Играйте Warcraft онлайн – Топ 10 ESportsа, плащащи най-много за 2022 г.

Първоначално пусната през 2002 г. като „Warcraft 3: Reign of Chaos“, играта е разработена от виелица и пуснат за Microsoft Windows като част от вече известна серия от видеоигри на Warcraft. Но едва след пускането на неговия разширителен пакет, „The Frozen Throne“, няколко години по-късно през 2003 г., Warcraft 3 се превърна в основен компонент на сцената на електронните спортове.

Ще се превърне в постоянно присъствие в различни различни фестивали за електронни спортове, като Световната купа по електронни спортове, Световните кибер игри и Световните серии от видеоигри, за да споменем няколко. Ще бъде особено популярен в Южна Корея и Китай. Въпреки че популярността му леко намаля през 2010 г. поради въвеждането на различни други заглавия за електронни спортове, той запази силни последователи, които нараснаха през последните години.

Действието на Warcraft 3 се развива няколко години след събитията от Warcraft II и проследява историята на опита на Burning Legion да превземе измисления свят на Азерот с помощта на армия от немъртви, оглавявана от падналия паладин Артас Менетил. Той проследява човешкия съюз, орката на орките и нощните елфи, докато работят заедно, за да ги спрат, преди да покварят Световното дърво.

Warcraft 3 е стратегическа игра в реално време, която се развива в свят на фантастичния свят. Стратегия в реално време, или RTS, е поджанр на стратегически видео игри в която всички играчи могат да играят едновременно в "реално време", а не на редове.

В стратегическа игра в реално време, като Warcraft, всеки играч позиционира сгради и маневрира единици под негов частичен контрол, за да осигури местоположение на картата и/или да унищожи ресурсите на опонентите си. Възможно е да се изградят допълнителни единици и сгради в традиционна RTS игра, въпреки че това обикновено е ограничено от необходимостта от изразходване на събраните ресурси.

За да обобщим, RTS игра като Warcraft включва събиране на ресурси, изграждане на база, технологично развитие в играта и непряк контрол на единици.

Залагания на Warcraft

Залагания на Warcraft

С нарастването на популярността на играта и развитието на сцената на електронните спортове беше неизбежно букмейкърите, спортните букмейкъри и сайтовете за залагания на електронни спортове да започнат да включват Warcraft 3 в своите оферти за залагания.

След като решите да залагате на Warcraft, ще трябва да откриете правилния сайт за залагания на електронни спортове за залога, който възнамерявате да направите. Залаганията на електронни спортове вече са достъпни във все по-голям брой сайтове за онлайн хазарт, вариращи от традиционни букмейкъри до специализирани сайтове за електронни спортове за залагания.

Залагането на видеоигри може да изглежда различно от традиционните спортни залагания, но когато свикнете с електронните спортове, ще видите, че залагането на eSports действие е същото като залагането на футбол, баскетбол или конни надбягвания.

И така, как да направите залог за електронни спортове и как да спечелите своя залог? Това е същото като да направите и спечелите традиционен залог. Изберете пазара за залагания на eSport, който ви интересува, и проверете Коефициенти за електронни спортове за да се уверите, че е подходящ за вас.

Голямото предимство при залаганията за електронни спортове е, че е по-интерактивно с общности, стрийминг на живо, статистика, социални медии и много други от най-добрите букмейкъри за електронни спортове, което прави залагането на видео игри толкова страхотно изживяване за залагания.

Защо Warcraft е популярен?

Warcraft 3 имаше огромен успех и преосмисли онлайн мултиплейър видеоигри за краткото време, откакто беше пуснато. Играта се продаде в милиони копия, създавайки култов статус и изключително лоялна фенска база. Когато играта навлезе в конкурентната сфера на електронните спортове, тя породи множество популярни турнири и звездни играчи.

С толкова много изявени игри на пазара за залагания на електронни спортове, Warcraft 3 беше донякъде пренебрегнат от букмейкърите, въпреки че професионални турнирни събития продължават да се провеждат на различни места по целия свят почти всяка година.

Blizzard, от друга страна, знае как да възкреси стара класика. Тъй като популярността на Warcraft 3 намаля, Blizzard реши да вдъхне нов живот на играта. Warcraft 3: Reforged, визуално подобрена и актуализирана версия на класическата игра, беше пусната през 2020 г.

