ESL Gaming

ESL Gaming стартира през 2000 г. Създадена е като наследник на Deutsche Clanliga, която работи от три години. Компанията е известна с организирането на множество esport турнири и лиги по целия свят. През 2015 г. ESL Gaming беше обявена за най-голямата компания за електронни спортове в световен мащаб. В момента това е и най-старата оперативна компания за електронни спортове. Тя е базирана в Кьолн, Германия, и има повече от десет различни офиса и много телевизионни студия в няколко други страни.

ESL Gaming започна със списание за игри, последвано от лига за онлайн игри. По-късно той придоби своите сървъри и започна да ги отдава под наем за различни състезания по електронни спортове. Той нарасна доста бързо, така че турнирът Intel Extreme Masters Katowice на ESL имаше повече от сто хиляди души присъстващи и повече от милион зрители в Twitch.

Собственост

Собственост

The Modern Times Group закупи 74% от ESL Gaming от Turtle Entertainment, компанията-майка, през 2015 г. Събитията за електронни спортове на живо започнаха да се излъчват в повече от 1500 киносалона в рамките на същата година. Това помогна доста да нарасне популярността на ESL Gaming. В резултат на това организацията започна да хоства повече eSport онлайн турнири и постепенно увеличават гамата на предлаганите от тях eSports игри.

През 2022 г. компанията обяви, че Savvy Gaming Group (SGG) ще придобие ESL Gaming и друга платформа за електронни спортове, наречена FACEIT. Покупната цена на ESL Gaming се оценява на 1,05 милиарда щатски долара. Сделката ще бъде завършена през второто тримесечие на годината. SGG планира да слее двете компании, за да образува ESL FaceIt Group.

Собственост
Състезания

Състезания

ESL обикновено си сътрудничи с други издатели като Riot Games, Blizzard Entertainment, Microsoft Gaming и Valve, за да бъде домакин на множество esport лиги и състезания в световен мащаб всяка година. Повечето от състезанията в днешно време се провеждат онлайн и привличат милиони зрители. Някои от най-добрите състезания включват ESL Play, ESL National Championships, ESL Pro Tour, ESL One и Intel Extreme Masters. Някои популярни игри, включени в турнирите и лигите, са подчертани по-долу.

  • FIFA: Видеоигрите FIFA са серия от футболни игри с асоциации, разработени от EA Sports. Това е сред най-популярните видеоигри, най-вече заимствани от най-популярния спорт в света, футбол на асоциациите. Играта включва два отбора, всеки от които се стреми да надскочи другия, за да спечели играта.
  • Rainbow Six: Rainbow Six е тактическа игра-стрелец, публикувана от Ubisoft. Играчите могат да използват всеки от операторите, налични в екипа на Rainbow. Различните оператори имат различни способности и рейтинги. Играта включва два отбора, терористи и антитерористи, и различни режими, всеки от които има различни цели за всеки отбор.
  • Сблъсък на кланове: Supercell разработи и публикува clash of Clans. Темата на играта е базирана на фантастичен свят, в който играчът поема ролята на селски вожд. Целта на играта е да разработи село, което да издържа на атаки и да обучава войски да атакуват, използвайки ограничени ресурси.
  • Mortal Kombat: Първоначално Mortal Kombat е разработен от Midway Games. Това е бойна игра на тема фентъзи с много различни герои, всеки от които има различен набор от умения и способности. Имаше няколко вариации на Mortal Kombat, но основната идея на играта остава същата.
  • NBA2K: NBA2K е видео игра, която симулира баскетболни спортове, разработена от Visual Concepts. Всяка от NBA 2K игрите обикновено подражава на сезон на Националната баскетболна асоциация, най-високата баскетболна лига в света.
  • Call of Duty: Call of Duty: Warzone е друга игра-стрелец, публикувана от Activision. Темата на играта беше базирана на Втората световна война по време на нейното стартиране. В момента поредицата включва игри, които се развиват в Студената война, космическото пространство и футуристични светове.
  • League of Legends: Това е игра за мултиплейър бойна арена, публикувана от Riot Games. Тя е вдъхновена от картата на Defense of Ancients, но е разработена като самостоятелна игра. Играта се играе от два отбора, всеки от които има по петима играчи. Всеки отбор трябва да защитава своята територия срещу другия отбор, като същевременно атакува територията на другия отбор.
Състезания
Защо ESL Gaming турнирите са популярни?

Защо ESL Gaming турнирите са популярни?

Разнообразие на играта

Една от основните причини ESL Gaming турнирите да са популярни, особено сред играчите, е огромното разнообразие от игри, включени в многото различни турнири за електронни спортове. По този начин залагащите имат многобройни избори от пазари за залагания, на които могат да правят своите залози.

Регламент

ESL Gaming турнирите винаги са добре управлявани и регулирани. Това гарантира честна игра и че никой не може да манипулира резултатите от играта по никакъв начин. Надеждността на марката доведе до лоялност на играчите, увеличаване на популярността.

