Топ 10 ESportsа Румъния за 2022 г.

В Румъния онлайн залаганията на електронни спортове са много популярни. В страната работят няколко легални сайта за електронни спортове. Всяка година броят им нараства. Все повече и повече букмейкъри пренасочват своите предпочитания за залагания към интернет. В резултат на това всички основни румънски букмейкъри пуснаха онлайн версия. Те позволяват на потребителите да залагат, дори когато са в движение.

От решаващо значение е да се проучат многобройните букмейкъри за електронни спортове. Има шепа от най-добрите сайтове за електронни спортове за залагания в Румъния. Следователно играчите трябва да подредят всичко, обхващайки методите на плащане до функции и трикове. Това ще помогне на всеки човек да намери сайт, който да отговаря на неговите изисквания.

Топ 10 ESportsа Румъния за 2022 г.
Сайтове за Esports залагания в Румъния

Сайтове за Esports залагания в Румъния

Изпробването на букмейкърите за електронни спортове лично ще предостави на човек полезни знания. Те могат да изпробват полезността и да видят колко удобно е за тях. Потребителите вече могат да ги сравняват по-подробно. Те ще могат да разберат кои букмейкъри имат какво да предложат, а другите не. Така те могат да решат кои стърчат, ако го направят правилно.

Участниците могат да изберат своя идеален букмейкър за електронни спортове, след като завършат проучването. Характеристиките и комфортът ще повлияят на решението. Въпреки това, човек никога не трябва да ограничава своите възможности за залагане само до един букмейкър. Те трябва да използват различен букмейкър, за да участват в по-доходоносни електронни спортове залагания.

Сайтове за Esports залагания в Румъния
История на залаганията на електронни спортове в Румъния

История на залаганията на електронни спортове в Румъния

При комунистическата администрация залаганията на електронни спортове, както всички други форми на хазарт, бяха незаконни. Едновременно се извършваха няколко незаконни операции. След установяването на Democracy през 1990 г. първите казина и бизнес залагания на електронни спортове станаха легални. Преместването беше добре прието и от хората, които живеят в страна и чуждестранни посетители.

В началото на 2000-те Румъния отвори своя наземен сектор за залагания на електронни спортове за чуждестранни оператори. Stanley Bet, базирана в Обединеното кралство, беше една от първите компании, които инвестираха в страната. Техният бизнес се обедини с румънска фирма, за да започне значително разширяване като екип. Сега компанията е един от водещите доставчици на Esports залагания в Румъния.

Киберспорт в днешно време в Румъния

В Румъния онлайн залаганията на електронни спортове отдавна са очарователен пазар. В началото на 2010 г. някои букмейкъри прехвърлиха дейността си от улиците към интернет. Но някои комарджии се съмняваха относно този ход. Въпреки това, все по-голям брой от тях започнаха да се възползват от привлекателните онлайн сделки и стимули за залагания на електронни спортове. В резултат на нарастващата конкуренция някои букмейкъри започнаха да предлагат сенчести промоции. И точно в този момент в страната се проявява нуждата от изрични регулации.

През 2015 г. е създадено ново юридическо лице. Създадена е Националната служба за хазарт, или Oficiul National al Jocurilor de Noroc. ONJN има за цел да наблюдава операциите както на онлайн, така и на традиционните букмейкъри за електронни спортове. За да се поддържа етично състояние на съществуване, е необходимо също така да се спазват всички приложими правила и разпоредби. След няколко години беше приет нов набор от правила. В резултат на това електронните спортове вече са законни и регулирани в Румъния. Понастоящем на играчите е достъпна широка гама от игри за електронни спортове.

История на залаганията на електронни спортове в Румъния
Бъдещето на електронните спортове залагания в Румъния

Бъдещето на електронните спортове залагания в Румъния

Перспективата за онлайн спортни залагания остава несигурна в Румъния. Създаването на регулаторен орган за регулиране на залаганията в границите на Румъния може да бъде от полза или вреда за сектора. Изглежда, че е добре за растежа на индустрията, но може да означава и започване на черни списъци и блокиране на ISP.

Досега обаче са предприети само няколко действия. Не е ясно колко дълго ще продължи това. С широката популярност на онлайн залагания на киберспорт както и други дейности за залагане в Румъния, се очаква предпазлив подход.

Също така не е ясно какво представлява Европа през последните няколко години. Има несигурност дали Румъния ще се подчини на техните директиви, тъй като те са били пренебрегвани в миналото. Но това ще окаже влияние върху размера на натиска, който правителството може да приложи върху обработващите плащания. Друго нещо е, че те ще могат да оказват натиск върху интернет доставчиците без одобрението на Европейската комисия за това, което ще поддържа черния пазар жив.

Какво се промени в историята и сега?

