Nova Esports

Считан за един от най-популярните отбори за електронни спортове, Nova Esports е основан през май 2016 г. от Антъни Йеунг. Йенг имаше мениджърски екип, включващ Тревър, Ричард и Франсис по време на първоначалното стартиране на екипа, като Матю, Октай и Стивън по-късно се присъединиха към организацията. Nova eSports официално стартира през септември 2016 г. като организация за електронни спортове под името Nova eSports International Limited. През октомври 2020 г. компанията беше придобита от Imperium Group Global Holdings, компания, регистрирана в Хонконг. Този ход доведе до няколко промени, включително списъци на отбори за различните eSports игри, които Nova eSports играе.

Nova eSports има играчи от различен произход, като всеки член на екипа внася уникални елементи, за да помогне на отбора да расте и процъфтява. Освен че се състезава в турнири за електронни спортове, Nova eSports също се ангажира с общността, която е създала на различни нива. Например, компанията има професионален екип от влиятелни лица и създатели на съдържание, които гарантират, че последователите и феновете на екипа остават в течение.

Nova Esports
Играчите на Nova Esports

Играчите на Nova Esports

Nova Esports има няколко играчи, които се специализират в различни електронни спортове игри. Екипът на League of Legends включва JDerener, Halil Berke и Lopez Miguel, който играе Baron. Играчите са съответно от САЩ, Германия и Испания. Списъкът на Game of Peace включва Жу Боджун, Зенг Ронгхуа, Сю Инджун и Захай Ченг, всички от Китай. Отборът е сформиран през юли 2020 г.

Nova Esports също разкри своя списък PUGB Mobile заедно с списъка на Game of Peace, който се състоеше от четирима играчи, един от Канада, а останалите от Китай. Играчите включват Wu Zifan от Канада и Zhang Yujie, Li King Liang и Lui Jinhao от Китай. Техният екип по Call of Duty се състои от европейски играчи, включително Джонатан Койени, Самуел Наваро, Маркос Сантана, Рикард Вила и Маркос Рохас. Джонатан Койени е от Обединеното кралство, а останалите играчи са от Испания. Представител на Nova eSports за състезанията Clash Royale е Chenghui Huang, известен също като Lciop.

Бивши дивизии

Nova Esports си партнира с екипа на PUBG Mobile на индийския eSports Godlike през юни 2020 г. Екипът беше известен като Nova x Godlike и участваше в Източната дивизия на PUBG Mobile World League. В списъка имаше играчи от Индия, включително Сарда Гаджананд, Чисин Райнгайм, Шекхар Патил, Елийн Радж, Сайед Шан и Четан Санджай. Партньорството приключи през септември 2020 г., когато правителството на Индия забрани PUBG Mobile.

Играчите на Nova Esports
Най-силните игри на Nova Esports

Най-силните игри на Nova Esports

Call of Duty

Nova eSports има изключителни представяния в Call of Duty състезания през последните няколко години. Call of Duty е доста популярен в кръговете на електронните спортове. Това е видеоигра стрелец от първо лице, която започна с темата за Втората световна война и по-късно въведе футуристични светове и космически теми. Отборът на Nova Esports имаше впечатляващи изяви в турнирите, в които е участвал през годините. Екипът има над $43 000 печалби от награди за играта, което несъмнено е впечатляващо.

FIFA

FIFA видео игра е друга eSports игра, в която Nova Esports предоставя страхотни изпълнения. Това е футболна симулационна игра, разработена от Electronic Arts. Въпреки това, цялостното представяне на Nova Esports във FIFA може да не е впечатляващо, но отборът имаше изключителни представяния в последните няколко събития, в които участва.

Player Unknown Battle Grounds Mobile

Играч неизвестен бойни полета Mobile е може би най-известният eSport отбор от екипите на Nova. Той представлява огромна част от всички печалби на отбора като наградни пари, над $4,8 милиона. Наскоро спечели 1 530 000 в един турнир, най-високата сума, която отборът някога е печелил в един турнир. През 2021 г. отборът спечели $2,318,831 награден фонд от 10 турнира. 78,6% от всички приходи на Nova eSports са от PUBG Mobile.

Най-силните игри на Nova Esports
Защо Nova Esports е популярен?

Защо Nova Esports е популярен?

Поради много причини Nova Esports е сред най-добрите отбори по електронни спортове. Основната причина е, че се представя доста добре в повечето турнири, особено в PUBG Mobile. Повечето играчи обикновено разчитат на исторически представяния, за да вземат решения за залагания, тъй като често хвърлят светлина върху вероятния изход от следващия мач. Така играчите могат да залагат на Nova Esports уверено, знаейки, че най-вероятно ще се представи добре.

Друга причина Nova Esports да е популярен сред играчите е, че повечето сайтове за електронни спортове обикновено предлагат пазари за залагания за повечето мачове на своя отбор. Това означава, че залагащите намират лесен достъп до пазарите за залагания, тъй като не им се налага да търсят различни сайтове за залагания всеки път, когато трябва да залагат на най-добрия екип за електронни спортове. Nova eSports също участва в много турнири. Това означава, че играчите могат да намерят мачовете на отбора, за да залагат през повечето време.

Повечето играчи също залагат на Nova Esports, защото се свързват с отбора. Отборът има милиони фенове от цял свят, които следят отбора отблизо. От разбирането какво може да предложи екипът, залагащите на електронни спортове намират за много по-лесно да правят залози на различни резултати.

