Играйте Fortnite онлайн – Топ 10 ESportsа, плащащи най-много за 2022 г.

Fortnite е сред най-популярните онлайн видео игри в момента. С около 350 милиона регистрирани играчи и повече от 10 милиона регистрирани ежедневно, играта, създадена от Epic Games, е истински хит в индустрията. Тази популярност се разпространи и в индустрията за залагания. Много сайтове за електронни спортове го имат сред заглавията си. Все още обаче има въпроси дали Fortnite трябва да бъде включен в списъка с игри за електронни спортове.

Тази статия ще разгледа играта подробно. Статията има за цел да предложи повече механика за хората, които възнамеряват да залагат на Fortnite. Има и много неща, от които играчите на популярния киберспорт могат да се възползват. Fortnite беше пуснат за първи път от Epic Games през 2017 г. Това беше след поредица от закъснения, причинени главно от необходимостта от иновации в по-ранните игри на Epic. Играта беше пусната като платено заглавие с ранен достъп. Планът беше да го направим безплатно за игра през 2019 г. Fortnite се предлага в три версии: Save the World, Battle Royale и Creative.

Версии на Fortnite

Версии на Fortnite

Fortnite: Спаси света

Това беше първото пуснато заглавие. Това е игра за оцеляване с хибридна отбранителна кула, която побира до четирима играчи. Мисията е да се бориш срещу същества, които изглеждат като зомбита, за да защитават територията и обектите на играчите. Играчите могат да изграждат укрепления и да използват капани, за да победят тези същества.

Fortnite: Battle Royale

Той също беше пуснат през 2017 г. По времето на издаването на Save the World, Player Unknown Battlegrounds също стана широко популярен в игровите кръгове. Epic се придвижи бързо, за да изгради режим на Battle Royale в по-ранната си игра.

В този режим се бият до 100 геймъри, докато остане само един победител. Когато беше пусната като безплатна игра през септември 2017 г., повече от 10 милиона играчи прегърнаха Battle Royale в рамките на две седмици. Той остава най-успешният модел на Fortnite. Този режим се играе и като Fortnite, конкурентен от милиони геймъри.

Fortnite: Творчески

Издаден през декември 2018 г. Този режим даде на играчите още повече свобода. Те могат да създават свои собствени бойни арени и светове. На своите частни острови играчите могат да имат приятели и да имат състезания като състезания. Започна като закупена игра, преди да премине към безплатен модел за игра.

Save the World се поддържа на macOS, Windows, Xbox One и PlayStation 4. Battle Royale и Save the World се поддържат на всички тези плюс Android, iOS и Nintendo Switch.

Версии на Fortnite
Залагания на Fortnite

Залагания на Fortnite

Като топ esport, Fortnite се предлага в каталозите на много сайтове за електронни залагания. Така първата стъпка е да намерите сайт за залагания, който ви подхожда. Подходящостта се определя от наличността във вашата страна, пазарите на залагания и състезанията, коефициентите и разходите за транзакции наред с други фактори. Някои играчи също смятат наличието на онлайн приложение за залагания за електронни спортове като фактор за пригодност.

Вашите залози ще се определят от режима, на който залагате. Най-популярният режим на залагане е Battle Royale. Той е популярен заради по-голямата непредвидимост и многото хора, които участват в него. Заради числата се предлага в много къщи за залагания и често има по-добри коефициенти за Fortnite. Вие също трябва да го направите!

Избиране на играчи

След това изберете разумно играчите си. Най-простият залог е 1X2, където избирате категоричния победител.

Изборът на играчи се ръководи от разбирането на разпределението на коефициентите. Разпределението на коефициентите показва кой играч има по-добри умения. Ако играчите A и B имат спред съответно от -1,5 (+130) и +1,5 (-158), това означава, че първият играч е по-квалифициран.

Сега, залагането на играч първи (в най-доброто от трима) означава, че те трябва да спечелят поне две игри, за да спечели вашият залог. Залагането на играч два означава, че те трябва или да спечелят, или да загубят с под 1,5 карти. Спредът на играч два технически дава на играча свободата да загуби два мача и вашият залог все пак печели.

