Arena Световно първенство

Световното първенство на Arena, популярно AWC, е глобално събитие за електронни спортове, организирано от Blizzard Entertainment, което направи своя дебют преди около 15 години. Този турнир предоставя на играчите платформа да се състезават и да докажат, че са най-добрите. Състезанието започва с участието на играчи на Арена от Европа и Америка, надявайки се да се докажат в битка и да спечелят място в AWC веригата на своя регион.

Отборите започват с участие в Arena Cups, серия от турнири 3v3, отворени за играчи. Само най-добрите играчи (гладиатори) се класират за AWC.

Какво е Световно първенство на Арена

Какво е Световно първенство на Арена

Събитието през 2022 г. отбеляза огромен брой играчи, регистрирани за състезанието. В светлината на това, турнирът ще използва двойна елиминация и най-доброто от пет, ход, целящ да даде на всеки играч еднаква възможност да се изкачи до върха. Ориентировъчните дати за състезанието са както следва:

  • Купа 1: 18-19 март
  • Купа 2: 25-26 март
  • Купа 3: 1-3 април
  • Купа 4: 8-10 април

Награден фонд

Освен честта и титлата, свързани с този шампионат, играчите също имат шанс да спечелят големи награди по време на събитието. Тъй като отворените купи за 2022 г. вече са в ход, четирите налични купи ще видят, че всеки регион получава до $10 000 седмични награди. Най-добрите осем отбора от всеки регион се класират за кръга и глобалните финали, където ще се състезават за награден фонд от $700 000 (състезание през 2022 г.).

Какво е Световно първенство на Арена
Относно Warcraft

Относно Warcraft

World of Warcraft, просто Warcraft, е масова мултиплейър онлайн ролева игра (MMORPG), в която хиляди играчи се състезават един срещу друг в битка, предприемайки героични куестове и грандиозни приключения. Играта е поставена в земя на фантазиите, където играчите се бият с различни същества. Warcraft също така разполага с други сфери, където на играчите се предоставя възможност да избират кога да участват в битка играч срещу играч.

Кратка история на World of Warcraft (WoW)

По време на стартирането си Blizzard Entertainment не възнамерява да добавя никакви PvP елементи (player-versus-player). Въпреки това, разработчикът бързо добави PvP Honor система, включваща бойни полета и арена. Бойните полета позволиха на отборите на играчите да се бият помежду си, докато Арената добави състезателен обрат към играта.

През годините Арената беше укрепена с нови карти, класации и отделни сезони. Отличителното развитие в историята на Warcraft се случи през 2017 г. след въвеждането на Mythic Dungeon Invitation Tournament, който по-късно беше преименуван на Mythic Dungeon Invitational. Този нов ход накара играчите да се състезават срещу околната среда, като по този начин подчертава важността на да има екипи, работещи заедно.

Относно Warcraft
Как работи WoW

Как работи WoW

Както споменахме по-горе, WoW eSports е бойна игра 3v3. Всеки отбор се стреми първо да убие всички членове на противниковата страна. Играта се характеризира с поредица от офанзивни и защитни охлаждания. Стратегията и екипната работа са неразделна част от успеха на всеки отбор, тъй като членовете се стремят да нанесат удар в подходящ момент, за да убият.

Струва си да се отбележи, че PvP страната на играта е основният фокус на eSports. Въпреки това, играчите на WoW могат да играят и други състезателни режими, включително набези, надпревара с времето, за да победят шефовете, контролирани от AI, и Mythic Dungeon Invitational.

Приключенията и предизвикателствата по време на играта стимулират взаимодействията между играчи. WoW прави това ангажиране възможно чрез добавяне на чат и аудио функции за лесна комуникация между играчите. Социалният аспект на състезанието означава, че играчите не са просто като всички други герои на екрана, но остават хора през цялото време.

Warcraft направи забележително пътуване на сцената на електронните спортове. Въпреки че AWC е отбелязан като върхът на играта, има няколко други приятни събития. Независимо дали става дума за класическия аспект играч срещу играч или играч срещу среда, има много неща за ентусиастите на електронните спортове.

Как работи WoW
Защо Световното първенство на Арена е популярен?

Защо Световното първенство на Арена е популярен?

Световното първенство на Arena несъмнено е един от най-добрите онлайн турнири за eSport за залагащите на World of Warcraft. Този турнир за електронни спортове заема видно място сред списъка с турнири по електронни спортове, които са особено популярни сред играчите, които харесват MOBA заглавия, като прочутата League of Legends. Не е изненадващо, че игра от такъв мащаб, която съществува от ноември 2004 г., продължава да привлича нарастваща публика сред играчите, залагащи на eSport турнири.

Сцената на залаганията около AWC процъфтява през последните години благодарение на увеличените наградни пари и повишената осведоменост на най-добрите играчи и отбори. Това прави AWC залаганията основен пазар за онлайн сайтове за електронни спортове, които търсят нови клиенти.

