Световно първенство на League of Legends 2022

Новини

2022-01-06

Световното първенство на League of Legends е най-престижният и най-голям годишен турнир в силно конкурентната League of Legends. Тъй като залаганията на електронни спортове нараснаха в популярността, нараства и интересът към това събитие.

Световно първенство на League of Legends 2022

Водещите сайтове за онлайн залагания предлагат пазари във всички основни региони и етапи на световното първенство, включително груповата фаза, четвъртфиналите, полуфиналите и финалите.

Какво е Световно първенство на League of Legends?

Световното първенство на League of Legends е ежегодно събитие, където най-добрите играчи от всеки регион се събират, за да се състезават за награден фонд от над 2 милиона долара. Събитието обхваща повече от три седмици състезание и кулминира във финалния мач, където отборите се бият в Summoner's Rift за надмощие и права за самохвалство.

Това е много популярно събитие за онлайн залагания, което ентусиастите на eSport залагания очакват с нетърпение. Излишно е да казвам, че ще има високо ниво на интерес сайтове за esport залагания, където ще получите и много съвети за залагания в eSport.

Световното първенство на LoL 2022 ще събере най-добрите играчи на League of Legends в света. Той ще идва с добри възможности за онлайн залагания за ентусиастите на електронни спортове.

Къде ще се проведе LoL World Championship 2022?

Събитието ще се проведе в четири различни града в Северна Америка. Градовете домакини за Световното първенство на League of Legends 2022 са обявени на официалния сайт на Riot Games.

Първоначално беше планирано Световното първенство на League of Legends да се проведе в Северна Америка тази година, но турнирът беше променен на Китай. Това беше направено, за да предостави на китайските фенове по-автентично изживяване от Световете, след като страната беше домакин на малък турнир през 2020 г.

Световното първенство за 2021 г. се проведе в Рейкявик, Исландия, след като първоначално беше насрочено в Шензен, Китай. Той беше преместен в Исландия поради обстоятелства, предизвикани от пандемията. В момента не е известно дали или кога Китай ще бъде домакин на друго събитие от Световното първенство на LoL в бъдеще.

Както посочва Riot, това е първият случай на годишното състезание, което се провежда в повече от една страна. Освен това за първи път от 2016 г. ще бъде домакин на Северна Америка.

Събитието ще започне с първия етап, който ще се проведе в Мексико Сити, а мястото на събитието ще бъде състезателната арена на Liga Latinoamerica.

Груповата фаза на състезанието и четвъртфиналите ще се провеждат в Ню Йорк, а мястото ще бъде театърът Hulu, разположен в Медисън Гардън в Ню Йорк.

Финалите ще последват полуфиналите в Scotiabank Arena в Торонто на стадион Levi's в Сан Франциско.

Докато светът все още се възстановява от последиците от пандемията, Riot Games вече гледа напред към 2022 г., когато Световете ще се проведат в Северна Америка. Като едно от основните събития за електронни спортове за онлайн залагания на LoL, то със сигурност ще привлече силен интерес.

Все още не е известно дали Светове 2022 ще има публика на живо или не. Очаква се повече информация за турнира да бъде публикувана в началото на следващата година, тъй като насоките за безопасност за продължаващата пандемия от COVID-19 се развиват.

Последни новини

Rainbow Six Siege, година 7, сезон 1
2022-05-12

Rainbow Six Siege, година 7, сезон 1

Новини