Интернет общност

Играта беше особено популярна в Китай, Южна Корея, Германия, Швеция и Япония. Милиони хора по целия свят гледаха турнири като Световната купа за електронни спортове, Световните кибер игри, Световните електронни спортове, Международния фестивал за електронни спортове и Световната серия от видеоигри. И играта не се ограничаваше само до професионални състезания; имаше стотици хиляди потребители на различни любителски състезателни арени като Battle.net.

Залагания на Warcraft
Игра на Warcraft онлайн

Игра на Warcraft онлайн

Геймърите в Warcraft 3 са поставени на карта и трябва да събират ресурси като злато и дървен материал, за да развият своята база и да изградят достатъчно голяма армия, за да победят опонента си.

И това е само началото на играта. За да спечели играта, играчът трябва да защити своята база, като същевременно унищожи базата на врага. Сред многото си нови функции, Reign of Chaos представи две нови раси: Нощните елфи и Немъртвите, за да вървят заедно с оригиналните орки и хора, което увеличи броя на расите до четири.

Warcraft 3 е една от малкото игри, които включват герои в армейски части, за разлика от игри като Dota, League of Legends или Starcraft 2, в които или контролирате шампион, или се концентрирате само върху изграждането на база. Всяка раса в Warcraft 3 има уникален герой, като всеки герой е класифициран въз основа на основната си характеристика - сила, ловкост и интелигентност.

Някои от най-добрите герои от всяка раса са Планинският крал за хората, Вождът Таурен на орка, любимият от късната игра Рицар на смъртта от Немъртвите и Ловецът на демони от расата на елфите, който има може би най-лошите герои в играта .

Игра на Warcraft онлайн
Големи играчи на Warcraft

Големи играчи на Warcraft

Warcraft 3 най-вероятно беше първата компютърна игра в историята, която породи легендите на електронните спортове. Имаше много добре познати имена на сцената за състезателни игри на Warcraft 3.

Ли "Скай" Сяофен

Li Xiaofeng беше китайски майстор на Warcraft 3, който революционизира начина, по който човешката раса е представена в играта. Той спечели Световните кибер игри в червената фланелка на Китай през 2005 и 2006 г. Това състезание се смяташе за върхът на международните игри Warcraft 3, а победата на Ли в него две години подред му осигури място в залата на славата на Световните кибер игри .

Йоан 'ToD' Мерло

Йоан Мерло е още един добре познат играч, спечелил Световните eSports Games, Blizzard Worldwide Invitational и Cyberathlete Professional League. Той също така се представи чудесно на Световните кибер игри, където спечели сребърни и бронзови медали и беше обявен за най-добрия играч на Warcraft 3 за 2007 г.

Уанг „Инфи“ Сювен

Когато играеше на играта, Wang Xuwen беше известен с издигането на множество нападателни и отбранителни кули. Печели множество турнири, включително Международния фестивал за електронни спортове през 2007 г., KODE5 в Москва, Световните игри за електронни спортове през 2008 г., Световните кибер игри през 2009 г. и Warcraft 3 Шампионска лига, сезон XIV с отбора World Elite.

Големи играчи на Warcraft
Има ли Warcraft турнир или лига?

Има ли Warcraft турнир или лига?

Може би най-големият и най-чаканият турнир по Warcraft е ESL Pro Tour, или това, което понякога е известно като DreamHack Open.

Dreamhack започва в началото на 90-те години на миналия век като малко събиране на съученици и приятели в мазето на основно училище в Малунг, Швеция. Той беше преместен в училищното кафене през 1994 г., превръщайки се в едно от по-големите регионални събития за демонстрация на технологии и игри по това време. Това беше и първото събитие, наречено DreamHack.

Събитието, което се проведе през 1997 г. в Arena Kupolen в Borlänge, се превърна в най-голямото LAN парти в Швеция и третото по големина парти в Скандинавия по това време. Освен това DreamHack 2001 и последвалите събития се проведоха в изложбения център Elmia в Йончьопинг, където остава оттогава.

