арена на доблестта
Честта на кралете

Честта на кралете

В HoK два отбора се бият един срещу друг, за да унищожат основната сграда в центъра на лагера на врага. Противоположните сили застават на пътя на врага. Отборите трябва да доминират над картата, като съберат достатъчно сили. Играчите могат да отключат способности чрез натрупване на опит, което позволява на геймъра да надгради своите правомощия. Освен това играчите събират злато, за да пазаруват модни артикули или купуват нови шампиони, за да помогнат за спечелването на битката. Отборът, който унищожи силите на опонентите и унищожи своя лагер, печели мача.

Игрови режими

Геймърите се състезават във формат 5v5 и всеки играч поема ролята на един от шампионските герои. След като изберат шампиони, които да контролират, отборите работят заедно, за да победят врага, да унищожат ядрото му и да спечелят мача. Играта се различава от другите популярни MOBA заглавия по това, че е достъпна само за Android и iOS.

Честта на кралете
Защо Honor of Kings World Champion Cup е популярен?

Защо Honor of Kings World Champion Cup е популярен?

Популярността на шампионатното събитие Honor of Kings се подхранва от огромното глобално търсене на титлата. Според докладите два фактора влияят на експлозивната популярност на играта: интензивният й фокус върху китайската култура и способността й да поддържа социално взаимодействие. С петима играчи в два отбора, Honor of Kings е един от най-популярните начини за геймърите да общуват помежду си в мрежата.

Защо този турнир е популярен за залагане?

За комарджия залагането на турнири по киберспорт се подхранва от броя на феновете, което увеличава броя на залозите, направени в големи киберспорт турнири. Високите нива на залагане увеличават шансовете за печеливш пот. Огромният брой ежедневни геймъри привлича повече играчи за участие онлайн сайтове за залагания на електронни спортове.

От Китай до Европа, играта се разпространява по целия свят, свързвайки приятели и запознавайки играчите с геймъри с единомислие. Всъщност Tencent прави милиарди на тримесечие от играта. Много геймъри в региона нямат компютри или игрови конзоли в дома си. Мобилната наличност предлага на геймърите лесен достъп, което прави Honor of Kings най-доходната мобилна видео игра в света.

Властите са загрижени за пристрастяването. Следователно, играта за деца е ограничена до един час на ден за дете под 12 години и два часа за дете от 12 до 18 години. Достъпът до Honor of Kings вече е ограничен до един час на ден за деца на възраст под 12 години и два часа за деца между 12 и 18 години. Правителственият вестник People's Daily нарече играта отрова, което води до повече регулации. За възрастните игрите или залаганията предоставят възможност да научат повече за играта и да идентифицират списък с турнири за електронни спортове.

Защо Honor of Kings World Champion Cup е популярен?
Печелившите отбори и най-големите моменти

Печелившите отбори и най-големите моменти

Турнири

В миналото Honor of Kings Championship Cup събираше множество отбори, състоящи се от най-добрите играчи в света да се състезаваш за милиони награди в най-големите киберспорт турнири. Приемайки две дивизии, победителите се класираха за плейофите. В този момент единични елиминационни рундове доведоха до финалната битка, за да се определи кой е победител. Ето някои от най-успешните отбори, които се състезават професионално в големи турнири по киберспорт.

Oiao Gu Reapers

Qiao Gu Reapers е един от най-добрите екипи за електронни спортове на пазара Honor of Kings с най-високо ниво треньорски и игрови екип. Спечелвайки повече от $4 милиона наградни пари в най-добрите турнири по киберспорт, екипът е признат за един от най-добрите в бизнеса. Екипът е свързан с китайската група за електронни спортове Newbee.

eStar Gaming

eStar Gaming е базиран в Китай професионален клуб за електронни спортове в Китай. Основан от Sun Liwei, известен китайски професионален играч на електронни спортове, клубът се фокусира върху първенствата по електронни спортове. Първоначално екипът по електронни спортове играеше като герои на буря, но се диверсифицира към други игри по оперативни причини. От 2014 г. отборът печели шампионата King of Glory. През 2019 г. eStar спечели оферта за място в професионалната лига LoL.

Turnso Gaming

Weibo Turnso Gaming е собственост на платформата за социални медии Weibo в Китай. Организацията за електронни спортове се състезава в професионални мачове и турнири на Arena of Valor. Отборът е спечелил повече от $2 милиона в турнирни печалби.

Разбойни воини

От 2017-2021 г. Rogue Warriors се състезава в професионални турнири по електронни спортове, печелейки повече от $1 милион награден фонд. Притежаван от ASUS ROG, екипът е една от най-уважаваните групи за електронни спортове в пистата. Rogue Warriors успешно се състезава срещу най-добрите играчи на Honor of Kings.

Печелившите отбори и най-големите моменти
Сайтове за залагания

Сайтове за залагания

Honor of Kings не е популярен само в игрите. Залагащите също се тълпят в букмейкърите, за да залагат на любими отбори и играчи. Има редица онлайн букмейкъри, които предоставят коефициенти за залагания на турнири по електронни спортове, като Световната купа за първенство за Honor of Kings.

Сайтове за залагания
Стратегии за залагане

Стратегии за залагане

Залагания на киберспорт турнири е подобно на залагането на други спортни игри. От решаващо значение за играча е да проучи играта, да разбере правилата и да бъде в крак с играчите. Лицензираните букмейкъри често предлагат исторически записи за победи и загуби. Допълнителните изследвания обаче могат да помогнат на залагащия да вземе информирано решение, докато залага пари. Шампионските отбори често търгуват с играчи, като професионалните спортни отбори. Преглеждането или четенето на новини от електронния спорт дава на залагащия поглед върху промените в списъка, които могат да повлияят на способността на отбора да спечели турнира.

Интелигентното залагане означава определяне на бюджет въз основа на очакваните печалби. Въпреки че никой не иска да се подготви да загуби, опитите за преследване на загуби често водят до повече загуби. Чрез бюджетиране на парите играчът знае точно колко харчи и за кои отбори, играчи или резултати. Като цяло, интелигентните, безопасни залагания помагат на комарджия да избегне пристрастяването.

Предупредителните знаци за пристрастяване включват хаотично поведение, като неспособност да се залагат доста пари. Еспортът е вълнуващ пазар, а залагането на електронни спортове също може да даде на участника емоционален заряд. Победата е особено задоволителна, кара играча да продължи да залага, за да се опита да си върне наградата. Планът за залагане, базиран на изследвания и анализи, е по-вероятно да доведе до печеливши резултати. Въпреки това, за комарджиите, които губят, вземете сърце. Направете допълнително проучване и се върнете, за да спечелите друг ден.

Стратегии за залагане