Fortnite World Cup

Pro-Am и основното събитие на Световната купа използват Fortnite Battle Royale. Това е Игра Battle Royale в който до 100 играчи се пускат от въздуха на остров без оръжия или броня, освен кирка. Геймърите трябва да търсят оръжия и лечебни предмети, веднъж на земята. Те също така използват своята кирка, за да съборят съществуващи функции, за да събират ресурси.

Всичко това трябва да бъде завършено, като избягвате атаките на други играчи и оставате в стесняващ се кръг на картата или рискувате фатални щети, ако го напуснат. Потребителите могат да използват ресурсите, които са събрали, за да изградят своята база, за да се предпазят от атаки. Играчът или отборът с най-много животи в края на играта печели. Играчите могат също да правят персонализирани курсове със собствено темпо във Fortnite Creative, които след това могат да използват за установяване на състезателни събития, които могат да бъдат споделяни с други.

Състезания

Състезания

Epic похарчи значителна сума пари, за да установи най-добрите киберспорт турнири. През 2018 г. компанията ангажира сто милиона долара за разширяване на Fortnite esport, с евентуална цел да бъде домакин на голям турнир по електронни спортове. Процесът обаче не беше особено гладък.

Технически проблеми, лошо качество на продукцията и проблеми с трафика на уебсайтове измъчваха ранните турнири. Поради изоставане дори първото събитие Summer Skirmish трябваше да бъде отменено по средата. Нещата постепенно се подобриха, но проблемите продължиха да възникват.

Квалификационните за Световната купа също имат своя дял от проблеми, особено по отношение на измамите. Поради измама по време на квалификациите, добре познати играчи като Xxif и Damion Cook бяха отстранени, но по-късно възстановени. По същия начин, бързото развитие на Epic означава, че нови функции като всемогъщия Infinity Blade често се добавят към една и съща игра точно преди големи турнири. Това може да попречи на играчите да тренират достатъчно добре за турнири по електронни спортове.

Досега най-впечатляващият аспект на Световната купа е как Epic успя да включи реалността и дигиталната вселена. Публиката се насърчава да изпълнява множество задачи всеки ден, като посещение на тематични паркове, за да спечели награди. Предимствата могат да бъдат нещо толкова просто като физическа монета V-Bucks, точно като в играта. Феновете можеха да закупят облекло за Световната купа на Fortnite на събитието, както и други безплатни неща като тапети, които се предлагат само по време на повода.

Ранен достъп е добър метод, използван от гигантския доставчик, за да заинтересува хората от играта. Но това изисква повече, за да се ангажират потребителите, а Epic използва отлично и двете карти. Save the World привлече голям брой хора, които искаха да се възползват от функцията за ранен достъп.

Дори след като стана първокласен, някои хора останаха. След това Epic направи най-новия си режим достъпен като безплатна услуга. Той е проектиран като бонус за тези, които са останали лоялни към предишните режими. Също така, това беше стимул за тези, които все още не са се присъединили към играта, да я изпробват.

Състезания
Защо финалите на Световната купа на Fortnite са популярни?

Защо финалите на Световната купа на Fortnite са популярни?

Турнирът по киберспорт е световен феномен. Epic разкри, че резервациите за мястото с над 23 000 капацитета са били разпродадени точно преди турнира по киберспорт през 2019 г. Финалите на Световната купа бяха гледани от над два милиона едновременни зрители в платформите за стрийминг Twitch и YouTube.

Самият шампионат е разнообразен, а квалификациите привличат над 40 милиона играчи. Наградният фонд на турнира е доста голям, което предизвиква още по-голям интерес. За да бъде събитието успешно, Epic Games разчита на присъствието на фенове.

Epic Games създаде куп атракции, съсредоточени върху турнира по време на събитието. Преди, по време и след игрите се създава реплика тематичен парк. Публиката винаги е разнообразна, особено по възраст, което демонстрира популярността на събитието. Много семейства с малки деца, както и деца и възрастни, облечени в киберспорт фланелки, карат тематичния парк да се чувства повече като истинско място.

Защо този турнир е популярен за залагане?

Тъй като има множество издания на играта, това е популярна опция за залагане за хора, които харесват залагания на киберспорт турнири. Трите режима на играта предоставят няколко опции за геймъри с различни вкусове. Хората по природа обичат да имат избор като творческа обстановка, където притежават уникални острови и имат пълна независимост. Някои хора може да обичат да превключват редовно между различните режими. Ето защо това е отличен начин играта да не стане скучна.

