Играйте Overwatch онлайн – Топ 10 ESportsа, плащащи най-много за 2022 г.

Overwatch е популярна видео игра, която беше пусната на 3 май 2016 г. Blizzard Entertainment и Iron Galaxy разработиха тази игра за стрелба. Тази игра може да се играе на платформи като PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows и Nintendo Switch. Overwatch eSports е шутър игра от първо лице, която дава място за опции за мултиплейър. Тази игра за електронни спортове разпределя играчите в два отбора, всеки от които има по шест играчи.

Първо, играчите трябва да изберат своите герои от голям басейн. Тези герои се наричат герои и имат уникални способности. Предизвикателството тук е да използвате ограниченото време за изпълнение на посочените цели в картата. Единствената такса, която ще срещнете в играта, е закупуването на допълнителни козметични артикули.

Известни имена, участващи в съществуването на Overwatch

Известни имена, участващи в съществуването на Overwatch

Blizzard Entertainment е получил най-много заслуги за това, че е разработчик и издател на Overwatch, въпреки че много хора имат голям принос към играта. Дизайнерите зад успеха на Overwatch включват Джеръми Крейг, Майкъл Елиът и Скот Мърсър.

Други забележителни споменавания включват Дерек Дюк, композитор, докато Майкъл Чу и Алиса Вонг бяха писатели. Също така си струва да се отбележи, че Майк Елиът и Джон Лефльор свършиха страхотна работа в отдела за програмиране. Джеф Каплан, Крис Метцен и Арън Келър също режисираха тази мултиплейър игра.

Този екип гарантира, че има продължение на тази игра, като пусна Overwatch 2. Това е продължение на първоначалната версия. Обявена е през 2019 г. Играта надгражда първоначалния проект с нови герои, усъвършенствани режими на игра и нови карти. Те обявиха, че играта ще се продава като отделно заглавие, включително нов играч срещу среда.

Известни имена, участващи в съществуването на Overwatch
Залагане на Overwatch

Залагане на Overwatch

Играта спечели някои престижни награди от стартирането си. Те включват наградата на British Academy Games за мултиплейър през 2017 г., The Game Award за Игра на годината през 2016 г., Наградата на играта за най-добра Esports игра през 2018 г., Награда за игри BAFTA за развиваща се игра през 2018 г. и наградата Teen Choice за избор на видео игра.

Залагането на Overwatch е лесно, дори и за начинаещи геймъри. Още по-добре, Overwatch е лесно достъпен и има директни пазари за залагания. Няколко топ платформи за залагания на електронни спортове покритие Overwatch хазарт. Въпреки това, основните игри на Overwatch, които ще намерите на популярни сайтове, включват Overwatch League и мачовете от Световната купа. Играчите са сигурни в услуги за залагания от световна класа и щедри промоции и бонуси.

Някои сайтове за залагания, обхващащи Overwatch eSports събития, включват BetOnline, BetWay, 888 Sport, William Hill, ArcaneBet, Leo Vegas, Betsson, Bwin, Nitrogen и Bet365. След като влезете в акаунта си за залагания, трябва да намерите секцията за електронни спортове, за да намерите Overwatch. Някои пазари, които ще намерите в този раздел, са победител в мача, хендикап и категоричен победител.

Победителят в мача е прост пазар, на който залагате на точния печеливш отбор. Формулировката може да варира в различните сайтове и може да бъде объркваща за новите комарджии. В някои ще откриете „сблъсък с глава“, докато в други използвате термина „Moneyline“, но терминът „победител в мача“ е най-често срещан.

При хендикап залагате дали страната с хендикап предимство или недостатък ще спечели мача. Този пазар обаче не се предлага от повечето спортни залагания. Абсолютният победител е ситуация на залагане, при която залагате на потенциалния победител в турнири. Пазарът не се фокусира върху единични мачове.

Залагане на Overwatch
Защо Overwatch е популярен?

Защо Overwatch е популярен?

В момента има смесени мнения относно популярността на Overwatch. Някои хора вярват, че играта скоро може да загуби славата си, докато някои предричат успешно бъдеще. Тенденцията за намаляване на броя на активните играчи може да е причината някои хора да остават скептични относно популярността на играта. През 2020 г. тази игра привличаше около 10 милиона всеки месец. Играта също получава хиляди потоци, благодарение на популярни създатели на съдържание.