Други популярни залози включват залог за продължителност на картата, общо унищожени кули, победител в първа/втора карта, общ брой рундове и хендикапи на рунда. Трябва да преминете към по-сложните залози, докато разбирате повече игрите и играчите.

Залагания на Fortnite
Защо Fortnite е популярен?

Защо Fortnite е популярен?

Ако 300 милиона души обичат една игра, трябва да има нещо специално в нея. Обикновено това дори не са сложни неща. Прости неща като графика и мобилна поддръжка могат да извършат дълъг път в популяризирането на игра. И така, какво е специалното във Fortnite?

Множество издания/режим

Трите режима на играта дават на играчите с различни вкусове разнообразие, от което да избират. Естествено, хората обичат да имат опции. Ако искате да имате своя специален остров и пълна свобода, Creative е режимът за вас. Убивайте съперници, докато не станете последният човек?

Играйте Battle Royale. Save the world е страхотно за екипи, които искат да правят добро, като елиминират зомбита.
Някои хора обичат да превключват между различните режими от време на време. Това работи добре, за да предотврати играта да стане монотонна.

Поддържа се на различни устройства

Много силна страна, когато става дума за съвременни игри. Днес повечето хора имат достъп до интернет чрез мобилни устройства. Работата от разстояние също набира все по-голяма популярност, което означава, че хората се движат много. Тези хора искат да имат достъп до любимите си игри отвсякъде и на каквито и устройства да вземат със себе си.

Fortnite се представи отлично на този фронт. Първоначалната му версия поддържа четири операционни системи. Двата следващи режима добавиха още два и бяха пуснати съвсем наскоро за конзолите Xbox Series X/S и PlayStation 5.

Защо Fortnite е популярен?
Редовни състезания

Редовни състезания

Има редовни състезания, организирани от ентусиасти на Fortnite по целия свят. Тези турнири в повечето случаи се провеждат онлайн. Това дава възможност на играчите да играят от почти всяка точка на света. Някои от тези състезания имат и добри награди.

Тъй като електронните спортове стават масови по целия свят, тези състезания създават добра почва за процъфтяване на Fortnite. Играта процъфтява въпреки аргументите от някои страни, че не е esport. Някои смятат, че това са много паузи, например, когато се криете, отнемат „спортния“ аспект. Въпреки това той отново и отново издържа на тези критики. Това е индикатор за това каква вълнуваща игра е това.

Включване на залагания

Както при много други спортове, залагащите проявяват интерес към Fortnite. Над намирането на най-добрият сайт за залагания на esport, те искат да знаят как се развиват игрите, на които залагат. Сериозните залагащи отделят време, за да проучат как играят различните отбори и играчи, преди да дадат пари върху тях. Само това спечели много последователи на Fortnite.

Актуализации и поправки

Добрата игра трябва да бъде динамична. Fortnite доказа това с производството на три режима на играта. Battle Royale беше особено навременна и мъдра реакция на конкуренцията. Дори днес можете да играете актуални версии на Save the World. Epic свърши добра работа, като прави редовни актуализации и бързи корекции на грешки за всеки модел на играта.

Безплатна игра и ранен достъп

Разгръщането на ранен достъп е добър трик за привличане на хора в игра, но е необходимо повече от това, за да ги задържите. Epic използва и двете карти отлично. Много хора се присъединиха към Save the World, за да се възползват от опцията за ранен достъп. Някои останаха дори когато станаха първокласни. След това Epic предложи най-новия си режим като безплатна игра. Това е стимул за хора, които не са се присъединили към играта и награда за тези, които са останали лоялни към предишните режими.

Редовни състезания
Има ли турнир по Fortnite?

Има ли турнир по Fortnite?

Да, има Световна купа по Fortnite, и много вълнуващи неща около него.

Какво представлява Световната купа на Fortnite?