На 15 ноември 2012 г. DreamHack обяви партньорство с Major League Gaming (MLG) и Electronic Sports League (ESL), за да подкрепи растежа и развитието на сцените за електронни спортове в Северна Америка и Европа. Тези сътрудничества включваха универсални класации, единни конкурентни структури и други функции.

На 30 септември 2020 г. ESL обяви, че е решил да се слее с DreamHack. Двата бизнеса работят като един, но двете марки се управляват независимо. ESL Pro Tour 2020 е първото в света професионално турне за Warcraft 3. ESL, в сътрудничество с DreamHack, организира, спонсорира и е домакин на събитието.

Не е изненадващо, че водещата страна, която надмина конкуренцията на световната сцена, е Южна Корея. Когато Gen.G, базирана в Калифорния компания за електронни спортове, откри Gen.G Elite Esports Academy в Сеул през 2019 г., те стигнаха дотам, че казаха, че „Южна Корея все още се смята за меката на електронните спортове“ и че „това там е по-голямата част от таланта"

Южна Корея винаги е била дефиницията за това какво представлява конкурентната видео игра. Онлайн игрите в крайна сметка излетяха в Южна Корея по-рано и по-бързо, отколкото навсякъде другаде по света. Когато нацията за първи път въведе високоскоростен интернет в края на 90-те години, тя видя скок в броя на денонощните игрални кафенета, известни като PC bangs.

Тези интригуващи, често подземни, места се превърнаха в епицентри на игралната култура, като в крайна сметка бяха домакини на неформални турнири. До 2000 г. южнокорейските кабелни канали са първите в света, които излъчват онлайн състезания по игри.

Според скорошно проучване на Министерството на образованието електронните спортове сега са петата най-разпространена бъдеща работа южно корейски студенти, изоставащи само от спортисти, лекари, учители и създатели на цифрово съдържание. През 2022 г. електронните спортове дори ще бъдат включени в Азиатските игри.

Топ играчи, като напр Лигата на легендите' Lee Sang-hyeok, кодово име Faker, постига същото ниво на слава и богатство като K-pop идолите. Милиони хора се настройват, за да ги гледат как играят в реално време в интернет. Преди пандемията феновете се тъпчеха в арени за електронни спортове, които изглеждаха като кръстоска между рок концерт и стадион за професионална борба.

Най-добрият играч, не е изненадващо, от корейски произход. Jang 'Moon' Jae Ho е петкратен световен шампион в Warcraft 3, бивш легендарен играч на Night Elf в Warcraft 3 и играч на Zerg в Starcraft II. Той спечели три телевизионни национални южнокорейски лиги, както и четири сезона от Световната война на MBCGame.

Мун често се виждаше в Warcraft 3, използвайки стратегии, които се превърнаха в стандарт за много играчи на нощните елфи и бяха наречени "5-та раса". Той е участвал и печелил най-излъчваните по телевизията игри Warcraft 3 от всеки играч на Warcraft 3.

Когато Starcraft II беше пуснат, той се състезава в големи събития както за Starcraft II, така и за Warcraft 3, но Мун в крайна сметка премина към Starcraft II на пълен работен ден, когато се присъедини Fnatic през януари 2012г.

Мун се появява в документалния филм "Отвъд играта" като един от играчите на Warcraft 3.

Има ли Warcraft турнир или лига?
Залагане на Warcraft при доставчици

Залагане на Warcraft при доставчици

В наши дни сайтовете за залагания на Warcraft 3 са практически детелини с четири листа, но има залози, достъпни онлайн. Новоиздаденият Warcraft 3: Reforged, както и отдадената фен база, култивирана в продължение на десетилетия, и успехът на залагането на залозите на World of Warcraft и Heroes of the Storm, всички помогнаха на сцената на залаганията на Warcraft 3.

Има многобройни букмейкъри, където можете да залагате на Warcraft 3. Трябва да вземете предвид вашите нужди и предпочитания, когато търсите най-добрия онлайн букмейкър. Фактори като това колко често играете и видовете залози, които искате да направите, могат да окажат влияние върху вашето решение. Някои хора може да предпочетат онлайн букмейкъри с удобен за потребителя интерфейс, докато други може да са по-загрижени за броя на залозите, които могат да направят на ден.