Най-следваният Overwatch киберспорт отбори са San Francisco Shock, Shanghai Dragons, Dallas Fuel, New York Excelsior, Guangzhou Charge и южнокорейската династия Сеул.

Интернет общност

Overwatch е популярен сред интернет общността, получавайки множество потоци всеки ден. Известни създатели на съдържание имат огромен принос за онлайн успеха на играта. След стартирането на играта тя получи над 2500 потока, цифра, която поддържа до 2020 г. Това показва, че играта все още е популярна сред стриймърите.

Игра на Overwatch онлайн

Най-популярните електронни спортове предлагат онлайн турнири, които са достъпни за обществеността. За да участвате в онлайн турнири Overwatch, трябва да отговаряте на определени изисквания, специфични за конкретни турнири. Overwatch турнирите са силно конкурентни, защото привличат играчи в световен мащаб, повечето от които са избрани от най-добрите в света. Популярните играчи на електронни спортове по целия свят включват JJonak, Gamsu, Sinatraa, Jake, Profit, Neko и Jeff Wilpon.

Като за начало, всеки със стабилен интернет може да участва в тези онлайн турнири. Игрите за електронни спортове Overwatch могат да бъдат печеливша опция за кариера за играчи, които се състезават на най-високо ниво. Можете да бъдете разработчик на игри, YouTuber, създаващ съдържание за електронни спортове, да участвате в състезателни турнири или да се присъедините към екип за електронни спортове.

Защо Overwatch е популярен?
Големи играчи на Overwatch

Големи играчи на Overwatch

Има няколко eSport геймъри по целия свят, които участват в различни събития. Класирането на тези спортисти може да бъде по отношение на турнири и лиги спечелени и спечелени награди. Някои големи имена включват;

 • Факер: Това е 25-годишен южнокорейски играч за T1, който се състезава в професионална League of Legends. Факър играе за отбора си от 2013 г. като играч от средата на линията и се смята за най-добрия играч на League of Legends за всички времена. Той също така изрази интерес да играе Overwatch, където също би бил страхотен залог.
 • Супер: Официално известен като Матю Де Лиси, този младеж предизвиква вълни в индустрията на Overwatch. Той е универсален и все пак супер със специфични герои. По-специално, super е бил шампион на Overwatch League два пъти. Той също така е победител в Етап 2, шампион на Световната купа, Ролева звезда, победител в турнира за майски меле и подгласник MVP. Съвсем наскоро той спечели 1,5 милиона долара на големите финали на Overwatch League, докато представляваше San Francisco Shock, голям отбор в кръговете на Overwatch.
 • Жест: Опитен играч, който се е състезавал от 2017 г. Той е играл за отбора на London Spitfire и е имал големи победи като плейофите на сезона на Overwatch League и APC Premier през 2017 г. Той също така е втори в големите финали на Overwatch League през 2020 г. и се прибира 750 000 долара.

Защо играчите обичат Overwatch?

Играчите обичат електронните спортове поради лесния достъп и удобството на игра. Същото важи и за Overwatch. Да бъдеш професионален играч на Overwatch може да бъде добър път в кариерата с добър източник на доходи. Освен това можете да получите добри възможности за стипендия в най-добрите колежи, които имат екипи на Overwatch.

Колежите с екипи на Overwatch включват Maryville University, Akron University, Northwood University и Harrisburg University, наред с много други. Различните колежи имат програми за стипендии по различно време, така че е добре да сте нащрек.

Участието в eSport дейности е от полза за вашето здраве, по-специално за подобряване на мозъчната ви функция.

Големи играчи на Overwatch
Как да играете Overwatch

Как да играете Overwatch

Играта на Overwatch е доста подобна на други електронни спортове. Първо, трябва да изберете предпочитаната от вас игра. Следващата стъпка е да изберете платформа, която ще ви даде добро игрово изживяване.

Проучете играта и всички свързани аспекти. Можете да разчитате на уроци в YouTube и Twitch потоци, за да се учите от най-добрите. Ако е възможно, може да помислите да наемете опитен треньор, за да подобрите уменията си.