Това е ежегодно събитие, което Epic въведе след пускането на третата версия на Fortnite. Встъпителният турнир се проведе между 26 юли и 28 юли 2019 г. Той беше домакин на 23, 771 Arthur Ashe Stadium, Ню Йорк, който е най-големият тенис стадион в света. Световното първенство събра соло играчи и отбори в различни категории, а именно:

 • Solos (28 юли): $3 милиона парична награда за победителя, $50,000 за всеки участник. Печелен от Кайл Гирсдорф, 16-годишен американец, използващ онлайн прякора Bugha.
 • Duos' (27 юли): $3 милиона за победителя, $100,000 участие за всяко дуо. Емил Бергквист Педерсен, известен още като Nyhrox, и Дейвид 'Aqua' Wang си поделиха главната награда.
 • Creative Cup: награден фонд от $3 милиона за победителите. Спечелено от Faze Cizzorz начело на "Fish Fam"
 • Pro-Am (26 юли): 1 милион долара за победители, за да отидат в благотворителна организация по техен избор. 3 милиона щатски долара басейн за останалата част, също така за благотворителни организации по избор. Спечелени от Airwaks (Стриймър) и RL Grime (музикален продуцент).
Има ли турнир по Fortnite?
Квалификация

Квалификация

Имаше квалификационен процес, който избра около 200 играчи/отбори за участие в Световната купа. За да се класират, играчите и отборите играха срещу други в техния онлайн регион. Всяка седмица соло играчи и дует отбори от определен район играха до десет мача с противници в тяхната категория. Събитията се проведоха онлайн и бяха избрани около 3000 отбора/играчи с най-високи точки.

След това 3000-те участваха в неделно събитие, където 20-те най-добри отбора/играчи се класираха за Световното първенство. Повече от 40 милиона участници взеха участие в процеса на квалификация в световен мащаб.
Fortnite Creative Cup имаше подобен процес на квалификация. Това обаче беше направено в пет двуседмични периода между април и юни 2019 г.

Играчите участваха в творческо предизвикателство всяка активна седмица. След това завършеното предизвикателство беше изпратено на Epic, който от своя страна използва съдийска комисия, за да избере трима от най-добрите за Световната купа. Всяка квалификация спечели $5,000.

Екипите на Pro-Am бяха подбрани по епич. Всеки отбор имаше стримър (про) и знаменитост (ам).

Правилно Световно първенство

На Световната купа категориите дуо и соло изиграха по шест мача. Останалите категории играха по пет мача/събития.

Второто издание на Световната купа Fortnite трябваше да последва през април 2020 г. То обаче беше отменено, тъй като светът влезе в строги блокади след избухването на коронавирус. Изданието от 2021 г. също не се случи поради същата причина. Въпреки това, Epic продължава да провежда различни онлайн състезания Fortnite.

Квалификация
Залагания на Световната купа на Fortnite

Залагания на Световната купа на Fortnite

Можете да залагате както на световната купа, така и на квалификационните събития. Това до голяма степен зависи от вашия букмейкър. Някои букмейкъри покриват всички събития, докато други предлагат коефициенти само за избрани Fortnite esports игри. Въпреки че залагането на действителната световна купа е най-честата практика, залагането на квалификациите ви дава голямо предимство. Предлага ви възможността да се запознаете с отборите и играчите в различни категории. По този начин получавате знания как да залагате на върха на игрите.

Когато залагате на квалификациите, е важно да залагате малко. Огромният брой играчи, които се опитват да получат слот, означава, че дори и до голяма степен любители играчи се изправят пред себе си. Използвайте това ниво само за запознаване с участниците.
За щастие има тенденция да има последователност сред най-добрите играчи. Airwaks и Grime, например, спечелиха повече от едно състезание за Fortnite заедно.

Залагания на Световната купа на Fortnite
Залагания на Fortnite при доставчици

Залагания на Fortnite при доставчици

Както споменахме по-рано, има няколко фактора, които трябва да ви насочат кога избор на доставчик на залагания да залагаш с. Залагането на електронни спортове все още е сравнително ново. Следователно, той все още не е достигнал до някои спортни букмейкъри. Но броят вече е достатъчно голям, за да ви накара да се разглезите за избор.

