Играйте Age of Empires онлайн – Топ 10 ESportsа, плащащи най-много за 2022 г.

Age of Empires е отличена с награди поредица от видеоигри със стратегии в реално време (RTS), издавани в продължение на повече от две десетилетия. Този изключителен исторически RTS спечели сърцата на милиони ентусиасти на игри, включително тези, които се занимават със залагания в електронни спортове. Списъкът на любовниците на Age of Empires е дълъг и продължава да расте. Това може да се обясни с неговите превъзходни характеристики, включително завладяващи исторически теми, много цивилизации, истински геймплей и епична графика.

Интересното е, че възможностите на играчите с изкуствен интелект (AI) на поредицата са донякъде ограничени, така че те нямат предимство пред човешките играчи. Това осигурява честна игра, която повечето от последните харесват.

Епохата на империите през годините

Епохата на империите през годините

Към момента на писане (януари 2022 г.) Age of Empires идва с девет игри. Вижте основните му заглавия, ексклузивни за компютър:

Епохата на империите (1997)

Това беше първата игра на Age of Empires, която Ensemble Studios пусна през 1997 г. Xbox Game Studios публикува това заглавие, което използва игровия двигател Genie. Не бяха много RTS игри наличен тогава и това беше първият с историческа тема.

GameSpot, известен със своите изчерпателни ревюта на игри, определи Age of Empires като комбинация от Warcraft: Orcs & Humans на Blizzard Entertainment и Civilization на Сид Майер. Но този американски уебсайт за видеоигри също описа дизайна си като донякъде объркан. Въпреки това и други негативни отзиви от критиците, тази игра беше добре приета, като продаде повече от три милиона единици за три години.

Microsoft публикува разширителния пакет на Age of Empires Age of Empires: Възходът на Рим през 1998 г.

Age of Empires II (1999)

Подобно на първото заглавие на Age of Empires, Age of Empires II: The Age of Kings използва игровия двигател Genie. Геймплеят на тези заглавия също е подобен. Но за разлика от своя предшественик, който предлага дванадесет цивилизации за геймърите, от които да избират, Age of Kings предлага тринадесет от тях от Близкия изток, Азия и Европа.

През 2000 г. излиза разширението на Age of Kings, The Conquerors. Повечето геймъри бяха впечатлени, че идва с допълнителни нови функции, включително още пет цивилизации.

Age of Empires III (2005)

Това е третата основна част от поредицата Age of Empires. Age of Empires III може да се похвали с множество нови функции, като родни градове, за да предостави на играчите ресурси и надстройки. The WarChiefs, първото разширение на тази игра, беше представено в света на игрите през 2006 г. През 2007 г. Microsoft Game Studios пусна второто си разширение, The Asian Dynasties.

Age of Empires IV (2021)

Relic Entertainment си сътрудничи с World's Edge за разработването на Age of Empires IV, първоначално пуснат в края на октомври 2021 г. Той споделя няколко функции с Age of Empires II. MobileSyrup, канадски уебсайт, преглеждащ различни технологични продукти, дори описа това заглавие като последното, но с нов слой боя.

Заслужава да се отбележи също, че Age of Empires също има тези спин-оф игри:

 • Епоха на митологията (2002)
 • Епоха на митологията: Титаните (2003)
 • Епохата на империите: Епохата на царете (2006)
 • Епоха на империите: Митологии (2008)
 • Age of Empires Online (2011)
Епохата на империите през годините
Залагания на Age of Empires

Залагания на Age of Empires

Повечето ентусиасти на видеоигри обичат да се отдават на залагания на Age of Empires. Те включват фирми, които искат да увеличат максимално печалбите си. Не всичко обаче е свързано с материални облаги. Голяма част от партитата, участващи в тази дейност, са хипнотизирани от вълнението, което предлага.

Освен това залаганията на Age of Empires за електронни спортове са удобно прости. Като начало от играчите се изисква да идентифицират букмейкъра с уникалната комбинация от функции, които търсят. След това те трябва да финансират своите хазартни сметки, за да заложат на предпочитания от тях отбор или играчи на Age of Empires. Толкова е лесно!