Може също да помислите за придобиване или надграждане на вашето игрално оборудване, за да подобрите конкурентното си предимство. След като изпълните тези изисквания, можете да започнете или да се присъедините към отбор и да участвате в турнири.

Overwatch най-големите участници

Много хора имат голям принос за електронните спортове. Някои са помогнали при проектирането на игрите, а други са започнали и притежават екипите. Трябва да се отбележи, че професионалният играч на Overwatch също има значително влияние върху позицията на играта днес.

Някои легендарни собственици на отбори включват Джак Етиен, който основа Cloud9. Известно е, че Cloud9 подхранва играчите и има едни от най-добрите имена поради удобната си среда. Матю е друга високопризната личност в индустрията за електронни спортове, след като е съсобственик на 100-те крадци. Той също е бивш професионален играч на Call of Duty.

Как да играете Overwatch
Има ли шампионат по Overwatch?

Има ли шампионат по Overwatch?

Да, всяка година има Световна купа по Overwatch, наречена Overwatch лига. Blizzard Entertainment, която е компанията за разработка на играта, стои зад това годишно състезание. Това международно събитие привлича екипи от цял свят. Този конкурс беше открит през 2016 г.

От самото си създаване Южна Корея има най-много титли, с три към 2021 г. През 2016 г. това събитие за електронни спортове включва 16 участници, 32 през 2017 г., 24 през 2018 г. и 10 през 2019 г. Това международно събитие се проведе в Съединените щати Щати, Австралия, Китай, Полша, Тайланд и Южна Корея.

През годините Overwatch си партнира с някои известни платформи за излъчване, за да подобри своя глобален обхват. Един популярен канал е платформата Twitch, която има много канали за поточно предаване на живо. Overwatch също си партнира с Disney, за да гарантира, че разширява своята фен база в световен мащаб. Езиците, използвани в предаванията на живо, са английски, корейски, руски, френски, японски, немски, китайски и тайландски, за да отговорят на нуждите на различни фенове.

Турнирът имаше различни формати през годините. В последното издание беше използван предварителен етап за определяне на отборите, които се класираха за груповите фази. Първите пет отбора имат директни квалификации за груповите фази.

Какво е Световна купа по електронни спортове?

Световната купа по електронни спортове е професионално състезание включващи електроника спорт. Като глобален турнир, спортът привлича отбори от най-висок клас в световен мащаб, като следователно има огромна база от фенове. Много турнири за Световната купа се провеждат за различни електронни спортове.

Някои от тези международни турнири имат няколко спортни дейности, ограничени до едно издание. Например, Electronic eSports World Convention (ESWC) е домакин на игри като Call of Duty и Counter-Strike: Global Offensive. Други, като Световната купа на Overwatch, включват едно събитие за електронни спортове

Най-високо класирани държави в областта на електронните спортове на Overwatch

Държавите, за които е известно, че участват активно в електронните спортове на Overwatch, включват Съединените щати, Германия, Русия, Южна Корея и Китай. Както се очаква, класирането се дава чрез анализ на броя на конкурентоспособните играчи, които една страна има. Към 2020 г. статистиката за електронни спортове показва, че САЩ имат над 4300 активни професионални отбори. Следват Германия с 973, Южна Корея с 890 и Бразилия с 852.

В Overwatch World Cup Южна Корея оглавява списъка с три титли, докато САЩ имат една и в момента са световни шампиони

Има ли шампионат по Overwatch?
Overwatch eSports World Cup залагания

Overwatch eSports World Cup залагания

Точно като залаганията в спорта, залаганията в онлайн турнирите за електронни спортове Overwatch са свързани с късмет. Няколко топ букмейкъри отразяват събитията от Световната купа на Overwatch. Има много налични пазари за събития на Overwatch eSports.

Поради голяма несигурност в областта на електронните спортове, коефициентите за залагане не се предлагат, докато събитието не приключи. Пазарите, които ще намерите в повечето от водещите сайтове за залагания, включват:

 • Срещу победител.
 • Крайният победител в турнира.
 • Водещият голмайстор.

