FaZe Clan

FaZe Clan, известен преди като FaZe Sniping, е базирана в Лос Анджелис компания за електронни спортове, създадена през 2010 г. Тя може да се похвали с конкурентни отбори в широк спектър от заглавия, включително Rocket League, Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO), FIFA, Halo, Valorant, Tom Clancy's Rainbow Six Siege, Fortnite, Call of Duty и PUBG: Battlegrounds. Този топ отбор по електронни спортове се присъедини към света на игрите като екип на Call of Duty, включващ Джеф "House Cat" Emann, Ben "Resistance" Christensen и Eric "CLipZ" Rivera.

Тогава тези играчи се класираха сред най-добрите снайперисти на Call of Duty: Modern Warfare 2, което привлече много внимание, тъй като играта беше все още в начален стадий. Популярността на тази организация нарасна още по-високо, когато подписа Тед „Факи“

FaZe Clan
Играчи на FaZe Clan

Играчи на FaZe Clan

В сравнение с други екипи за електронни спортове, FaZe Clan далеч не беше нещо обичайно. Съдържанието му в YouTube беше по-скоро за забавление на феновете, отколкото за демонстриране на майсторството на играчите му в турнири. Този аспект значително увеличи последователите му в социалните медии. През 2012 г. YouTube каналът FaZe Clan достигна 1 млн. абонати. Към момента на писане е събрал 7,69 милиона повече абонати и 1 141 865 761 гледания.

Днес FaZe Clan е дом на над 90 eSport спортисти. Всички те са изключително талантливи да играят различни видеоигри и да създават игрово съдържание от най-високо ниво.

Вижте тази изчерпателна разбивка на текущия активен списък на FaZe Clan въз основа на някои от заглавията, които тези геймъри играят:

Counter-Strike: Global Offensive

 • rain (Норвегия), broky (Латвия), Twistzz (Канада), ropz (Естония), karrigan (Дания), olofmeister (Швеция), RobbaN (Швеция) - старши треньор, innersh1ne (Русия) - помощник треньор

Fortnite Battle Royale

 • Megga (САЩ), Nate Hill (САЩ), Dubs (САЩ), Bizzle (САЩ), Mongraal (Великобритания), Martoz (Холандия), Cented (Канада)

Доблест

 • babybay (САЩ), supamen (САЩ), POACH (САЩ), dicey (САЩ), POISED (Канада), jdm (САЩ) - Главен треньор, zecK (САЩ) - Помощник-треньор

Rainbow Six Siege

 • cameram4n (Бразилия), soulz (Бразилия), Bullet1 (Бразилия), Astro (Бразилия), cyb3r (Бразилия), Ramalho (Бразилия) - главен треньор

Ракетна лига

 • Allushin (Канада), AYYJAYY (САЩ), Firstkiller (САЩ), Moopy (САЩ) - главен треньор

PUBG: Battlegrounds (PC)

 • Aitzy (Русия), D1gg3r1 (Финландия), Fexx (Великобритания), Gustav (Дания), Didz (Канада) - старши треньор

PUBG: Battlegrounds (мобилен)

 • Vintorez (Тайланд), Korpaii (Тайланд), sOup77 (Тайланд), TonyK (Тайланд), BulShark (Тайланд), MR5 (Тайланд), MaFia (Тайланд) - Главен треньор

FIFA

 • Tass (Великобритания), Jas (UK)

FIFA Online

 • Michael04 (Тайланд), TDKeane (Тайланд), JubJub (Тайланд)

Понякога FaZe Clan може да привлече един или двама изключително квалифицирани играчи като заместители, за да попълнят своите списъци, ако конкретни членове на екипа не могат да участват в големи събития в киберспорта. Това може да се дължи на различни причини, като визови усложнения и спиране.

Играчи на FaZe Clan
Най-силните игри на FaZe Clan

Най-силните игри на FaZe Clan

Вижте заглавията, в които играчите на FaZe Clan са най-силни:

CS: GO

През 2022 г. FaZe Clan оглави световната ранглиста на CS: GO, измествайки Natus Vincere. Тази мултиплейър шутър игра от първо лице първоначално беше пусната през август 2012 г. и е четвъртото заглавие в серията Counter-Strike на Valve. Може да се играе на много платформи, като Microsoft Windows, macOS, Play Station 3, Linux и Xbox 360.

