Arena of Valor International Championship

Arena of Valor, по-рано Strike of Kings, е онлайн видео игра, разработена от TiMi Studio Group. Предлага се на устройства с iOS, Android и Nintendo Switch. Тя е сред най-популярните игри в Азия, тъй като присъства в почти всички големи eSports събития в региона.

Международният шампионат на Arena of Valor е най-известното събитие на Arena of Valor. Този турнир се провежда ежегодно през последните пет години под франчайза на AIC. Шестата итерация, организирана от VSPN, Level Infinite и Garena, започна на 16 юни 2022 г. и ще приключи на 10 юли 2022 г. Наградата за пул обикновено варира всяка година, като събитието за 2022 г. ще има най-високата награда за пул от 2 милиона долара. Досега всички събития от Международния шампионат на Arena of Valor се провеждаха онлайн.

Всичко, което трябва да знаете за Международния шампионат на Arena of Valor

Всичко, което трябва да знаете за Международния шампионат на Arena of Valor

Арена на доблестта, по-рано Strike of Kings, е онлайн видео игра, разработена от TiMi Studio Group. Предлага се на устройства с iOS, Android и Nintendo Switch. Тя е сред най-популярните игри в Азия, тъй като присъства в почти всички големи eSports събития в региона.

Всичко, което трябва да знаете за Международния шампионат на Arena of Valor
Играта на AoV

Играта на AoV

Arena of Valor е мултиплейър игра, която включва бойна арена. Всеки играч избира герой, който да управлява на бойното поле. Героите на играта се наричат герои, като всеки има уникални способности.

Колкото повече играч използва герой, толкова повече способности получава героят. Играчите могат да печелят опит и злато по няколко начина, включително убиване на чудовища и миньони, разрушаване на структури и побеждаване на други играчи.

След това златото може да се използва за закупуване на специални артикули за игра, които дават на играча превъзходни способности, полезни на бойната арена. Освен това златото може да помогне на играчите да купуват повече герои. От друга страна, натрупаният опит може да отключи и увеличи повече способности, за да направи героя по-силен.

Играта на AoV
Игрови режими

Игрови режими

Arena of Valor има няколко режима на игра, като най-популярният е 5v5, обикновено наричан Голямата битка. Основната цел на играчите в този режим е да унищожат кулите на врага и да осигурят няколко мисии, като убиването на Dark Slayer и унищожаването на ядрото на противника. Мачовете на Голямата битка обикновено продължават между 12 и 18 минути.

Black City Arena, която е режим 1v1, е друг популярен режим в играта. Включва само една лента, кула, ядро за червено и синьо, две четки отстрани на хоризонталното бойно поле и пот с HP.

Дуелът със сенките също се играе често. Този режим 3v3 се играе на Flatland Battlefield и включва по-малка карта. Има само една кула и всеки отбор има основна база. Игрите са по-бързи, всяка с продължителност от 4 до 6 минути.

Други забележителни режими на игра включват Abyssal Clash, Hook Wars, Football Fever, Death Match, Gladiator's Summit, Mayhem Mode и Duo Race.

Игрови режими
Arena of Valor International Championship Коефициенти за залагане

Arena of Valor International Championship Коефициенти за залагане

Играчите, запалени по залагането на турнирите на Arena of Valor International Championship, най-вече искат да проучат коефициентите, предлагани от различни сайтове за залагания на електронни спортове. В идеалния случай коефициентите за залагане на Arena of Valor обикновено варират в зависимост от няколко фактора, като типа на залога и избрания сайт за залагания на електронни спортове. Повечето доставчици на залагания за електронни спортове обикновено предлагат голямо разнообразие от типове залози за почти всички мачове в събитието.

Победителят в мача е един от най-популярните видове залози в най-добрите турнири на Arena of Valor International Championship. Играчите на вижданията прогнозират кой отбор ще спечели конкретен мач. Резултатът от залога може да бъде както печалба, така и загуба.

Коефициентите обикновено са значително по-ниски за победа на любимия отбор. Друг свързан тип залог е победителят в събитието. За целта залагащите залагат кой отбор ще спечели шампионата.

Видовете залози за хендикап виждат ограничения, свързани с любимия отбор, който ще спечели, което прави залозите по-равни. Резултатът е, че коефициентите също стават по-близки, което работи най-добре за залагащите, които желаят да залагат на победата на аутсайдера.

Типът над/под залог изисква играчите да залагат дали даден отбор ще отбележи повече или по-малко от определено число. В идеалния случай този залог дава свободата на залагащите да прогнозират резултатите с по-широк диапазон.

Други типове залози за международния шампионат Arena of Valor включват точен резултат, първа кръв, общо убийства, хендикап на картата и победител на картата.

Arena of Valor International Championship Коефициенти за залагане
Защо Международният шампионат Arena of Valor е популярен сред залагащите?

Защо Международният шампионат Arena of Valor е популярен сред залагащите?

Разнообразието от пазари за залагания несъмнено е сред основните причини, поради които Международният шампионат Arena of Valor е популярен сред залагащите. Най-реномираните онлайн сайтове за залагане на електронни спортове предоставят пазари за залагания за почти всички мачове, включени в събитието, което улеснява залагащите, които обичат играта, да залагат на своите любими играчи и отбори.

Друга причина е, че повечето сайтове за залагане на електронни спортове предлагат атрактивни коефициенти (ниски маржове) за повечето мачове на Arena of Valor. Коефициентите са по-привлекателни от обикновено и привличат повече залагащи към съответните сайтове. Потенциалните суми, които залагащите могат да спечелят от залагане на турнира, се увеличават с подобрените коефициенти.