Както много опитни играчи вече забелязаха, залагането на Age of Empires е подобно на залагането на много други спортни събития. На комарджиите се предлагат много мачове, от които да избират. Още по-привлекателното е, че има голям басейн Сайтове за eSport залагания на разположение, като всички предоставят различни пазари за тях.

Важно е да научите основните термини, използвани в AoE залаганията, за да избегнете необмислени погрешни изчисления. Например, залагането на парична линия изисква от комарджиите да предскажат отбора, който вероятно ще спечели определено събитие. Ако човек не разбира това на първо място, може да е трудно да се насочи към този легендарен esport.

Залагания на Age of Empires
Защо Age of Empires е популярен?

Защо Age of Empires е популярен?

Без съмнение Age of Empires има една от най-големите фенове в световен мащаб. Защо любителите на електронните спортове не могат да се наситят на тази серия от стратегически видеоигри? Следните са основните причини.

Интернет общност Age of Empires

Виртуалната общност Age of Empires е широка и включва геймъри от всяка точка на земното кълбо. Тези хора не се свързват само с любовта си към това заглавие за електронни спортове. Те също така се просветляват взаимно по редица теми, включително:

 • Как да навигирате във форумите на Age of Empires и да се възползвате максимално от тях
 • Събития и възможности за залагане на Age of Empires
 • Как да усъвършенствате своите AoE умения за игра и залагане
 • Най-добрите характеристики на текущите заглавия на Age of Empires и какво биха искали да видят в бъдещите издания

Сплотеността на тази общност привлича все повече фенове на Age of Empires всеки ден, което прави тази игра още по-популярна.

Игра Age of Empires онлайн

Лекотата на игра на Age of Empires е друг фактор, който продължава да привлича вниманието на геймърите, запалени по електронните спортове. Човек дори не се нуждае от години опит, за да се насладите на тази игра онлайн, у дома, в движение или на друго подходящо място.

Защо Age of Empires е популярен?
Как се играе Age of Empires

Как се играе Age of Empires

Някои играчи предпочитат Age of Empires пред други видео игри защото е лесно да покрие системните му изисквания и да се наслади на различни заглавия. Те включват 64-битов процесор, 8 GB RAM (памет) и NVIDIA® GeForce® GT 420 (графика). Имайте предвид, че те не са фиксирани; плюс, те могат да варират от една вноска на Age of Empires до друга.

Най-голямата възраст на играчите и отборите на Empires

Играчите на Prominent Age of Empires също са допринесли за популярността на тази серия от видеоигри. По-често по-младите играчи гледат на тях. Те играят тази игра често, за да подобрят уменията си и да се надяваме, че са толкова добри, колкото геймърите, на които се възхищават.

Повечето от днешните опитни играчи на Age of Empires имат фенове, които следят всеки мач, който играят. Освен това те подкрепят отборите на тези геймъри и насърчават приятелите си да се впуснат в играта. Това значително увеличи приемането на тази RTS в глобален мащаб.

Как се играе Age of Empires
Има ли шампионат на Age of Empires?

Има ли шампионат на Age of Empires?

да. Има различни Age of Empires световни турнири където играчи и отбори се борят един срещу друг, за да спечелят определена сума. В повечето случаи наградният фонд се споделя между участващите отбори, но в предварително определено съотношение. Тъй като тази серия от видеоигри има различни заглавия, други функции на турнира се различават.

Например турнирът 2v2 World Cup 2020 се проведе за отборите на Age of Empires II. Той дойде с 2 срещу 2, GSL система и единичен елиминационен формат и награден фонд от $28,570. Отборите на Age of Empires, които завършиха първи (Китай А) и втори (Норвегия А), получиха съответно $7,200 и $5,100.