Call of Duty

Някои от членовете на FaZe също показаха забележителни умения в играта на тази популярна серия от видеоигри стрелци от първо лице. Тази компания има отбори, които се състезават в различни заглавия, вкл Call of Duty: Warzone, Call of Duty: Infinite Warfare, Call of Duty: Black Ops 2, Call of Duty: Ghosts, Call of Duty: WWII и Call of Duty: Advanced Warfare.

Fortnite

Fortnite заслужава да бъде в групата на най-силните заглавия на FaZe, тъй като членовете му са спечелили над $2 милиона, играейки го състезателно. Epic Games пусна тази игра Battle Royale през 2017 г. за множество платформи, включително macOS, Windows, iOS, Android и PlayStation 4 и 5.

PUBG: Battlegrounds

Друга от най-добрите игри на FaZe е PUBG: Battlegrounds. Тази компания има компютри и мобилни списъци с конкурентни играчи, които досега са участвали в над 45 турнира.

Най-силните игри на FaZe Clan
Защо FaZe Clan е популярен?

Защо FaZe Clan е популярен?

FaZe несъмнено е заслужил мястото си в списъка на най-популярните отбори за електронни спортове. Много играчи обичат да залагат на него, защото членовете му са се впуснали в над 10 игри, което означава, че не са ограничени да залагат само на една титла.

Освен това, тази организация за електронни спортове се утвърди като доста доминиращ екип, твърдо решен да бъде най-добрият. Неговите играчи блеснаха в множество местни и международни игрални турнири, печелейки първо място в много от тях.

Нещо друго, което прави FaZe Clan изключително привлекателен за комарджиите, е неговата всеобхватност. Като за начало членовете му са от 20+ държави, включително:

 • Съединените щати
 • Франция
 • Швеция
 • Канада
 • Франция
 • Белгия
 • Словакия
 • Обединеното кралство
 • Португалия
 • Казахстан
 • Испания
 • Корея

Също така, през 2019 г. FaZe Clan впечатли много хора в света на видеоигрите, като подписа първата си жена играч, Soleil "Ewok" Wheeler (преди да излезе като транссексуална). А по това време тя беше само на 13 години, показвайки отдадеността на този екип към отглеждането на млади игрални таланти.

Освен това този отбор е фаворит за много страстни залагащи на електронни спортове, защото са налични безброй сайтове за залагания на FaZe Clan. Това им дава шанс да открият колкото се може повече от тези букмейкъри, докато не намерят такъв, който отговаря на очакванията им.

Защо FaZe Clan е популярен?
Награди и резултати на FaZe Clan

Награди и резултати на FaZe Clan

Никой не може да опровергае, че FaZe е сред превъзходните екипи за електронни спортове в конкурентната игрална сцена днес. Въпреки че все още не е получил награда, той е получил най-добрите места в безброй първенства по киберспорт. Вижте някои от невероятните резултати на този отбор за различни заглавия.

R6

FaZ спечели трето място на Шест покани 2022. На Six Sweden Major 2021 той завърши на първо място и се прибра с $200,000.00. Неговият списък на Rainbow Six победи отбори като Ninjas in Pyjamas, DAMWON Gaming и Rogue.

CS: GO

FaZe управлява света на CS: GO от най-дълго време. 2022 е едва на половината път и вече спечели два трофея, благодарение на първото си място в Intel Extreme Masters Season XVI и ESL Pro League Season 15.

Списъкът на CS: GO на тази компания се класира на 1-во и 2-ро място в над 25 състезания между 2016 и 2022 г.

FIFA Online

FaZe FIFA Онлайн списъкът прибра $70 000,00 от спечелването на два турнира през 2022 г. През 2021 г. този отбор се класира на 1-во и 2-ро място в четири състезания, включително EACC Summer, EA Champions Cup Autumn и FIFAe Continental Cup.

Call of Duty

С над двадесет първите три места между 2020 и 2022 г., списъкът на FaZe Call of Duty: Warzone е спечелил над триста хиляди долара чрез състезателна игра. Например, този отбор спечели първа награда на Hitch Hide 'n' Seek (Hiders) 2022, Mountain Dew Showdown (2021), Twitch Rivals: Doritos Bowl | Warzone (2021) и World Series Of Warzone 2021 (Captains Cup (NA Duos)).