За да залагате, първо трябва да се регистрирате в реномиран букмейкър. За да намалите рисковете си, първо трябва да прегледате правилата на букмейкъра за залагане на Warcraft 3.

Най-добрите сайтове за залагания на Warcraft 3 са, както следва:

  • 1xBet
  • Betwinner
  • 10bet
  • Париматч
  • Бетсон

Имайте предвид, че само защото даден сайт предлага eSport, това не означава непременно, че предлага залагане на всички мачове. Отново, тъй като някои онлайн букмейкъри само потапят пръстите си във водата по отношение на видеоигрите, те може да изберат да се съсредоточат единствено върху големи събития като международни купи, като игнорират мачове за по-малки събития.

Имайте предвид, че не трябва да се ограничавате само с една спортна залагалка. Когато става въпрос за залагане на Warcraft 3, не всички букмейкъри са създадени равни. Някои може да предоставят само няколко пазара, докато други могат да предоставят по-широк диапазон.

Най-важното е, че не всички букмейкъри за електронни спортове са толкова усърдни или компетентни в ценообразуването на своите пазари, колкото другите. Така че, преди да направите залог, помислете за всичките си възможности. Скоро може да откриете, че имате добър усет за това кои букмейкъри са най-изгодни за залагане.

За ползотворно залагане на Warcraft 3, тези неща са най-важните неща, които трябва да направите: изучаване на играта и разглеждане на текущата форма на всички подходящи играчи и отбори.

Запазването на тези неща осигурява голяма подкрепа, защото са взаимосвързани. Също така е добра идея да следите за ходове на персонала, тъй като дори незначителни промени могат да окажат голямо влияние върху общия резултат от мач в Warcraft 3.

Обърнете внимание на текущите игри, тъй като те могат да окажат влияние върху бъдещите игри, ако искате да спечелите повече пари, докато залагате на Warcraft 3.

Залагане на Warcraft при доставчици
Следвайте най-добрите отбори на Warcraft и залагайте точно

Следвайте най-добрите отбори на Warcraft и залагайте точно

Някои твърдят, че Warcraft 3 е първата игра, създала първите легенди на електронните спортове. Това може да се дължи на факта, че Warcraft 3 е силно 1 срещу 1 eSport, като само някои карти и турнири изискват 2 срещу 2.

ESL Pro Tour 2021 е онлайн турнир с играчи, разделени в три региона: Америка, Азия и Европа.

Редовният път на състезанието, независимо от региона, е да се регистрирате за открита квалификация и след това да получите място в затворената квалификация. След това участвайте в затворената квалификация и дайте място на Challenger. Най-добрите играчи са поканени в Challenger; те не се състезават в квалификациите.

Ако искате да следвате най-добрите играчи на Warcraft 3 и да можете да залагате точно, ето някои от най-добрите играчи, които да следите.

От Северна и Южна Америка трябва да наблюдавате роденият в Орегон Виктор „Хитман“ Лин. Той е активен играч на Orc, в момента играе за DuSt Gaming и Zero Effort. Също от Орегон, Абдулазиз "CrunCher" Abed е активен играч на човека. В момента той е част от DuSt Gaming.

На азиатското бойно поле на Warcraft 3, Lai "Colorful" Yongyun е професионален играч на китайски нощни елфи. Разбира се, Jang "Moon" Jae Ho е легендарен играч на корейски нощни елфи, който в момента играе за DRX. Guo "eer0" Zixiang играеше Orc, когато беше със ZDR, но сега играе Undead и е треньор от WFZ.

Eom "FoCuS" Hyo Sub, Park "Lyn" Joon и Jeon "Soin" Jin Hwan са професионални играчи на корейски орки. Moon "Chaemiko" Chae Young, да не се бърка с Jang "Moon" Jae Ho, е професионален корейски играч, който в момента е в лига с RAPTOR Gaming.

Xu "Fortitude" Yuxing, наричан още със сладко име "Романтик", е професионален китайски играч, който е специализиран в човешката раса.

От европейската страна на играта начело на борда е известният Дмитрий "Хепи" Костин, най-добрият играч на Warcraft 3, произхождал някога от Русия, който се фокусира върху състезанието Undead. Андрий "Foggy" Koren е от Украйна и е специализиран в надпреварата Night Elf.