През 2021 г. имаше Глобално първенство за играчи на Age of Empires III. За разлика от Световната купа 2v2 2020 г., този турнир включваше награден фонд от $5000. Победителят, Haitch, се прибра вкъщи с $1500, докато вторият подгласник, Mitoe, получи $1,000.

По-специално, различни юрисдикции участват в световните първенства на Age of Empires. Те включват Обединеното кралство, Канада, Финландия, Австрия, Съединените щати, Турция, Франция, Холандия, Австралия, Германия и Полша. Както се очакваше, играчите и отборите, които се състезават в тези турнири, инвестират много време в подготовката им да победят опонентите си и да накарат страните си да се гордеят.

Има ли шампионат на Age of Empires?
Залагания на Age of Empires при доставчици

Залагания на Age of Empires при доставчици

Играчите могат да залагат на AoE в безбройните налични уебсайтове за залагания на киберспорт. Но винаги е фантастична идея първо да прегледате характеристиките на букмейкъра, преди да го изберете. Вижте някои от въпросите, на които всеки трябва да отговори, преди да се регистрирате в платформа, за да заложите на тази серия от видеоигри:

 • Предлага ли благоприятни коефициенти за Age of Empires?
 • Какви са наличните методи за плащане за депозити и тегления? Дали са сигурни и бързи?
 • Предоставените опции за депозит и теглене приемат ли местната валута на играча?
 • Възможно ли е да се залага на Age of Empires на мобилен телефон?
 • Могат ли играчите да имат достъп до приложението за залагания на игри на няколко езика?
 • Надеждна ли е поддръжката на клиенти на букмейкъра и използва ли се по удобни методи?
 • Кой орган е разрешил на букмейкъра да работи в юрисдикцията на комарджия?
 • Взел ли е букмейкърът някакви конкретни мерки, за да направи невъзможни за хакване на акаунти на потребителите?

Получаването на достатъчно добри отговори на тези въпроси е от решаващо значение, защото определя дали играчът има фантастични преживявания от залагания на Age of Empires или ужасни. Докато сърфират в интернет, търсейки най-добрите доставчици на Age of Empires, ето някои опции от най-високо ниво, върху които могат да помислят:

 • 22Залог
 • Казумо
 • 1xBet
 • TonyBet
 • Бетсон
 • Betwinner
 • 10Bet
Залагания на Age of Empires при доставчици
Следвайте най-добрите отбори на Age of Empires, за да залагате точно

Следвайте най-добрите отбори на Age of Empires, за да залагате точно

Ако играч иска да залага на Age of Empires, трябва да разбере това видео най-добрите отбори в играта и последните им изпълнения. Това може да им помогне в пътуването им със залагания, като улесни прогнозирането на фаворити и аутсайдери.

Ето някои забележителни отбори на Age of Empires, които си струва да следвате:

Последици

Този отбор е известен с участието си в турнири Age of Empires II, първият му е Into the Darkness (2016), който спечели. Тогава Aftermath включваше MbL, Liereyy и Hearttt, но Hera и Nicov също са част от този отбор сега.

Отбор GamerLegion

Тази немска организация за електронни спортове е създадена през 2017 г. Въпреки че повечето хора я познават за представянето на списъци в League of Legends, тя също има страхотен екип на Age of Empires.

Виетнамски легенди (VNA)

Първоначално основана от All, KoolPixel и Binh, Vietnam Legends участва в турнирите Age of Empires от почти две десетилетия. Към януари 2022 г. активният състав на този отбор включваше ACCM, SongSong, CooL, saymyname и BadBoy.

Суоми

Този отбор е основан от финландски играчи на Age of Empires II, които искаха да се състезават заедно в турнирите на тази титла. Неговите активни играчи са Jupe, TheMax, Villese, Rubenstock и Zuppi.

Още отбори, известни с играта на Age of Empires, са Team Secret, Infinity Legends, SalzZ, Tempo Storm, Rulers of Rome, Clown Legion, Dark Empire и Heresy.

