Обяснение за залагане

Бързо напред, разработчиците на игри въведоха множество електронни спортове през 90-те години, които станаха доста популярни. Esports събитията също преминаха онлайн, като допълнително увеличиха достъпността на събитията и турнирите. Това постави началото на масовите електронни спортове залагания.

Играчи от цял свят проявиха интерес към играта, а операторите на залагания не се поколебаха да предложат различни пазари за залагания на събития в eSports. Мобилните игри също бяха въведени по-късно и доведоха до по-нататъшно увеличаване на популярността на залаганията за електронни спортове.

Защо хората залагат на esports?

Защо хората залагат на esports?

Ако все още не сте се впуснали в спортни залагания, вероятно имате известни притеснения относно това защо някои хора са особено заинтересовани от залагания на електронни спортове. Разбираемо е, че залагането на електронни спортове или компютърна игра може да звучи странно.

Въпреки това, след като откриете скритите награди, които идват със залаганията на електронни спортове, ще бъде лесно да разберете защо залагащите бързо приветстват тази ниша за залагания. Без повече приказки, ето няколко причини, поради които някои играчи се абонират за залагания на електронни спортове.

Хората харесват компютърните игри

Без съмнение компютърните игри станаха мейнстрийм. Предвид този факт, възможността да заложите на компютърна игра, която харесвате и потенциално да спечелите нещо, несъмнено е примамлива.

Наличие на различни турнири

Със стотици Еспортни заглавия и състезания, залагащите на електронни спортове винаги ще имат предстоящо събитие, на което да гледат. Въпреки че някои букмейкъри може да не покриват всички събития, винаги можете да разчитате на сайтове за хазарт, които се фокусират върху електронните спортове.

Залагащите могат да следят играта на живо

Повечето сайтове за електронни спортове за залагания позволяват както функции на живо, така и по време на игра. По този начин залагащите могат да гледат игра и да правят залози едновременно и това прави електронните спортове със сигурност привлекателни.

Винаги има нещо ново

Esports игрите са като всеки друг софтуер. Това означава, че електронните спортове непрекъснато се преоценяват и подобряват, което ги прави завладяващи както за играчите, така и за залагащите.

Защо хората залагат на esports?
Видове залози

Видове залози

Видовете залози, достъпни за залагащите на електронни спортове, до голяма степен зависят от вида на играта, която играят. Например, CS:GO играчите могат да бъдат заложени на броя на убийствата или флаговете, докато FIFA от играчите може да се изисква само да преведат знанията си за редовни спортове – победител в мача, победител в турнира, над/под и правилен резултат. Преди да се потопят в света на електронните спортове, залагащите трябва да се запознаят с често срещаните видове залози, уникални за събитието, на което залагат.

Придържайте се към една esport игра

Залагане само на едно esport игра е чудесен начин да извлечете максимума от залаганията на електронни спортове. Известен факт е, че повечето залагащи постигат най-добри резултати, когато залагат на събития, които разбират твърде добре. Тази стратегия се препоръчва не само на нови залагащи в електронните спортове, но и по-опитните комарджии я намират за добра стратегия.

Въпреки че тази стратегия може да звучи клиширано, за играч е много по-лесно да спечели повече залагания на eSports, които знаят тънкостите и изходите на всичко, отколкото нещо, което едва следва.

Видове залози
Най-добрите ръководства за залагане

Най-добрите ръководства за залагане

Когато пазарувате за букмейкър за електронни спортове, най-добрият начин да се уверите, че ще имате желано игрово изживяване, е да прочетете ръководство за залагания или да сравните различни букмейкъри. С правилните ръководства за залагания имате голям шанс да прегледате непрекъснато нарастващия списък с опции и да изберете правилния сайт за залагания. Разбира се, ръководството за залагания на електронни спортове ще открие или сподели жизненоважни подробности, от които се нуждаят залагащите на електронни спортове.