В допълнение към факторите, споменати по-горе, трябва да погледнете и как букмейкърът представя техните коефициенти. Винаги играйте с коефициенти, които разбирате. Повече за видовете коефициенти е разгледано малко по-долу.

Вие също трябва да проучите, преди да залагате. Някои съвети за най-добрите отбори за залагане във Fortnite са обсъдени в следващия раздел.

Все пак залагането на електронни спортове не трябва да е трудно. Това е почти като всяка друга форма на спортни залагания. Някои букмейкъри вече включват залагания в играта на своите пазари. Скоро вероятно ще има виртуални игри, както се случи с конвенционалните спортове. Продължавайте да четете тук за актуализации и да разглеждате сайтове за залагания, които добавят нови пазари на Fortnite. Също така, не забравяйте да се възползвате от многото оферти, предоставяни от сайтовете за залагания, които се стремят да популяризират залаганията на електронни спортове.

Някои от водещите казина, които трябва да проверявате често, включват 888Betting, BetWinner, BetMaster, 22Bet, MegaPari и 1Xslots.

Залагания на Fortnite при доставчици
Известни отбори на Fortnite

Известни отбори на Fortnite

През почти четиригодишното си съществуване много играчи се стремяха да станат професионалисти във Fortnite и като сола и отбори. Повечето от тях са последователни, когато стигнат до върха и често са сигурни залози, когато играят.

Познаването на тези играчи подобрява шансовете ви да правите разумни залози по време на големи състезания. Въпреки това, винаги трябва да помните, че професионалистите се сблъскват с професионалисти и залаганията остават игра на абсолютен шанс. Ето някои от най-добрите в играта:

Буга

Първото споменаване отива за победителя в първата световна купа на Fortnite - категория Соло. Сега на 18, американският младеж взе целия награден фонд от $3 милиона у дома и все още е защитаващият шампион. Той има 59 точки в турнира, където второто място е с 33.

Той е участвал в няколко състезания по време на престоя си с екипа на No Clout и като част от настоящите си електронни спортове Sentinel. Той е толкова добър, че Epic, разработчиците на Fortnite, му дадоха скин в играта, който изглежда като него през юли 2021 г. Както се досещате, той играе Battle Royale!

Сентинели

Буга не е само голямо име на Sentinels. Отборът има играчи, които имат три големи титли от създаването на отбора през 2018 г. Те спечелиха Световната купа и Pro-Am за краткото време, докато играят. Те са водени от Дилън Спроус 'Daequan' и имат играчи като Тайлър Блевинс 'Ninja', Денис Лепре 'Cloak' и Jacob 'Knapman'

Тайна на екипа

Тайна на екипа е европейски гигант Fortnite със седалище в Берлин, Германия. Интересното е, че е по-стар от самия Fortnite, тъй като е създаден през 2015 г. Оглавява се от Максим Кошкин „Maxaxi“ и Виктор Трифонов „Vitrus Pro“. Те постигнаха стабилен напредък в състезанията по Fortnite, като се издигнаха от 21-во на шесто в Las Polaris LAN Pro Series. Това е обещаващ отбор, който всеки залагащ трябва да държи под око.

Faze Clan

Това е един от най-гледаните отбори на Fortnite с над 800 милиона гледания на техните видеоклипове в YouTube. Екипът, основан от професионални геймъри Cloak, Team Captain и FaZe, има интересен талант. Такива като Ninja, Dakotaz и CouRage са част от тази конюшня.

Облак девет

Облак девет е популярен и успешен американски Fortnite екип. Те бяха страхотни в Twitch и са сред най-ранните състезатели в турнирите Fortnite. Екипът, съставен от Camachokiee, Brandon Alvarad „Patito“, Tyler Blevins „Ninja“, Тимъти Милър „Bizzle“ и TSM_Митът е спечелил 87% от състезанията на Fortnite, в които са участвали.

Известни отбори на Fortnite
Предимства и недостатъци

Предимства и недостатъци

След като разгледахме защо Fortnite е толкова популярен, този раздел трябва да бъде просто обобщение на обсъжданото - плюс много малко допълнения. И споменаване на недостатъците (които са изненадващо малко).

