Резултатите от зимния шампионат EGC

Новини

2022-02-20

Когато става въпрос за онлайн залагания за електронни спортове, има няколко игри, които са придобили високо ниво на популярност. Много от тях са стрелци от първо лице, като Call of Duty. Заглавията на бойни арени, базирани на отбори, също са силно представени в сайтовете за залагания на esport. Следователно Age of Empires е доста уникална в тази процъфтяваща общност.

Резултатите от зимния шампионат EGC

Серията AOE поставя играчите в ролята на строител на цивилизация. Целта е да се разшири от малка група ловци събирачи към по-напреднало общество. Ключът към победата е събирането на ресурси за заплащане на нови структури и технологии. Докато играта напредва и селата се превръщат в градове, тези ресурси стават все по-ограничени. В резултат на това стратегията е важно умение за професионалните играчи.

Донякъде бавната и мозъчна природа на AOE го прави изненадващ избор в общността за онлайн залагания. Много от другите игри, намерени на Esport Ranker са склонни да се фокусират повече върху бързо действие. Въпреки това, AOE е по-вълнуващо, отколкото може да изглежда на пръв поглед. В състезателна обстановка играчът трябва да прави много обмислени и пресметливи ходове.

EGC зимен шампионат

На 21 януари 2022 г. се проведе откриването на квалификационното шоу за един от най-големите турнири на Age of Empires. Зимното първенство на Епохата на империите IV имаше награден фонд от $20 000 и беше спонсориран от Microsoft. Играчите се състезаваха един срещу друг в мачове 1 срещу 1.

Играта в стандартна форма изисква играчът да премине през четири различни епохи в историята. Този турнир обаче се фокусира единствено върху крайната възраст. През цялата зима имаше три други събития от сериала. Квалификаторите за първенството се определяха от това колко точки са посели през целия сезон. Размерът на спечелените от тях награди също беше взет предвид.

Хората, които търсят съвети за залагания на esport, трябва да са наясно, че конкуренцията е много ожесточена. Шампионатът винаги носи множество потенциални претенденти. Играчите MarineLorD и The Viper бяха посочени като имащи особено добри коефициенти. Въпреки това, именно канадският играч Хера взе короната. MarineLorD от Франция остана на второ място. Залагането на Age of Empires може да бъде трудно поради огромния брой професионалисти, които се борят. 32 се класираха за участие във финала.

Как биха могли комарджиите да определят победителя?

Важно е да проучите възможно най-много играчи, които участват. Това би помогнало на играчите при прогнозирането на победител за зимния шампионат на EGC. Сега, когато всичко приключи, комарджиите имат цяла година, за да определят кой ще излезе начело през 2023 г.

Ключът към AOE залаганията онлайн е познаването на силните и слабите страни на всеки претендент. Ако ентусиастите на електронните спортове са сериозни към тази форма на хазарт, тогава те биха могли да прекарат следващата година, за да опознаят всички играчи.

Квалификационните мачове за зимните серии обикновено се предават на живо онлайн. Разумните комарджии могат да ги наблюдават внимателно и да направят подробен анализ. Въпреки това, всичко може да се случи в този тип турнири. Age of Empires разчита до голяма степен на изкуствен интелект, предназначен да тества уменията на играчите. Често се пускат редовни нови актуализации и пачове. Те могат значително да променят динамиката. Ето защо е важно онлайн залагащите да са наясно с всякакви нови разработки.

Какво прави добър AOE играч?

Само най-добрите професионалисти бяха поканени да вземат участие в EGC Winter Championship. Тези хора показаха редица подобни черти. Те знаеха как да се възползват от силата на своята цивилизация. Купуваха само необходимите надстройки. Най-общо казано, в тези турнири играчът с разнообразна армия има предимство.

На следващото първенство мачовете може да позволят на претендентите да отключат реликви. Ако е така, това ще означава, че победителят трябва да е умел да търси тези предмети и да изразходва пасивния доход от злато за правилните подобрения.

Една от най-големите грешки, които човек може да направи, е да пренебрегне терена. Въпреки че AOE набляга на изграждането на структурата и обучението на армията, топографията на картата също играе роля. Тези, които използват предимствата му, могат потенциално да спечелят мачове срещу страхотни противници.

Микромениджмънтът и приоритизирането са две от най-важните умения, които трябва да притежавате. Хера и MarineLorD, двамата шампиони на Зимната серия 2022, и двамата знаеха кои елементи на мача изискват най-голямо внимание. Следователно, комарджиите трябва да предпочитат играчите, които показват такива черти.

Какво ви очаква за зимния шампионат EGC 2023?

Турнирите в Modern Age of Empires обикновено се фокусират върху най-новите версии. Най-новата част от AOE IV излезе едва през октомври 2021 г. Затова изглежда вероятно следващата зимна серия да продължи да включва картите на тази игра. Феновете на онлайн залаганията могат да прекарат времето си, за да се запознаят с това как работи AOE IV. Колкото повече знания и прозрение имат, толкова по-добре ще са в прогнозирането на победител за 2023 г.

Последни новини

Rainbow Six Siege, година 7, сезон 1
2022-05-12

Rainbow Six Siege, година 7, сезон 1

Новини