Какво точно ръководството за залагания предлага на играча на електронни спортове? Ето какво може да спечели всеки играч на електронни спортове, като чете ръководства, преди да започне да залага на електронни спортове:

 • Ръководства за залагания на киберспорт помогнете на новите играчи да научат как работи всичко. Те също така разкриват често срещани грешки в игрите и най-добрите практики за избягването им
 • Ръководствата разкриват най-добрите сайтове за залагане на транзакции обхващащ ключови аспекти като депозити, тегления, лимити за транзакции и приети валути.
 • Ръководствата преглеждат различни сайтове за залагания и предоставят подбран списък от сайтове, които предлагат превъзходно покритие на пазарите на електронни спортове за залагания
 • Ръководствата разкриват букмейкърите с най-добрите коефициенти за електронни спортове от състезанието
 • Водачите помагат нови и опитни играчи намират бонус оферти и други стимули за игра, предлагани на играчите на електронни спортове.
 • Ръководствата също помагат на играчите оценка на качеството на обслужването на клиентите, предлагано от спортна залагания.
Най-добрите ръководства за залагане
Как да залагате на електронни спортове онлайн

Как да залагате на електронни спортове онлайн

Залаганията в електронните спортове несъмнено са различни от традиционните спортни залагания в много отношения. Далеч от графичните елементи и факта, че истинските играчи стоят зад игралните конзоли, залагането на eSports е подобно на залагането на традиционните спортове.

Как се отнасяте към залаганията на eSports мачове? Залагането и печеленето на електронни спортове не се различават от традиционните залагания – трябва да разберете играта и да обърнете внимание на съветите или стратегиите за залагания в електронните спортове, докато чакате Lady Luck. Изберете събитие за електронни спортове, което ви интересува, предпочитан пазар за залагания. Също така във ваш интерес е да обърнете внимание на коефициентите, за да сте сигурни, че изборът ви е правилен за вас.

За разлика от традиционните залагания, залаганията на електронни спортове са интерактивни и предлагат страхотно изживяване при залагания благодарение на функциите за поточно предаване на живо, подробна статистика, общности в социалните медии и много други. С множество жанрове, игри и турнири, залагащите на електронни спортове могат да залагат на следното:

 • Мултиплейър онлайн бойна арена (MOBA) като Dota 2 и League of Legends
 • Шутъри от първо лице (FPS) като Counter-Strike: Global Offensive, Call of Duty, Overwatch и Halo
 • Спортни симулатори като FIFA и NBA 2K
 • Кралска битка като PUBG, Fortnite или CoD: Warzone
Как да залагате на електронни спортове онлайн
Сравняване на спортни букмейкъри

Сравняване на спортни букмейкъри

Сравняването на букмейкърите за електронни спортове е критична стъпка във всяко онлайн игрово изживяване. Разбирането на това какво могат да предложат различните букмейкъри за електронни спортове е един от многото съвети за залагане на електронни спортове, който помага на играчите да направят информиран избор. Това също може да ви помогне да изберете по-нов сайт за залагания, който да осигури по-добро игрово изживяване от старите.

Със стотици или дори хиляди лицензирани букмейкъри, покриващи събития от електронни спортове, ето някои причини, поради които залагащите трябва да бъдат насърчавани да сравняват букмейкърите за електронни спортове, преди да започнат с онлайн залаганията.

 • Помага на залагащите да разберат какво имат да кажат другите за различните платформи за залагания на електронни спортове
 • Улеснява залагащите да сравняват разнообразието от събития за електронни спортове, обхванати от различни сайтове, и да изберат това, което им подхожда най-добре.
 • Залагащите на СПИН избират книги за електронни спортове, които предлагат щедри бонуси и промоции
 • Позволява на играчите да сравняват методите на плащане, предлагани от различни уебсайтове, и да оценят тяхната пригодност.
 • Помага на играчите предварително да оценят доверчивостта или лицензионния статус на букмейкър.