Като начало всеки играч трябва да може да докаже самоличността си. Esports букмейкърите са измислили нов метод за това. „Опознай своя клиент“ или „KYC“ е термин, използван за описание на този процес. Потребителите ще трябва да изпращат копия от документи, които показват тяхната възраст, гражданство и настоящ адрес.

Второ, когато залагате онлайн в Румъния, трябва да се плащат различни данъци. Играчите трябва да плащат данък от 2%, когато депозират пари в своите хазартни сметки. Те не отчитат избрания метод на плащане. Има и данъци върху приходите, които се увеличават пропорционално на сумата на парите, спечелени от играчите. Букмейкърът на електронни спортове удържа всички тези данъци автоматично.

Освен това всеки оператор на електронни спортове трябва да има текущ лиценз за ONJN. Този лиценз им позволява да предлагат онлайн хазартни и игрални услуги на своите клиенти. Той е валиден за десет години. Преди да изтече срокът, доставчиците трябва да подновят. Целта му е да гарантира, че нито една компания фантом не краде пари от румънски комарджии.

Бъдещето на електронните спортове залагания в Румъния
Законен ли е хазарта в Румъния?

Законен ли е хазарта в Румъния?

Казината са законни в тази югоизточна и централна европейска държава. Въпреки това, нацията успя да създаде малко объркваща екосистема за онлайн игри. Има само няколко разпоредби, които се прилагат стриктно. Румъния е окупирана от Съветския съюз след Втората световна война. Зад желязната завеса беше сред комунистическите държави. След падането на комунизма в Европа Румъния стана демократична държава през 1989 г. и се присъедини към Европейския съюз през 2007 г.

Законодателство за електронни спортове в Румъния

Доскоро в Румъния нямаше регулации относно онлайн хазарта. В резултат на това румънците, които залагат на спорт, могат да използват всеки от световните сайтове за залагания, както и всеки от местните фирми, които са създали своите сайтове за залагания през 2000-те.

Румъния първоначално представи проект на законодателство в Европейската комисия през 2010 г. за затягане на контрола върху тези интернет доставчици. ЕК ги отхвърли, позовавайки се на сериозна загриженост целта на Румъния да лицензира единствено фирми с наземни дейности в нейните граници. Въпреки това Румъния се опита неуспешно да изпълни тези закони, докато работеше по други предложения.

Законът, приет през април 2013 г., сигнализира за нов поглед върху интернет пазара. Въпреки това много от опасенията, изразени от Европейската комисия, бяха запазени. Беше създадена нова Национална служба за хазарт, която да управлява както онлайн, така и наземните лицензи за хазарт, а правителството увеличи усилията си да насърчи чуждестранните предприятия да кандидатстват за онлайн лицензи. Въпреки молбите за облагане на интернет хазарта и забрана на операторите без румънски лицензи, беше направено малко движение.

Въздействие на законодателството

В резултат на това румънските спортни залагащи ще могат да продължат да използват международните услуги за залагания със значителна лекота. Това е особено вярно, защото няма съществуващи или предложени правила, които биха направили залаганията на тези сайтове незаконни. В резултат на законодателството няколко организации спряха да обслужват румънски залагащи или, в случая на партията Bwin, отказаха да приемат нови регистрации.
Ако вече има други уебсайтове, това обикновено е част от по-голям план на тези компании да защитят своите инвеститори и да изглеждат по-надеждни за други регулатори, особено в Съединените щати.

Законен ли е хазарта в Румъния?
Залагания действат в Румъния

Залагания действат в Румъния

Тъй като в румънското законодателство за хазарта преди 2009 г. не се споменава специално залаганията в интернет, международните онлайн букмейкъри можеха да работят свободно на пазара. Въпреки това, през 2010 г. правителството направи голяма стъпка към легализиране на онлайн залаганията в Румъния, като създаде регулаторен орган.

По-конкретно, Националната служба за хазарт (ONJN) беше основана на 27 март 2013 г. и държавата веднага й позволи да дава лицензи на интернет компании. Въпреки това, за да получи онлайн лиценз, операторът трябва да има и физическо офлайн присъствие в страната, съгласно първоначалните стандарти за лицензиране. На 29 декември 2014 г. беше приета Извънредна Наредба № 92, с която бяха променени лицензионните правила.

Международни оператори

Международните онлайн оператори вече не трябва да получават лиценз за офлайн хазарт, за да кандидатстват за местен лиценз. През февруари 2016 г. действащата законодателна рамка беше окончателно приета. Според закона всеки букмейкър в Румъния, независимо дали е местен или чужд, трябва да има валиден лиценз от клас 1, издаден от ONJN, за да работи в страната. Хората, отговарящи за екосистемата за онлайн залагания, като процесори за плащане и доставчици на софтуер, трябва да получат лиценз за клас 2 от ONJN. Това каза правителството в решението си от 23 юни 2016 г.

