Online eSports Games

Това ръководство за залагания на електронни спортове описва всичко, което залагащите трябва да знаят по темата, най-добрите сайтове за залагания на електронни спортове и други.

Няма съмнение, че електронните спортове са една от индустриите, които продължават да процъфтяват дори по време на пандемията. Последните прогнози на Statista показват, че размерът на пазара на електронни спортове за 2021 г. се оценява на малко над 1,08 милиарда долара, почти 50% ръст от 2020 г.

Индустрията за залагания на електронни спортове също нарасна експоненциално. След като всички традиционни мачове на живо бяха спрени в разгара на пандемията, електронните спортове станаха любими на феновете, тъй като имат човешко докосване, за разлика от виртуалните спортове, единствената друга възможност дотогава.

Виртуални спортове

Това ръководство за залагания на електронни спортове описва всичко, което залагащите трябва да знаят по темата, най-добрите сайтове за електронни спортове за залагания и други. Няма съмнение, че електронните спортове са една от индустриите, които продължават да процъфтяват дори по време на пандемията. Последните прогнози на Statista показват, че размерът на пазара на електронни спортове за 2021 г. се оценява на малко над 1,08 милиарда долара, почти 50% ръст от 2020 г.

Покажи повече...
История на електронните спортове залагания

История на електронните спортове залагания

Произходът на електронните спортове може да датира от 1971 г. в събитие, когато интердисциплинарни студенти участваха в ретро игра Spacewar. Въпреки че не беше eSport сам по себе си, той проправи пътя за първото състезателно събитие за игри, 1980 Space Invaders Championship.

Но за залаганията едва в началото на последното десетилетие залаганията на електронни спортове станаха реалност. Това беше по времето, когато eSports сцената започна да домакинства онлайн турнири за мултиплейър. Така че залаганията биха могли да бъдат включени в хазартната сцена по-рано. Все пак имаше опасения, че повечето от играчите, които харесват електронните спортове, са под 18 години, което означава, че не им е позволено да залагат. Какво още? Електронните спортове бяха силно нерегулирани, така че ще възникнат проблеми с фалшифицирането на мачове.

Но с популяризирането на eSports отборите нещата тръгнаха по различен начин. Първо, електронните спортове станаха по-популярни, привличайки дори възрастни, на които законно беше разрешено да залагат. След това дойдоха огромни спонсорски сделки и огромна гледаемост, които издигнаха електронните спортове на следващото ниво.

ESports е състезателно забавление, в което професионалните играчи имат договори и солидни заплати, точно като традиционните професионални спортисти. Има много топ турнири, които привличат милиони долари наградни пари.

Букмейкърите, от друга страна, се възползваха от постоянно нарастващото търсене на пазарите на електронни спортове за залагания. Операторите бързат да предложат на играчите най-новите пазари за електронни спортове, които да допълнят виртуалните игри, на които липсва това човешко докосване.

По всички признаци залаганията на електронни спортове са сред най-бързо развиващите се категории в цялата индустрия за онлайн хазарт.

Според последните данни се очаква размерът на пазара за залагания на електронни спортове да достигне огромните 205 милиарда долара до 2027 г. Интересното е, че през 2020 г. имаше над 6,5 милиона залагащи на електронни спортове. Разбира се, броят на залагащите в електронни спортове се е увеличил сега, когато електронните спортове са най-новото дете на блока в света на спортните залагания.

История на електронните спортове залагания
Видове залагания на електронни спортове

Видове залагания на електронни спортове

За играчите, които се интересуват от залагания на електронни спортове, основите включват разбиране на различните форми на залагания в електронни спортове.

Електронният спорт се разраства с първи темп. Но тогава наличните игри се определят от популярността на жанра в текущата сцена на електронните спортове. По-долу е даден списък на популярните eSports жанрове, на които залагащите могат да залагат, и, което е важно, най-популярните eSports игри и най-големите състезания във всеки жанр.