Сергей "HawK" Shcherbakov е друг руски играч, но той е специализиран в човешката раса. Daniel "XlorD" Spenst е професионален немски играч на Undead, който в момента представлява mousesports. Друг руски играч, Ilya "JohnnyCage" Yashenkov, е активен руски играч, който в момента играе за Thunder Ducks.

Следвайте най-добрите отбори на Warcraft и залагайте точно
Предимства и недостатъци

Предимства и недостатъци

Професионалисти

Warcraft 3: Reforged подобрява няколко аспекта на оригиналната игра, като оставя основния геймплей непроменен, което е добре. Reforged, в по-голямата си част, подобрява визуализацията. Структурите, NPC, чудовищата и по-голямата част от единиците са подобрени спрямо оригиналните игри.

Кампаниите за един играч в Reforged ще ви държат заети с часове и часове, тъй като включват разширени истории, разказани от гледна точка на различни състезания. Освен това, мисии от оригиналния Warcraft 3 и разширението The Frozen Throne са включени в Reforged.

Против

Разкриването на Reforged обеща значителна графична промяна и докато Reforged подобрява визуализацията, твърдите анимации допринасят за цялостната визуална евтиност. Някои текстури и карти имат странно замъгляване, което ги кара да изглеждат с по-ниска разделителна способност, отколкото са.

Тъй като не можете да създавате специални клавишни връзки, трябва да влезете във вашите игрови файлове и да ги модифицирате в DOC или TXT файл, за да пресъздадете изживяването. В допълнение към всичко потребителското споразумение за Reforged е пренаписано, така че Blizzard да притежава всички персонализирани игри. Reforged не предлага много ново за ветераните, на които да се насладят, и премахва функции, с които тези играчи са свикнали.

Предимства и недостатъци
Разбиране на коефициентите за залагане на Warcraft

Разбиране на коефициентите за залагане на Warcraft

В днешно време, онлайн букмейкър за електронни спортове предоставят на играчите четири различни вида залагания на Warcraft 3. Залози от пазара на залагания на победителите в мача, пазара на хендикап, пазара на фючърси или категорични победители и пазара на специални оферти са примери.

Пазарът на печелившите мачове е най-простият тип пазар за залагания за разбиране. Играчите избират кой от двата отбора ще спечели в края на играта. Залагането на хендикап поставя един отбор (обикновено фаворитите) в по-неблагоприятно положение (-0,5, -1 или 1,5, например) и за да спечели залог, отборът трябва да отбележи един гол повече от своя хендикап.

В допълнение към гореспоменатите пазари, залагащите на Warcraft 3 могат да правят залагания на пазара на фючърси или категорични победители, където могат да предвидят победителя от конкретен турнир, преди да започне, и на специалните пазари. Специалните пазари са особено вълнуващи, защото включват залози като точен резултат или брой убийства (над/под), които само истински фен на Warcraft 3 ще може да прогнозира правилно.

Разбиране на коефициентите за залагане на Warcraft
Съвети и трикове за Warcraft

Съвети и трикове за Warcraft

Това неизбежно е игра на късмета, както при всички залагания; обаче, залагащите, които знаят най-много за играчите и отборите, които се борят, винаги ще имат по-голям шанс да направят печеливш залог. Преди да направите своите залози на eSport, имайте предвид следните съвети за залагане на Warcraft 3.

Преди да направите каквито и да е залози, трябва да сте запознати с всички най-добри играчи и отбори на Warcraft 3. Проверете резултатите на отборите и играчите, за да ви помогне да правите залози. Ако двата отбора са се биели преди, това ще ви даде представа как ще се развие този последен мач. Това е типът информация, който много залагащи използват, за да им помогнат да изберат най-добрия отбор в a разнообразие от електронни спортове и традиционни спортове.

Например, ако един от играчите е спечелил последните десет игри помежду им, играчът, който е загубил тези десет игри, е малко вероятно да спечели единадесетия мач. Преди да изберете победител в отборен турнир, трябва да прегледате играчите от всеки отбор. Как се подрежда всеки списък? Разгледайте предишните мачове и резултатите от състезанието на всеки играч, за да получите по-добра представа кой отбор е най-силен.

Съвети и трикове за Warcraft