Наличност

ESL Gaming обикновено организира много от най-добрите eSports турнири и лиги всяка година. В идеалния случай винаги има текущо събитие почти по всяко време на годината. По този начин играчите могат да разчитат на организацията да има събития, на които да залагат през цялата година. Събитията обикновено са достатъчно големи, за да бъдат представени в повечето онлайн казина.

Лекота на допустимостта

ESL Gaming лиги и турнири обикновено се създават, за да се настанят почти всички играчи, вариращи от начинаещи до професионални играчи. Някои турнири са създадени специално за различните нива на умения, което улеснява всеки да участва в събитията. Изискванията за допустимост също обикновено са строги, но лесни.

Защо ESL Gaming турнирите са популярни?
Печелившите отбори на ESL Gaming Tournaments и най-големите моменти

Печелившите отбори на ESL Gaming Tournaments и най-големите моменти

От многобройните турнири, на които ESL Gaming е домакин, няколко отбора и играчи показаха образцово представяне. Обикновено се представят различните шампионати и лиги по електронни спортове различни киберспортни игри, което го прави малко предизвикателство за класирането на най-добрите отбори като цяло. Въпреки това, различни отбори и играчи непрекъснато са имали страхотни резултати в повечето лиги и турнири през годините, а някои имаха някои големи изяви в даден момент.

Печелившите отбори на ESL Gaming Tournaments и най-големите моменти
Топ ESL Gaming отбори

Топ ESL Gaming отбори

Fnatic

Fnatic е един от най-добрите отбори в ESL Gaming Pro League. Той печели лигата няколко пъти, включително първия и втория сезон. Победите помогнаха за закрепването на името на отбора сред най-добрите отбори в лигата.

Natus Vincere

В Natus Vincere отборът носи титлата на действащите шампиони на Про лигата. Те спечелиха сезон 14 от лигата срещу Team Vitality, друг отбор, известен със страхотно представяне. Отборът си осигури 1 милион щатски долара за победата, третият отбор в историята, който някога е печелил такава сума в ESL Gaming турнир.

Team Liquid

Team Liquid е добре известен с това, че е един от най-старите отбори по електронни спортове. Той участва в няколко ESL турнира, за да добави към повече от 2000 турнира, които отборът е играл, включително някои от най-големите eSports турнири. Екипът е генерирал и най-високите приходи за цял живот, възлизащи на повече от 38 милиона щатски долара.

OG

OG е друг отбор, който заслужава внимание. В момента е класиран като вторият най-добър отбор въз основа на генерираните приходи. Това, което го прави изключителен, е, че генерираните приходи, повече от 35 милиона щатски долара, са от игра само на 126 турнира. Това е добра индикация за това колко добро е тяхното съотношение на печалба.

Зли гении

Зли гении се състои от играчи от повече от десет държави и три континента. Той е основан през 1999 г. и е сред най-добре представящите се отбори повече от две десетилетия, в които играе, за да създаде едно от най-дълго действащите наследства. Отборът е играл в повече от 900 големи турнира за киберспорт и е спечелил повече от 25 милиона щатски долара. Най-добрите резултати на отбора са в Dota 2 и League of Legends.

Топ ESL Gaming отбори
Къде и как да залагате на ESL турнири

Къде и как да залагате на ESL турнири

Залаганията в киберспорт турнири са сравнително лесни, особено за играчи, които имат известен опит в залаганията на киберспорт. Първата стъпка е намиране на онлайн букмейкър за електронни спортове който предлага много пазари за залагания на електронни спортове. За това трябва да се уверите, че сайтът за залагания е надежден. За удобство можете да разгледате предоставените опции за плащане и да изберете сайт за залагания, който предлага най-удобната опция за вас.

Преди да заложите на ESL Gaming Tournament, трябва да се уверите, че сметката за esports залагания има достатъчно средства за залога. Можете също да се възползвате от всяка бонуси или промоционални оферти може да получите.

Следващата стъпка е да изберете събитие от турнир ESL Gaming, което е в ход и да изберете тип залог, който да направите. Онлайн сайтовете за електронни спортове обикновено предлагат различни видове залози за различни игри. Новите играчи може да трябва да проучат различните видове залози, за да вземат информирани решения за залагане.

Съвети за залагане

Кога залагане на киберспорт турнир, започнете със създаване на списък с киберспорт турнири и след това изберете тези, на които можете да правите залози. Също така се уверете, че проучвате отборите, които играят. Това може да ви помогне да определите дали дадените коефициенти си струват хазарта. Вие също трябва да управлявате своята банка разумно, особено ако възнамерявате да заложите на няколко игри в турнира. Избягването на емоционални решения за залагане също е от съществено значение за успешните залагания.

Къде и как да залагате на ESL турнири