MOBA електронни спортове

Известна още като мултиплейър онлайн игри на бойна арена, MOBA е стратегическа видео игра. Най-популярните MOBA игри за залагане включват League of Legends (LOL) и DOTA 2. Най-значимите MOBA събития включват The International, най-големият турнир в DOTA 2 и Световното първенство на League of Legends.

FPS електронни спортове

Игрите със стрелци от първо лице включват битка от гледна точка на първо лице. Най-популярните eSports игри за залагане в категорията FPS включват Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield V, Valorant, Call of Duty и Rainbow Six Siege. Най-големите FPS eSports турнири включват CS: GO Major Championships и Siege's Six Invitational.

Battle Royale eSports

Видеоигрите Battle Royale включват много играчи в мач за последен човек. Най-известните Battle Royale игри включват Fortnite и Apex Legends. Въпреки това, когато става дума за най-големите турнири, има Световната купа на Fortnite и Global Series на Apex Legends.

Спортна симулация eSports

Както подсказва името, те подражават на истински спортове, като футбол, баскетбол, хокей и т.н. Най-добрите eSports игри, на които можете да залагате в жанра на спортните симулации, включват FIFA21, Madden, NBA2K, eFootball (бивш PES) и т.н.

RTS eSports

Известни също като стратегически игри в реално време, RTS eSports също са популярни. Най-добрите игри за залагане в тази категория включват StarCraft и WarCraft. Що се отнася до турнирите, най-големият е WCS Global Finals.

Видове залагания на електронни спортове
Съвети за залагане на електронни спортове

Съвети за залагане на електронни спортове

Има няколко съвета за играчи, които са нови на сцената на електронните спортове, които да им помогнат да започнат.

Първата точка за разговор е за избор на букмейкър. Като начало, не всички сайтове за спортни залагания имат пазари за електронни спортове. Така че, след като намерят няколко сайта за електронни спортове, играчите трябва да проверят дали имат конкретната електронна спортна игра, на която искат да залагат. Други съображения включват лицензиране и регулации, банкови опции, използваемост на сайта и промоции.

Още един съвет; залагащите трябва да се запознаят с правилата и геймплея на електронните спортове, на които искат да залагат. Много залагащи правят грешката да залагат на игри, които едва ли разбират. Правилата и разпоредбите, пазарите за залагания и коефициентите за залагания трябва да са на една ръка разстояние на всички залагащи.

Трето, комарджиите трябва да следят най-новите разработки в играта eSports, на която залагат. Разберете кои са най-добрите отбори в момента в League of Legends, Fortnite, Rainbow Six Siege, CS: GO или всеки друг eSports. Разбира се, последното представяне на отборите също има значение.

И накрая, когато става въпрос за спортни симулационни игри, не залагайте сляпо въз основа на отбора, с който играе професионалният играч. В електронните спортове не става въпрос за величието на отбора, който играчът използва в реалния свят. Вместо това, резултатът от FIFA или PES игра в eSports се определя от нивото на умения на професионалния играч.

Съвети за залагане на електронни спортове
Отговорна игра

Отговорна игра

Залаганията на електронни спортове носят цялото забавление, независимо дали играчът е ентусиаст на електронните спортове или просто ежедневен ентусиаст на спортни залагания. Но тогава отговорният хазарт трябва да остане основен по всяко време. Точно като видео игрите, залагането на електронни спортове може да доведе до силно пристрастяване. Играчите винаги трябва да спазват правилата за отговорен хазарт.

Първо в списъка с правила за отговорен хазарт, електронните спортове не трябва да заместват училище или работа. Следващото важно нещо, което играчите трябва да запомнят, е да зададат бюджет за залагания на електронни спортове и стриктно да го спазват. Важното е, че те трябва да знаят кога да се откажат; никога не се опитвайте да преследвате загуби.

Отговорна игра