Когато залагате на тези събития на Overwatch, винаги имайте предвид, че загубата е възможна. Поради тази причина повечето къщи за залагания винаги предупреждават играчите да залагат отговорно. Всеки път, когато срещнете предизвикателства в залаганията на електронни спортове, трябва да прегледате често задаваните въпроси на сайта и да получите помощ за контактите на екипа за поддръжка на клиенти. Като алтернатива можете да се свържете с техния чат за поддръжка на клиенти и да получите решение.

Overwatch eSports World Cup залагания
Залагания на Overwatch при доставчици

Залагания на Overwatch при доставчици

Събитията на Overwatch все повече се превръщат в доходоносен пазар за феновете на електронните спортове. Въпреки това, играчите на Overwatch се насърчават да играят в лицензирани и регистрирани казина. Няколко доставчици на услуги за залагания покриват пазарите на Overwatch. Тези доставчици включват 888 Casino, Spinamba и Bet Master.

Начинаещите в онлайн залаганията за електронни спортове трябва да разполагат с някои основни съвети, за да гарантират, че имат шанс да спечелят своите залози. Тези основни съвети включват: Познайте играта. Когато започнете да залагате на Overwatch, трябва да сте сигурни, че имате някои основни познания за играта. С по-добро разбиране имате надмощие да спечелите.

Друго нещо, което трябва да търсите, е информация за пазарите на приложенията за залагания на eSports. Различните доставчици имат различни пазари. Някои са едни и същи, но разликата идва в брандирането. Уверете се, че познавате добре пазарите, преди да се ангажирате с нещо.

Познайте участващия отбор и играчите във всеки. Това е необходимо, защото ще намерите пазари, включващи отделни играчи. В заключение, уверете се, че имате добро управление на вашите хазартни средства. Заложете с това, което можете да си позволите да загубите, за гладко изживяване при залагане с Overwatch.

Залагания на Overwatch при доставчици
Известни екипи на Overwatch днес

Известни екипи на Overwatch днес

Шанхайски дракон

Това е китайски професионален екип по Overwatch. Отборът е основан през 2017 г. и участва в Overwatch League, която включва отбори от Китай, Канада, Обединеното кралство, Франция и САЩ. Shanghai Dragons са последните шампиони на лигата под ръководството на Мун Бюнг-Чул, който е техният настоящ треньор.

Атланта Reign

Това е професионален киберспорт на Overwatch от Атланта, Джорджия. Този отбор е основан през 2018 г. и се състезава в Overwatch League. Той е собственост на Atlanta Esports Ventures и е член на Западния регион на лигата. В момента те се управляват от Брад Саджани и са спонсорирани от Cox Communications. Брад изведе отбора до три поредни плейофа и един финал през 2021 г., където завършиха на второ място.

Далас гориво

Това е друг забележителен екип на Overwatch, който е основан на 3 февруари 2016 г. Той стартира като Team EnVyUs, преди да бъде ребрандиран на Dallas Fuel през 2017 г. Екипът е съсобственост на Майк Руфейл и Кенет Херш. Той участва в Overwatch League и използва Esports Stadium Arlington. Струва си да се отбележи, че Envy Gaming е тяхната родителска група, а Yun Hee-won е главен треньор. Jack in the Box, американски ресторант за бързо хранене, спонсорира техните дейности.

Лос Анджелис Гладиаторс

Този американски екип за електронни спортове на Overwatch е базиран в Калифорния. Те участват в Overwatch League като член от Западния регион на лигата. Този екип за електронни спортове на Overwatch е съсобственик на Стан и Джош Кронке, които притежават Kroenke Sports & Entertainment. Отборът е в игра от 2017 г. и те успяват да стигнат до плейофите за сезона четири пъти под ръководството на първия си треньор Дейвид Пей.

Ню Йорк Екселсиор

Това е топ професионален екип на Overwatch, собственост на Джеф Уилпон. Историята на отбора датира от 2017 г., когато е основан и започва да се състезава в Overwatch League. Отборът от източния регион на лигата е спонсориран от T-Mobile и те използват черно, синьо и червено като официални цветове.

Сеулска династия

Този екип за електронни спортове на Overwatch произхожда от Южна Кореа. Екипът е основан през 2017 г. и е спонсориран от Net Gear. Най-успешният им треньор беше Донг-гун, който ги насочи към участие в плейофа през първия сезон.