Защо финалите на Световната купа на Fortnite са популярни?
Отбори-победители във финалите на Световната купа на Fortnite и най-големите моменти

Отбори-победители във финалите на Световната купа на Fortnite и най-големите моменти

Встъпителното Световно първенство по Fortnite беше обявено за първи път през февруари 2019 г. Epic възнамеряваше да провежда събитието всяка година. Квалификационен процес избра приблизително 200 играчи или отбори, които да се състезават на Световната купа. Играчи и отбори се състезаваха срещу други в своя онлайн регион, за да се класират.

Всяка седмица соло играчи и дует отбори от определена област се състезават в до десет мача срещу опоненти от същата категория. Състезанията се провеждаха онлайн и бяха избрани най-добрите 3000 отбора или играчи.

Годишното събитие е сред най-големите eSports турнири в световен мащаб. Беше удоволствие да гледам изданието за 2019 г. Изобилието от екрани в шампионатите по електронни спортове може да изглежда прекалено, но те правят много по-лесно гледането на действието.

Всеки играч в esport турнира имаше един монитор пред себе си, който потъмня, след като бяха елиминирани, а други екрани бяха използвани за излъчване на битки от различни ъгли. Защото на високо ниво Fortnite играта може да бъде много изнервяща, като играчите бързо унищожават и възстановяват пейзажа около себе си, за да отговарят по-добре на техните нужди, различните ъгли на гледане бяха критични.

Отбори-победители във финалите на Световната купа на Fortnite и най-големите моменти
Световна купа по Fortnite

Световна купа по Fortnite

Няколко известни играчи и влиятелни лица не успяха да се класират за Световното първенство по Fortnite 2019. Тайлър Блевинс, най-популярният стриймър на Twitch за всички времена, благодарение на забавните си потоци във Fortnite, не се представи достатъчно добре в квалификациите, за да се състезава в основното събитие. Други забележителни личности от Fortnite, които не успяха да присъстват на събитието, включват стриймър на живо от Team SoloMid Myth, Али Каббани, суперзвезда Cloak, Денис Лепор от Team FaZe Clan и 72-часовият ветеран на Team Liquid, Томас Мълиган.

Световната купа Fortnite беше разделена на две части; един за единични играчи и друг за отбори или дуети с двама играчи. Изиграха се шест мача както в соло, така и в дуо. При дуети структурата за точкуване дава точки за елиминации и класиране.

Всяка елиминация спечели една точка, както и некумулативни точки за класиране. На 28 юли 2019 г. се проведоха финалите на соло събитието. Кайл Гирсдорф, известен онлайн като Буга, 16-годишен американец, спечели турнира и взе главната награда от $3 милиона.

Nyhrox, Emil Bergquist Pedersen, Aqua и David Wang споделиха голямата награда от 3 милиона щатски долара на финалите на дуетното събитие ден по-рано.

Световната купа Fortnite трябваше да се завърне през април 2020 г. за втори път. То обаче беше отменено, тъй като светът беше блокиран поради пандемията на коронавирус. По същата причина изданието за 2021 г. беше отменено. В резултат на това това eSports събитие има само едно издание. Epic, от друга страна, продължава да хоства няколко eSport лиги в интернет.

Световна купа по Fortnite
Къде и как да залагате на Fortnite World Cup

Къде и как да залагате на Fortnite World Cup

Залагането на киберспорт турнири не трябва да е сложно преживяване. Това е почти същото като всеки друг вид спортни залагания. Залаганията по време на игра стават все по-популярни сред букмейкърите. Fortnite е популярен eSport, който може да бъде намерен в каталозите на няколко компании за залагания на esport. Така първата стъпка е да намерите сайт за залагания, който отговаря на нуждите на играчите.

Както Световното първенство, така и квалификацията за онлайн турнирите за киберспорт са достъпни за залагане в сайтовете за онлайн залагания за киберспорт. Повечето букмейкъри покриват списък с турнири, докато други се специализират във Fortnite esports залагания. Въпреки че залагането на самото Световно първенство е най-популярно, залагането на квалификациите дава на играча значително предимство. Позволява им да опознаят отбори и играчи в няколко категории. По този начин те ще се научат как да залагат в най-важния момент от играта.

Критично е да залагате малко, докато залагате на квалификациите. Поради огромния брой играчи, които се борят за място, дори до голяма степен неопитни геймъри трябва да се състезават. Това ниво трябва да се използва единствено за запознаване с участниците. Разбирането на разпределението на коефициентите помага при избора на играч. Разпределението на коефициентите показва кой играч има превъзходни способности.

Залогът за продължителност на картата, общият брой унищожени кули, победителят от първа/втора карта, общият брой рундове и хендикапите на кръга са популярни залози. Когато играчът придобие по-добро разбиране за игрите и участниците, той може да премине към по-сложни залози.

Къде и как да залагате на Fortnite World Cup