Call of Duty League

Мачовете в първенствата по електронни спортове се състоят от най-добър формат на картата от пет. За всеки отбор са необходими минимум 7 играчи и максимум 10 играча. Hardpoint, Search & Destroy и Domination са режимите на три игри, използвани във всеки мач. Режимите на игра Hardpoint, Search & Destroy и Domination се използват за игра на първите три карти на среща. Режимът на игра Hardpoint се използва за четвъртата карта, докато режимът Search & Destroy се използва за петата.

След редовния сезон първите осем отбора по точки ще спечелят място в плейофите. Отборите от 9 до 12 ще бъдат причислени към групата на губещия в първия кръг. Двубоите в групата, пренасяни онлайн през трите квалификационни седмици, преди всеки голям отбор да определи класирането на отборите в големите. Такива квалификационни седмици са още по-важни сега, защото само осемте най-добри семена ще се класират за големия.

Как се прави класирането

Как се прави класирането

Точките се присъждат на отборите за всяка победа в мача в esport лигите. Допълнителни точки се присъждат на отборите въз основа на представяне в най-големите киберспорт турнири. Отборите се втурват да осигурят твърда точка на картата, докато се бият с противниковия отбор. Отборът печели една точка за всяка секунда, че притежава твърда точка, на която стои поне един участник. Всеки път, когато враг влезе в зоната, тя се обозначава като оспорвана и не се печелят точки, докато всички врагове не напуснат.

Hardpoint се върти около картата на всеки шестдесет секунди. Екипите могат да се въртят към следващата точка на закрепване, за да се подготвят за промяна на зоната. Всяка карта има различни местоположения на твърди точки, но редът на въртене остава същият и не е случаен, позволявайки на екип да практикува своите стратегии за ротация.

SnD режим

Единственият режим в Call of Duty Лигата, която не позволява прераждане, е Търсене и унищожаване (SnD). В този режим атакуващият екип трябва да транспортира бомба до едно от двете места на картата, да я постави и да я предпази от обезвреждане. Ако устройството е поставено, екипът на защитата има само няколко секунди, за да го обезвреди, преди да експлодира. Ако устройството е обезвредено, те печелят. Алтернативно, всеки отбор може да победи другия, като го унищожи. В този случай защитниците трябва да обезвредят устройството, преди да изтече таймерът.

В шампионата по електронни спортове контролът е уникална комбинация от S&D и хардпойнт елементи. Отборите се редуват да атакуват и да се опитват да защитят две предварително определени цели области на картата. За да превземат този хълм, нападателите трябва да застанат на него. Всеки отбор има 30 живота на рунд. В рамките на срока унищожете всички животи на противниковия отбор или вземете и двата хълма в нападение. Към играта се добавя минута, когато бъде заловена контролна точка. За да спечелите, 30-те живота на противника трябва да бъдат елиминирани.

Относно CoD: Warzone

Поемането на Call of Duty върху жанр на кралската битка, Warzone, дебютира миналата пролет с голямо признание. През март 2020 г. излезе Call of Duty: Warzone, безплатна игра Battle Royale. Играта получи най-вече похвали от критиците, особено за картите. Activision обяви през април 2021 г., че Warzone е надминал 100 милиона активни играчи.

Как се прави класирането
Защо Call of Duty League Championship е популярен?

Защо Call of Duty League Championship е популярен?

Да видиш как звездните спортисти играят игра, върху която човек работи в момента, може да добави към вълнението на изживяването при гледане, като същевременно предостави възможност за учене. Вдъхновяващо е да видите как играчите успяват в дадена игра. Освен това е умопомрачително да видите какво могат да открият и успешно приложат в същата игра, която току-що са играли.

За да привлече по-голяма аудитория, Activision подготви специална оферта за тези, които гледат шампионата по киберспорт през 2021 г. Зрителите могат да спечелят набор от изключителни награди в играта за просто настройка, включително отворен бета код за наследното заглавие на издателя, Call of Duty: Vanguard. Мнозина се включиха, без съмнение мотивирани от перспективата да получат специална награда, което оказа влияние върху резултатите от гледаемостта на събитието.

Какво мотивира хората да следват?

Въпреки че няма начин да се знае колко хора са се включили единствено за наградите, това е факт, който не бива да се пренебрегва, когато се гледат цифрите на зрителите. Киберспорт лигата се оформя като едно от най-очакваните събития в годишния списък на киберспорт турнирите. Обикновено има изграждане на очакване за това новосъздадено състезание, базирано на франчайз. eSport League се излъчва на различни платформи, като YouTube и Twitch, което помага за привличането на повече фенове.