Защо Nova Esports е популярен?
Награди и резултати на Nova Esports

Награди и резултати на Nova Esports

PUBG Mobile Global Championship 2020

Едно от най-големите постижения на екипа на Nova eSports беше PUBG Mobile Global Championship през 2020 г. Шампионатът е едно от най-големите и конкурентни PUBG събития с участието на 40 отбора от цял свят. Това беше последното събитие от състезателния сезон на PUBG Mobile. Nova eSports събра 1,59 милиона долара от пул наградата, която беше 6 милиона долара, една от най-високите награди за пул в PUBG състезание. Отборът защити титлата си през 2021 г. и успя да стигне до финалите.

Peacekeeper Elite League 2021 сезон 3

Nova eSports спечели шампионата на Peacekeeper Elite League 2021 сезон 3. Събитието продължи шест седмици, включвайки напрегнати мачове между 20 китайски отбора. Нова спечели с общо 210 точки. Наградният фонд за събитието беше 15 милиона CNY, които бяха разпределени между всички отбори, като Nova eSports спечели най-високата сума, $642,000.

Елитно първенство на Peacekeeper 2020

Nova eSports спечели Елитния шампионат на Peacekeeper за 2020 г., като шампионатът се проведе за втори път. Събитието се проведе на 14 и 15 ноември 2020 г. и включваше 15 от някои от най-добрите китайски отбори. Наградният фонд беше приблизително 1,7 милиона долара. Nova eSports спечели $756,841 за спечелването на шампионата. Paraboy, играч на Nova eSports, беше удостоен с титлата MVP за събитието и спечели $75,684 като награда за спечелването на наградата.

Peacekeeper Elite League 2020, сезон 2

Елитната лига Peacekeeper е най-високото ниво на китайската PUBG Mobile версия на професионалната лига, наречена Peacekeeper Elite. Nova eSports спечели втория сезон на лигата от 24 юли до 16 август 2020 г. Лигата включваше 20 отбора, включително 15 отбора финалисти от предишния сезон. Nova eSports спечели $144,519 от наградния фонд, а Paraboy беше обявен за MVP на лигата и лидер в резултата.

Световни финали на Brawl Stars 2019

Brawl Stars World Finals беше последното събитие от състезателния сезон през 2019 г., организирано от Supercell. В него бяха включени някои от най-добрите eSport отбори от 11 държави, а Nova eSports спечели финалите и получи $90 000 от наградата на пула.

Награди Нощ на елитите

Nova eSports беше отличена с титлата Клуб на годината 2021 на церемонията по награждаването на Night of Elites на PEL, която беше след показване на невероятни изпълнения през цялата година. На същата церемония на 14 януари 2021 г. отборът получи и титлата за търговски клуб на годината.

Награди и резултати на Nova Esports
Най-добрите и популярни играчи на Nova Esports

Най-добрите и популярни играчи на Nova Esports

Зехай Ченг

Zehai Ceng е сред най-популярните и успешни играчи на Nova eSports, специализиран в Player Unknown Battle Grounds Mobile. Той е под номер 32 сред най-добрите играчи в Китай. Играчът е спечелил повече от $1 милион парична награда през четирите години, в които играе. 960 000 долара от приходите са от времето му в Nova eSports.

Xu Yinjun

Xu Yinjun, популярно известен с потребителското си име Jimmy, е спечелил повече от $1 милион, играейки Player Unknown Battle GroundsMobile. Той е класиран като най-добрият играч на електронни спортове в Китай и 118 в световен мащаб. 41% от приходите му са от 2021 г. и 30% от 2022 г.

Лин Иен

Lin Yien е третият най-добър PUBG играч в страната. Тайванският играч е популярно известен със своя алтернативен ID, King. Той е спечелил повече от $815,000 само от 11 основни турнира, ясна индикация за това колко успешна е неговата игрална кариера. Още по-добре, 37% от приходите му са от последните пет месеца.

Зенг Ронгхуа

Zeng, популярен Coolboy, е играч на PUBG Mobile за екипа на Nova eSports и е спечелил повече от $809 000 парична награда. 89% от печалбите му са от времето му в екипа на Nova eSports. Той беше независим играч преди да се присъедини към отбора.

Най-добрите и популярни играчи на Nova Esports
Къде и как да залагате на Nova Esports?

Къде и как да залагате на Nova Esports?

Къде да залагате

Залагащите могат да залагат на Nova eSports чрез онлайн сайт за залагания на електронни спортове. Има стотици хазартни сайтове, от които да избират, като всеки има своите плюсове и минуси. Първото съображение, което играчите трябва да вземат, когато избират сайт за залагания, е дали той предлага пазари за залагания на електронни спортове. Той трябва да включва пазари за залагания на турнири, в които участва Nova eSports.

Залагащите трябва да вземат предвид и репутацията на сайта за залагания. Те трябва да избягват сайтове за залагания със съмнителна репутация. Реномиран регулаторен орган също трябва да лицензира букмейкъра. Други съображения са наличните методи на плащане, бонус оферти и услуги за поддръжка на клиенти.

Как да залагате на Nova Esports

Играчите трябва да започнат с депозиране на средства в своите сметки за залагания. Различните играчи имат различни предпочитания по отношение на методите, използвани за извършване на депозити. Сайтовете за залагания също имат различни минимални и максимални лимити за депозит, които играчите трябва да имат предвид. Начините на плащане определят и лимитите за депозит.

Следва избор на мач или турнир, на който да заложите, който Nova eSports предлага. След това играчите могат да изберат подходящ тип залог, който да направят. Най-добрите сайтове за електронни спортове за залагания предлагат огромни пазари за залагания за същия мач или събитие. Освен разнообразието от пазари за залагания, играчите на електронни спортове също се съветват да обърнат внимание на качеството на коефициентите, предлагани от букмейкърите.

Къде и как да залагате на Nova Esports?