Всеки сериозен играч на електронни спортове никога не трябва да пренебрегва важността на сравняването на букмейкърите за електронни спортове, преди да започне. Въпросът обаче, кой е най-добрият сайт за залагания на електронни спортове?, може да е трудно да се отговори. Както старите, така и новите сайтове за електронни спортове за залагания имат своите уникални силни страни. Следователно ваша отговорност е да извършите надлежна проверка и да изберете сайт за залагания на електронни спортове, който отговаря на вашите нужди от игри.

Сравняване на спортни букмейкъри
Речник на Esports залагания

Речник на Esports залагания

Преди да започнете да пресявате онлайн букмейкъри за киберспорт, във ваш интерес е да се запознаете с правилната терминология. Очаква се всеки аутсайдер да бъде загубен в потопа от термини за електронни спортове.

Ето списък с термини, които често се използват в индустрията за онлайн залагания, както в традиционните онлайн казина, така и конкретно в електронните спортове.

Общи условия

 • Esports - Прост термин, описващ електронните спортове
 • Играч/залагащ: Човек, който залага или прави залози
 • букмейкър - Синоним на букмейкър, спортна залагания или оператор на спортни залагания, по същество казиното, покриващо различни пазари
 • Пазари за залагания - Избор от коефициенти, дадени от букмейкър за един вид спорт или възможност за залагания в електронни спортове.
 • странно - Шансът или вероятността изходът да се случи в случайно събитие или игра.
 • Бонус за залагане - промоционални оферти, които позволяват на залагащите на електронни спортове да печелят безплатни пари, след като изпълнят специфични изисквания за залагане.
 • Изисквания за залагане - Множител, който представлява броя пъти, когато играчът трябва да изиграе бонуса, за да изтегли своите бонус печалби.
 • Стратегия за залагане - Сложна система за залагане или подход, който играчът използва, за да му даде предимство пред букмейкъра.
 • Залог - Актът на залагане на изход от непредвидимо събитие.
 • Залог - Сумата, заложена на залог.
 • Победител в турнира - А заложете на отбора който смятате, че има най-добрия шанс да спечелите предстоящ турнир по електронни спортове.
 • Екип - Група от професионални играчи, които се състезават заедно за титла в eSports.
 • Streamer - Активен геймър, излъчващ игра на живо на платформи за стрийминг.
 • Платформа за поточно предаване - Уебсайт, използван от стриймър, главно играчи или уебсайтове, предлагащи игрите, за излъчване на eSports играчи на живо към техните последователи.
Речник на Esports залагания
Специфични за еспорта условия

Специфични за еспорта условия

 • KDA - Изписва се също като K/D/A е акроним за отбелязани убийства, взети смъртни случаи и съответно асистенции. Използва се, за да хвърли светлина върху представянето на играч
 • Bo1, Bo2, Bo4 - Акроними, които могат да бъдат преведени на най-добро от едно, най-добро от две и най-добро от четири и така нататък.
 • CS:GO - Акроним, представляващ изключително популярната игра от първо лице, Counter-Strike: Global Offensive.
 • DOTA 2 или Dota 2 - Акроним за Defense of the Ancients 2 онлайн игра на бойна арена.
 • SCII или SC2 - Акроним за StarCraft II
 • Единична елиминационна скоба - Турнир, в който губещите са елиминирани и нямат шанс да продължат.
 • Двойна елиминационна скоба- Турнирен формат, който дава на играчите възможността да загубят допълнителна игра по време на плейофите. Това означава, че губещите могат да се състезават с други губещи.
 • Shotcaller - Играч даде свободата да изработи стратегията на отбора.
 • Потрепване- Водеща услуга за стрийминг на живо, която се фокусира особено върху електронните спортове.
 • LOL - Акроним за League of Legends. Тази игра също така небрежно се нарича а Легенда в кръговете на електронните спортове.
Специфични за еспорта условия