Друг атрибут, който прави AWC един от най-големите eSports турнири за играчи, е неговата простота. Залагането на WoW AWC по същество включва същите стъпки като залагането на други заглавия за електронни спортове като Call of Duty или CS:GO. Всичко, от което се нуждае играчът, е да намери достоен онлайн сайт за залагания на eSport покриване на големи турнири за електронни спортове, преди да започнат да правят залози.

Въпреки че WoW може да не е проектиран като eSport, популярните букмейкъри избраха да добавят WoW залагания в своите предложения, което бързо кара WoW да заема същата площ като някои от най-добрите киберспорт турнири и лиги.

Защо Световното първенство на Арена е популярен?
Печелившите отбори на AWC и най-големите моменти

Печелившите отбори на AWC и най-големите моменти

Историята на WoW далеч надхвърля начина, по който повечето хора разбират видео игра. От друга страна, AWC се захранва буквално от всеки. Докато един отбор има необходимото, за да доминира в квалификационните етапи, той ще влезе в AWC.

Warcraft имаше своя справедлив дял от значими моменти в миналото. С големи организации, огромни наградни фондове и страхотна гледаемост, WoW ще направи огромни крачки през 2022 г. и след това. Събитието вече е валидирано и не може да се отрече, че AWC е тук, за да остане.

Метод Черен

Method Black беше Световен шампион на Arena за 2019 г. С победата през 2019 г. отборът си осигури втора година доминация на Method в PvP категорията. Победата през 2019 г. ги изправи срещу Wildcard Gaming за втори път, след като ги победиха в горните финали. Тази победа последва целогодишната доминация на Method Black в сезона на ЕС.

Method Black влиза в историята като първите шампиони от сезона на Warcraft AWC 2020. Отборът на ЕС спечели големите финали за Купата на ЕС 1. Тази историческа победа дойде след упорито състезание, което продължи седем игри, преди Method Black да спечели победа. Този екип се управлява от Method Organization, която управлява Method Orange в Северна Америка, която е високо класирана в Северна и Южна Америка.

Облак 9

Облак 9 несъмнено е водеща сила в AWC. След сравнително краткия си престой в World of Warcraft Arena през 2015 г., Cloud9 се върна в турнира през 2019 г. и бързо обяви намеренията си. Този северноамерикански отбор спечели последователни титли на AWC, като се позиционира сред отборите от най-високо ниво на Северна Америка.

Cloud9 е собственост на Cloud9 Esports, Inc., организация, която участва активно в множество електронни спортни лиги през годините, което го прави известно сред играчите, залагащи на eSport турнири.

Метод Оранжев

Method Orange влезе в историята, като спечели AWC през 2018 г. Тази победа дойде след дълъг сезон и завършване номер 1 в региона на Америка. През сезон 2018 Method Orange елиминира европейските си колеги. Финалите бяха малко антиклимактични, след като Method Orange се нуждаеше само от четири победи от финала от седем мача. Тази победа също така подчерта колко силен е отборът за 2018 г.

ABC

Световното първенство по електронен спорт на Arena за 2017 г. се проведе в конгресния център на Анахайм в Южна Калифония. Европейски отбор, ABC, спечели, след като победи отбора на NA Panda Global. Това несъмнено беше един от онези лесни финали за ABC, побеждавайки Panda Global с 4-0.

Печелившите отбори на AWC и най-големите моменти
Къде и как да залагате на Световното първенство на Арена?

Къде и как да залагате на Световното първенство на Арена?

Избор на сайт за залагания AWC

Сега, когато е ясно, че AWC стои като един от най-популярните турнири в света на електронните спортове, залагащите, които залагат в World of Warcraft, трябва да преглеждат дълъг списък от онлайн сайтове за електронни спортове за залагания. Що се отнася до избора на сайт за залагания на eSports, следните насоки са полезни при избора на най-добрия сайт за залагания AWC.

  • Репутацията на букмейкъра
  • Качество на предлаганите коефициенти
  • Наличие на пазари за залагания WoW
  • Промоции и стимули
  • Функция за предаване на живо

Как да залагате на AWC

WoW разполага с множество пазари за залагания. Уникалната природа на спорта дава на играчите шанс да се забавляват много със своите залози. Като за начало, познаването на World of Warcraft е от решаващо значение, за да могат играчите да се насладят на опита си със залагания. Също така, познаването на типа на направените залози е чудесен начин за засилване на игровото изживяване.

Познаването на видовете залози и динамиката на играта играят жизненоважна роля в AWC залаганията. Освен че имате прилично разбиране на играта, присъединяването към общността на WoW е полезно за подобряване на разбирането на играча за играта и случващото се в екосистемата на електронните спортове.

Къде и как да залагате на Световното първенство на Арена?