данъци

За комарджиите печалбите са освободени от данъци. В скорошно законодателство имаше предложения за облагане на награди над 600 RON със ставка от 25%. Впоследствие тази идея беше отменена и данъчната тежест се прехвърли върху операторите, които винаги печелят, а не клиентите, които редовно губят пари. Много страни от ЕС все още позволяват на румънците да залагат на спорт, без да се налага да плащат данъци върху печалбите си.

Залагания действат в Румъния
Любимите игри на румънците

Любимите игри на румънците

След въвеждането на състезателни режими във видеоигрите, посветени играчи се опитаха да докажат, че са най-великите. За румънците, особено по-младите хора, желаещи да демонстрират своите способности, конкурентният бизнес с игри, особено електронните спортове, се оказа страхотна дестинация за тях и техните приятели. Counter-Strike е на Румъния най-популярната киберспорт игра, с професионални отбори, базирани в страната. Залагащите също обичат играта!

Много хора избират да се хвалят със своите фраги, убийства, цели и други виртуални постижения в социалните медии, но само шепа са продължили да се състезават професионално. Преди много години, когато концепции като The International на Dota 2 или League of Legends Champions Series все още бяха само мисли, много интернет кафенета провеждаха събития, най-вече за да привличат клиенти на местоположенията си.

Обществото на електронните спортове се разраства със скокове и граници. Ръстът се дължи главно на усилия като тези на PGL. Предприятието организира състезания Dream Hack по лиценз в Букурещ. Широката публика може да се наслади на редица от най-добрите отбори и играчи.

Игрите на League of Legends, Hearthstone и дори Heroes of the Storm са станали често срещани сред ентусиастите на румънските електронни спортове. Други популярни игри са StarCraft, PUBG, Call of Duty, Overwatch и много други нововъзникващи заглавия.

Любимите игри на румънците
Начини на плащане в Румъния

Начини на плащане в Румъния

Играчите, които използват най-добрите сайтове за електронни спортове, румънски доставчици, имат различни опции за плащане. Много чуждестранни сайтове за залагания, особено тези, които са лицензирани в Европа, се предлагат в Румъния. Има обаче няколко от тях, които позволяват на играчите да залагат в румънски леи. Следователно потребителите трябва да избират между баланса си в евро или друга валута.

Поради липсата на ограничения, наложени от румънските банки върху чуждестранни онлайн сайтове за електронни спортове, депозирането и тегленето на средства от тези сайтове е доста лесно. Много издатели на дебитни карти, както и кредитни карти Visa и MasterCard, обикновено се приемат. Те предлагат ниски транзакционни разходи.

Кредитните карти са едни от най-много широко използвани платежни системи на планетата. Липсата на такси за обслужване е значително предимство. Когато потребителите искат да изтеглят парите си обаче, те трябва да имат предвид, че отнема известно време, за да ги върнат. Повечето банки могат да издават тези популярни карти.

Друг добре познат метод, който румънските фирми за залагания на електронни спортове позволяват, са електронните портфейли. Те позволяват на потребителите да правят бързи депозити и тегления. Neteller и Skrill са два от най-популярните онлайн портфейли в страната. Те улесняват извършването на бързи онлайн транзакции.

Начини на плащане в Румъния
ЧЗВ

ЧЗВ

Законно ли е да залагате онлайн в Румъния?

В Румъния хазартът е законен както в наземна, така и в интернет форма.

Законно ли е да се залага на електронни спортове в Румъния?

В Румъния залаганията на електронни спортове са разрешени като другите форми на хазарт. Вече има около 20 фирми, управляващи магазини и павилиони в Румъния. Въпреки това, геймърите трябва да бъдат предупредени, че съществуват множество незаконни предприятия. Те трябва да се избягват на всяка цена.

Има ли мобилни електронни спортове залагания в Румъния?

От известно време румънците могат да залагат на любимите си спортни отбори онлайн, използвайки своите мобилни устройства. Същото важи и за операторите на електронни спортове, които са разработили удобни за мобилни устройства интерфейси за залагане, за да направят целия процес много по-лесен.

Има ли бонуси за залагащите на електронни спортове в Румъния?

Има няколко от тях. Щедрият бонус за добре дошли е само началото. Освен това има бонуси за презареждане, безплатни стимули за залагане, промоции за препоръчане на приятел и други.

На кои игри за електронни спортове могат да залагат хората в Румъния?

Сайтовете за залагания на киберспорт предоставят коефициенти за LOL, DOTA, Overwatch, CS: GO, Fortnite и Call of Duty.

Каква е законната възраст за хазарт в Румъния?

За да се регистрират и правят залози за електронни спортове с реални пари в Румъния, потребителите трябва да са навършили 18 години.

ЧЗВ