Следвайте най-добрите отбори на Age of Empires, за да залагате точно
Предимства и недостатъци

Предимства и недостатъци

Повечето играчи, които обмислят да започнат своето пътуване с залагания или игра на Age of Empires, искат да знаят какво им предстои. Е, това са плюсовете и минусите, които можете да очаквате.

Професионалисти

 • Наличност: Повечето заглавия на Age of Empires са доста лесни за достъп, благодарение на наличността им в Steam, Microsoft Store и Xbox Game Pass. В допълнение, по-голямата част от вноските са безплатни за възпроизвеждане на устройства с iOS, Windows и Android.
 • Възможност за възпроизвеждане: Всеки заинтересован геймър може да играе Age of Empires. Преминаването през няколко статии за него е достатъчно, за да ги просветли за неговия геймплей и теми, за да знаят точно какво да очакват. Въпреки това последователната практика е задължителна за тези, които се надяват да подобрят уменията си.
 • образователен: Интригуващо е, че Age of Empires предоставя повече от просто забавление. Той също така снабдява геймърите с удобни умения като използване на различни ресурси, процъфтяване в силно конкурентна среда и иновации.
 • Качество: Age of Empires е отличен избор за тези, които търсят най-добрите esport игри на пазара в момента. Неговата визуализация и графика се подобриха значително през годините. Имаше и значително подобрение в другите му функции, като цивилизации, AI и саундтраци.

Con

 • Въпреки че тази серия от игри е доста лесна за игра, е малко трудна за овладяване, особено за любители геймъри.
Предимства и недостатъци
Разбиране на коефициентите на Age of Empires

Разбиране на коефициентите на Age of Empires

В игрите за електронни спортове като Age of Empires коефициентите представляват вероятността за конкретен резултат. Това може да бъде като конкретен отбор да спечели турнир или играч да победи друг.

Те помагат на залагащите да изчислят възможната си възвръщаемост след залагане на различни мачове на Age of Empires. Обикновено те се различават от един букмейкър до друг и могат да се предлагат в различни формати. Играчите трябва да ги разбират, за да разграничат фаворитите от аутсайдерите и да направят най-разумните залози.

По-долу са най-популярните видове AoE коефициенти, които букмейкърите предоставят:

 • Дробни коефициенти: Тези коефициенти са популярни сред уебсайтовете за залагания на електронни спортове в Обединеното кралство. Повечето залагащи ги харесват, защото са доста прости. Например, ако даден отбор на Age of Empires има коефициент 2/5, играчите получават $2 за всеки $5, които залагат и спечелят.
 • Десетични коефициенти: Повечето залагащи също имат лесно време да изчислят потенциалните си печалби, използвайки десетични коефициенти. Те трябва само да умножат своите залози по тях.
 • Американски шансове: Американските коефициенти се предлагат главно от уебсайтове за залагания на електронни спортове в САЩ или Канада. Те могат да бъдат или положителни числови коефициенти, или отрицателни числови коефициенти. Първият показва възможното изплащане, когато играчът залага $100, докато вторият показва колко трябва да заложите, за да има шанс да спечели $100.
Разбиране на коефициентите на Age of Empires
Съвети и трикове за залагане

Съвети и трикове за залагане

Залагащите на Age of Empires могат да използват няколко практически стратегии за да се насладите на залагането на този електронен спорт. Човек може да започне, като избере само най-добрия сайт за залагания на видеоигри, приемащ комарджии от тяхната страна. В идеалния случай избраният от тях букмейкър трябва да има и удобен за мобилни устройства сайт, разнообразни опции за плащане, предстоящи агенти за обслужване на клиенти и удобни коефициенти за залагане.

Друг удобен съвет за залагане на Age of Empires е проучването на тази игра, преди да правите залози. Играчите трябва да проверяват предстоящите турнири и участващите отбори/играчи, за да идентифицират най-добрите възможности за залагане.

Аматьорите не трябва да мислят два пъти за консултиране на професионални залагащи на Age of Empires; може да научат нещо или две за това как да спечелят.

Съвети и трикове за залагане