PUBG: Battlegrounds

FaZe беше поставен на 3-то място на PCS6: Europe 2022, като донесе $27,000.00. През 2021 г. той също беше сред най-добрите отбори на същия турнир, като се класира на 2-ро място. Тази компания за електронни спортове участва в осем PUBG състезания през 2020 г., но си осигури само първите места в PCS2: Европа, Toby's Tryhard Thursday - седмица 1 и Toby's Tryhard Thursday - седмица 3.

Overwatch

FaZe беше дом на невероятно конкурентен списък на Overwatch през 2016 и 2017 г. Първият го видя да се състезава в осем турнира, завършвайки на първо и второ място съответно на четири и три.

През 2017 г. FaZe участва в седем турнира Overwatch, но е поставен на второ място само в два.

PUBG Mobile

Списъкът на FaZe PUBG Mobile беше доста активен през 2020 и 2021 г. Той се представи зле в последния, но беше поставен на 1-во и 3-то място съответно на GamelinG Nations Cup 2020 и Suphanburi City Championship 2020.

Награди и резултати на FaZe Clan
Най-добрите и популярни играчи на FaZe Clan

Най-добрите и популярни играчи на FaZe Clan

Играчите на FaZe Clan имат различни нива на умения, което им позволява да постигнат различни подвизи. Това са някои от най-изтъкнатите членове на този известен екип за еспорт:

Håvard "дъжд" Nygaard

rain е член на екипа на Counter-Strike: Global Offensive на FaZe Clan. Към момента на писането той е донесъл $896 795,87, като играе 112 CS: GO игри за тази компания и повече като част от предишните си екипи, включително LGB eSports и G2 Esports.

Фин "кариган" Андерсен

Подобно на дъжда, Кариган също е много успешен играч в CS: GO. Той играе състезателно Counter-Strike от само на 16 години. Към 2022 г. той е спечелил $1,153,938.78 от 207 игрови турнира.

Андрей "babybay" Франсисти

babybay може да се похвали със звезден талант в игрите, който го е накарал да печели хиляди долари чрез състезателна игра. Преди да се присъедини към екипа Valorant на Faze Clan, той беше професионален играч на Overwatch.

Крис "Симп" Лер

Simp също получи признание като един от най-добрите членове на FaZe. Той изигра огромна роля в успеха на списъка на Atlanta FaZe Call of Duty поради многото си победи в турнири.

Симп спечели повече от десет местни LAN турнира преди да навърши 18 години, което го направи вдъхновение за много млади играчи на COD.

Най-добрите и популярни играчи на FaZe Clan
Къде и как да залагате на Faze Clan

Къде и как да залагате на Faze Clan

FaZe Clan има професионални отбори, които играят много видеоигри, което го прави един от най-добрите киберспорт отбори за залагане. Залагащите, които се интересуват от залагане, трябва първо да претърсят интернет за най-висок ранг Faze Clan сайтове за залагания на електронни спортове.

Тези букмейкъри трябва да предлагат широка гама от пазари, като повечето убийства, аутрайти, хендикап, спред на точки, парична линия и MVP залог/най-добър играч. Освен това те трябва да осигурят конкурентни коефициенти, за да гарантират, че залагащите с реални пари ще се възползват максимално от това начинание. Друг важен аспект, който трябва да се вземе предвид, е покритието на esport. Докато някои букмейкъри се фокусират върху големи турнири, в които участва FaZe Clan, други предоставят само коефициенти за по-малки събития.

Залаганията във FaZe Clan са лесни с най-добрите сайтове за електронни спортове за залагания. От играчите се изисква само да залагат на мач, който техните геймъри играят, и да стискат палци. Това обаче не означава, че трябва да се гмуркат с главата напред.

Начинаещите залагащи трябва да започнат с проучване на Faze Clan. Кои са някои от най-добре представящите се играчи на този отбор и кои игри играят? Това им дава намек за това на кого си струва да заложите, ако планират да направят залог за MVP. Грабването на бонуси също се препоръчва за увеличаване на нечия банка.

Къде и как да залагате на Faze Clan