Професионалисти

 • Разнообразие - Игрите дават на играчите три режима за избор
 • Редовни актуализации – притесненията на играчите се изслушват и се предприемат своевременно, заедно с прекрасни допълнения
 • Множество състезания - Има състезания, в които играчите могат да печелят реални пари. Epic продължи да държи някои от тях онлайн дори по време на периода на блокиране.
 • Съвместимост - Игрите на Fortnite са достъпни на множество устройства и операционни системи. Те са в крак с изданията най-скоро като PlayStation 5.
 • Безплатна игра – Творческият режим на играта е безплатен за игра и предлага на играчите много творческа свобода

Против

 • Първоначалният режим на Fortnite не е съвместим с някои операционни системи като Android и iOS
 • Fortnite: Battle Royale засенчи други режими. В резултат на това Epic изглежда му придава повече фокус от другите режими, като по този начин поставя в неравностойно положение тези, които предпочитат тези режими
 • Някои режими изискват играчите да харчат пари, за да играят
Предимства и недостатъци
Разбиране на коефициентите за залагане на Fortnite

Разбиране на коефициентите за залагане на Fortnite

Коефициенти за залагане са представени по различен начин в различните страни. Препоръчително е да залагате, като използвате коефициенти, които се използват във вашата страна или такива, които разбирате добре. Коефициентите се появяват по три основни начина

Американски коефициенти

Известни също като коефициенти на парична линия, тези коефициенти се появяват като обикновени числа със знаци + и - пред тях. Знаци минус се дават на играчи/отбори, за които се смята, че е по-вероятно да спечелят. Например отбор с коефициент -100 е фаворит, докато +100 е аутсайдер.

Дробни коефициенти

Известен също като британски или традиционни коефициенти. Първата част от фракцията е колко печелите срещу парите, които поставите, което е втората част. Поръчките 10/1 означават, че ще спечелите $10, ако заложите $1.

Десетични коефициенти

Популярни в Европа, тези коефициенти се наричат още цифрови, европейски или континентални коефициенти. Те са лесни за разбиране, тъй като просто умножавате коефициента по своя залог, за да получите крайната сума, която получавате, ако залогът ви спечели. Ако заложите $5 на коефициент 2,00, ще получите $10, ако спечелите, включително вашия залог.

Вие също трябва да разберете коефициенти като подредени и акумулаторни залози. Те са нови за електронните спортове и Fortnite залаганията, но скоро ще бъдат популярни в много къщи за залагания.

Разбиране на коефициентите за залагане на Fortnite
Съвети и трикове за залагане на Fortnite

Съвети и трикове за залагане на Fortnite

Залагането на Fortnite esport не се различава много от залагане на други електронни спортове. Следователно е нечестно да се каже, че има солидна стратегия за залагане, която може да ви гарантира печалба. Това е въпрос на случайност. За щастие, за разлика от други спортове, Fortnite обикновено има състезания от до шест мача, така че получавате повече шансове.

Съвет 1: Винаги наблюдавайте тенденциите

В състезание от шест игри може да искате да избегнете първите една или две игри. Доминиращите играчи скоро установяват тенденция и продължават да печелят в последните кръгове. В тези кръгове е по-лесно да се правят правилни предположения.

Съвет 2: Изберете конкретни пазари

Не правете залози навсякъде; имат един или няколко пазара и се специализират в тях. Можете например да се специализирате в залози на категоричен победител и продължителност на кръговите залози. Това ви прави последователни в изследванията си, където виждате тенденциите по-точно.

Съвет 3: следвайте състезанията

Често се казва, че истинските фенове не правят най-умните залози. Спечелването обаче изисква малко работа. Имайте състезателен календар и всъщност наблюдавайте отборите, когато играят.

И накрая, трябва да следвате редовните съвети за залагания, които се отнасят за всички спортове. Не залагайте емоционално. Имайте фиксиран бюджет. Играйте за забавление, а не за печалба.

Направете Fortnite залаганията нещо, на което да се насладите и нещо, което ще ви накара да харесате играта (още).

Съвети и трикове за залагане на Fortnite