Има няколко неща, които човек може да направи, за да подобри шансовете си за печалба, докато залага в Call of Duty League в онлайн сайтовете за електронни спортове за залагания. Най-важното нещо е да следите онлайн турнирите по киберспорт, за да знаете формата на всеки отбор и играч.

Защо Call of Duty League Championship е популярен?
Печелившите отбори и най-големите моменти в Call of Duty League Championship

Печелившите отбори и най-големите моменти в Call of Duty League Championship

Киспорт лигата се състои от редовен сезон, разделен на две части и последващи плейофи. В него участват 12 отбора: девет от Съединените щати, един от Обединеното кралство, един от Канада и един от Франция. Всеки отбор е домакин на събитие от домакинската серия във всеки раздел на лигата по време на редовния сезон. След сезонния плейофен киберспорт турнир следва редовния сезон.

Шампионатът по електронни спортове е създаден, за да насърчи конкурентния баланс в професионалната сцена на COD и да позволи на играчите да се състезават редовно през сезона, подпомагайки развитието на играчите на всички нива на електронните спортове Call of Duty.

Киберспорт онлайн турнири използвайте най-новото заглавие на играта Call of Duty – в момента Black Ops: Cold War, което беше пуснато през ноември 2020 г. – за да бъдете в крак с традицията на предишните големи турнири за киберспорт. Всички игри се играят във формат 5v5 на компютър, като се използват предварително конфигурирани настройки за игра и всеки одобрен от лигата контролер.

Редовният сезон 2020 започна на 24 януари и приключи през юли. През август имаше двуседмичен постсезонен плейоф за определяне на сезонните шампиони. Очакваше се участващите отбори да играят лични мачове в родните си градове. От дванадесетте отбора във всеки град, осем трябваше да присъстват на всяко събитие. Проведоха се само три събития в стил homestand.

Печелившите отбори и най-големите моменти в Call of Duty League Championship
Превключване онлайн

Превключване онлайн

Собствениците на отбори и играчите гласуваха лигата да бъде преместена онлайн, за да се премести лигата онлайн през останалата част от сезона. Поради пандемията от COVID-19, когато Големите финали се проведоха на 30 август, Dallas Empire победи Atlanta FaZe, номер едно семена, като стана първият шампион на CoD League.

След първия сезон разпределението на наградния фонд се промени драстично. Това е така, защото наградният фонд се е увеличил и всичките 12 отбора са се класирали за всеки голям турнир по киберспорт. Всяко голямо събитие е на стойност $500,000, а плейофите са на стойност $2,500,000, за общ награден фонд от около $5,000,000 за целия сезон.

За сезон 2021 дванадесетте отбора са разделени равномерно в две групи от по шест. Сезонът е разделен на пет етапа, като отборите се състезават в групови мачове в продължение на три седмици, за да определят класирането за мажоритарния етап на всеки етап. Една година след като се изправиха едва срещу Далас империята, Атланта FaZe спечели шампионата на Call of Duty League 2021 днес с победа с 5-3 над Toronto Ultra.

Превключване онлайн
Къде и как да залагате на Call of Duty League Championship

Къде и как да залагате на Call of Duty League Championship

Залаганията на киберспорт сцената са на най-висока стойност за всички времена благодарение на невероятно доходоносната лига. Наблюдава се скок в търсенето на залагания на Call of Duty. Както беше случаят със събитията от Световната лига на Call of Duty, всички утвърдени и добре познати онлайн сайтове за електронни спортове предлагат пазари за залагания за събития на Call of Duty. Новият сезон на професионалните първенства по електронни спортове ще бъде посрещнат с повече вълнение и по-голяма публика, което ще доведе до повече зрители и повече отразяване в уебсайтовете за спортни залагания.

Някои букмейкъри могат да предоставят по-високи нива на коефициенти от други. Чрез сравняване на предлаганите коефициенти при различни онлайн сайтове за залагания на електронни спортове, може да се добие добра представа кои CoD екипи предпочитат букмейкърите. Важно е да запомните, че предпочитаните отбори имат по-ниски коефициенти.

В Северното полукълбо шампионатите по електронни спортове се провеждат от средата на зимата до края на лятото. Те предоставят много възможности за залагане за всеки, който иска да залага на директни пазари, както и на индивидуални игри в лигата на електронните спортове. Залагането на онлайн турнири по киберспорт ще предостави на потребителите много възможности за залагане на първенствата по киберспорт, защото в момента те са сред най-добрите киберспорт турнири.

Къде и как да залагате на Call of Duty League Championship