Известни екипи на Overwatch днес
Предимства и недостатъци

Предимства и недостатъци

Професионалисти

 • Съвместим с множество устройства и платформи за игра
 • Той е обичан от къщите за залагания
 • Обещава голяма конкуренция с щедри награди
 • Страхотна визуална обработка. Overwatch помага на играча да подобри визуалните си способности.
 • Подобрява зрителната и координацията на ръцете. Участието в Overwatch ще накара ръцете ви да работят заедно в хармония, тъй като обработвате това, което виждате и изпълнявате с ръце.
 • Играчите развиват своите способности за решаване на проблеми.
 • Геймърите на Overwatch са склонни да развиват интерес към науката, инженерството, математиката и технологиите.
 • Участието в Overwatch ви помага да се свържете с други играчи, които допринасят за вашия социален живот.

Против

 • Играчите рискуват да развият игрови нарушения. Прекомерното участие в залаганията на eSport води до пристрастяване. Това може да бъде вредно, особено в нерегламентирана среда, в която могат да участват деца.
 • Състезателите в напреднали нива могат да се ангажират с употребата на лекарства за повишаване на ефективността, които имат сериозни странични ефекти.
 • Може да изложи играчите на зрителни проблеми. Продължителните часове на екрана могат да бъдат вредни за зрението ви.
 • Тези минуси не са уникални за игрите на Overwatch, а идват от общи игри или хазарт в електронните спортове.
Предимства и недостатъци
Коефициенти за залагане на Overwatch

Коефициенти за залагане на Overwatch

Като нов eSports, Overwatch събра много фенове и си проправи път в сцената на залаганията. Приложенията за залагания на Esport предлагат на потребителите много опции за залагане. Те включват парична линия, общи суми и спредове. По-долу са подробностите за горните коефициенти за електронни спортове:

Залози на парична линия

Тази проста опция за залагане изисква от вас да предвидите победител в мача. Коефициентите на Overwatch в залог на парична линия се показват в американски коефициенти. Те са под формата на числа, които имат или отрицателен, или положителен знак. Отборът с отрицателен коефициент има висок шанс да спечели играта, докато аутсайдерите имат положителен коефициент.

Спредове

Това са коефициенти, чийто фокус е върху точките, спечелени в дадена игра. Резултатът тук не е от голямо значение. Overwatch има спредове за карти и всеки отбор може да получи положителен или отрицателен хендикап. Положителен хендикап означава, че отборът може да започне 1,5 или 2,5 карти напред, което означава, че имате нужда от една победа или две карти, за да спечелите залог.

Обща сума

Тези залози покриват общия брой неща. Сайтът за залагания задава число, което можете да залагате над или под. Ако заложите на изход от над 3,5 карти, всеки резултат над този сбор е благоприятен.

Коефициенти за залагане на Overwatch
Трикове и съвети за залагане

Трикове и съвети за залагане

Познайте своите герои

Overwatch е шутър игра, която включва играчи, които избират герои, които да играят. Героите имат уникални силни страни и еднакво имат слаби страни. За да имате добър опит в залаганията на киберспорт в тази игра, помислете за разбирането на различните герои. Със знания ще вземете разумно решение в кой екип да поставите парите си.

Разберете различни сайтове за залагания

Трябва да посетите различни платформи за залагания, предлагащи пазари на Overwatch, и да оцените техните услуги. Бъдете готови да отбележите вариация в коефициентите и налични пазари. Намерете най-добрата платформа, преди да направите залог. Освен това никога не се чувствайте комфортно с една платформа за залагания; винаги търсете промени и актуализации, за да намерите тези, които ви подхождат.

Бъдете част от играта

Можете да бъдете активно част от играта, като гледате или играете. По този начин ще научите някои основи на играта, които ще ви помогнат при онлайн залаганията. Можете да претеглите и да видите фаворитите в играта и да решите кой е най-подходящ.

Разберете шансовете

Това е основно изискване, когато се занимавате с електронни спортове залагания. Разберете как работят коефициентите и числата в Overwatch. Хазартът на сляпо обикновено води до загуби.

Трикове и съвети за залагане