Залагането на лигите на Arena of Valor International Championship също е относително лесно. Повечето видове залози, предлагани от доставчиците на залагания за електронни спортове, са лесни за разбиране и поставяне. Това ги прави подходящи дори за залагащи без опит в залаганията. Повечето букмейкъри предоставят и пазари за залагане на живо за турнир.

Това е полезно, тъй като позволява на залагащите да анализират мачовете и да правят залози на живо въз основа на надеждна информация в реално време. В допълнение, всички игри обикновено са добре планирани преди турнира, което улеснява залагащите да уловят всички игри на живо.

Защо Международният шампионат Arena of Valor е популярен сред залагащите?
AoV International Championship Печеливши отбори и най-важните моменти

AoV International Championship Печеливши отбори и най-важните моменти

Много отбори на Arena of Valor са участвали в шестте повторения на Международния шампионат на Arena of Valor, които са се провели досега, като повечето от тях имат различни играчи всяка година.

Въпреки това, няколко отбора и играчи се откроиха в състезанието поради впечатляващите си изпълнения. Ето основните турнири на Arena of Valor International Championship през последните години, съдейки по впечатляващите им изпълнения.

Burrium United E-Sports

Burriam United eSports е носител на титлата на Arena of Valor International Championship за 2021 г. Отборът спечели 40% от наградния фонд от $1 милион, като 20% отидоха при първия подгласник, V Gaming. Hong Kong Attitude беше вторият подгласник, спечелвайки 15% от наградния фонд.

Burriam United eSports е професионална организация за електронни спортове, базирана в Тайланд. Активните играчи, спечелили шампионата през 2021 г., включват Satittirat Chetnarong, Anurak Saengjan, Pakinai Srivijarn и Weerapat Rungchaeng.

Представянето на отбора беше толкова впечатляващо, че повечето от играчите му бяха наградени. Идентифицирани по техните идентификатори на играчи, NuNu спечелиха наградата за MVP на финалите и най-добър състав Mid, Overfly спечели наградата за най-добър състав Dark Slayer, а Difoxn спечели наградата за най-добър състав Abyssal Dragon.

MAD екип

Отборът на MAD спечели четвъртата итерация на международния шампионат Arena of Valor, който се проведе през 2020 г. Този професионален екип за електронни спортове е базиран в Тайван. След отличното си представяне отборът получи 40% от наградния фонд, който възлизаше на $200 000.

Някои от играчите в единицата, които имаха впечатляващо представяне, включваха играч 03.22, който беше MVP на финалите и най-добра линия Abyssal Dragon, и KuKu, който беше победител в най-добрата поддръжка на линия.

Екип Флаш

Дванадесет отбора участваха в 2019 Arena of Valor International Championship, като отборът Flash стана шампион. Отборът спечели $200 000 от награден фонд от $500 000. Двамата играчи на Team Flash, които се откроиха най-много по време на това събитие, бяха XB, който спечели наградата MVP на финалите, и ADC, който спечели наградата за най-добър състав в джунглата.

J екип

J Team спечели Международния шампионат на Arena of Valor през 2018 г., спечелвайки $250 000 от наградния фонд. Наградата за MVP на турнира отиде при играча на J Team с потребителско име Neil.

Все още се движи под обстрел

Отборът Still Moving Under Gunfire беше първият отбор, спечелил Международния шампионат на Arena of Valor. Отборът спечели първото повторение на турнира, което беше през 2017 г., след като се състезаваше срещу 11 други международни професионални отбора. Паричната награда за отбора победител беше 200 000 долара.

AoV International Championship Печеливши отбори и най-важните моменти
Къде да залагате на Международния шампионат на Arena of Valor

Къде да залагате на Международния шампионат на Arena of Valor

Намирането на подходящ сайт за залагания на електронни спортове за залагане на най-големите турнири на Arena of Valor International Championship може да бъде предизвикателство поради огромните възможности, достъпни за залагащите на електронни спортове. Някои сайтове за залагане на видеоигри не са толкова добри и може да доведат до лошо изживяване при залагане.

Разглеждайки списъка с eSports турнири и платформи за залагания, намирането на най-подходящата платформа за залагане на игри може да бъде доста трудна задача. Едно от най-ефективните решения е да посетите специален сайт за класиране на електронни спортове. Такива сайтове обикновено имат цялата съответна информация, необходима за избор на подходящи сайтове за залагане на електронни спортове въз основа на предпочитанията, включително най-добрите предложения.

Къде да залагате на Международния шампионат на Arena of Valor
Как да залагате на AoV IC

Как да залагате на AoV IC

Процесът на залагане е относително лесен, след като изберете сайта за залагания на електронни спортове. Залагащите трябва първо да се регистрират и да влязат в сайта за залагания и да финансират сметките си за залагания. След това те трябва да изберат тип залог и пазар за залагане по свой избор. Изборът може да се основава на множество фактори, включително коефициентите и потенциалните резултати.

Освен това залагащите трябва да решат и сумата пари, която искат да заложат за всеки залог. Процесът стъпка по стъпка на поставяне на залози може да варира в различните сайтове за електронни спортове, но обикновено включва само няколко кликвания. Нещо, което трябва да се отбележи е, че всички залози трябва да бъдат направени навреме, обикновено преди началото на съответните мачове.

Как да залагате на AoV IC